Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Egységes rendszer létszámcsökkentéssel

Egységes, integrált pénzügyi-gazdasági rendszert vezet be a győri önkormányzat jövő tavasszal. A fejlesztés hatására a város 85 intézményében százas nagyságrendű létszámleépítés várható.
Balogh József polgármester és dr. Szász Péter, a Zalaszám Informatika Kft. ügyvezető igazgatója a tegnapi városházi sajtótájékoztatón írta alá azt a szerződést, amelynek értelmében a cég 55,4 millió forintért integrált pénzügyi-gazdasági rendszert épít ki. A politikus magyarázatképpen elmondta: egy központi számítógépre kerül 85 intézményük pénzügyi, gazdasági, számviteli adminisztrációja. Ettől azt várják, hogy csökkennek a működési költségek, valamint javul a vezetői döntésekhez és a lakosság tájékoztatásához szükséges gazdasági információk minősége. Hozzátette: másfél évvel ezelőtt az Informatikai és Hírközlési Minisztériumtól mintegy négyszázmillió forintot nyert a város, ami megalapozta a mostani fejlesztést. A polgármesteri hivatalban már jelenleg is ezt a rendszert használják, így a választásban az eddigi kedvező tapasztalatok is szerepet játszottak.
„ A közigazgatás egyszerűsítése, korszerűsítése egybevág a kormányzati elképzelésekkel is. A fejlesztés azonban százas nagyságrendű létszámcsökkentéssel is együtt jár” – fogalmazott Balogh József. A városi intézményeknél 5700-an dolgoznak.
Dr. Szász Péter azt hangsúlyozta: a technológia nemzetközi szinten is élenjáró. A rendszer valamilyen funkcióját, modulját több mint 280 településen mintegy hatezren használják az országban. „Győr az első város, amely integrált informatikai rendszert vezet be” – jegyezte meg az ügyvezető igazgató.

Rendkívüli közgyűlés lesz

A győri közgyűlés augusztus 10-én rendkívüli ülést tart – jelentette be Balogh József a tegnapi sajtótájékoztatón. A polgármester elmondta: erre azért van szükség, hogy biztosítsák az október 1-jei önkormányzati választás lebonyolításának személyi feltételeit, például hogy kiegészítsék a szavazatszámláló bizottságokat. A politikus szerint más fontos, sürgős témák is a képviselők elé kerülhetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Listára kerünek az ételmérgezést okozó vendéglők

Várhatóan augusztus 1-től érhető majd el az ÁNTSZ honlapján az a lista, amelyen olyan büfék,… Tovább olvasom