Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

''Egyszerre nehéz és gyönyörű Korda György párjának lenni''

Legutóbb épp Makón csinálta a fesztivált, méghozzá a hagymafesztivált – persze párjával, Korda Györggyel együtt. Feltűnik a televízióban, és nemcsak a Csináljuk a fesztivált című zenés műsorban, de az egyik sportcsatorna pókerközvetítései közben is. Most azzal lepett meg sokakat, hogy húsz év után szőkére festette a haját. Balázs Klári – ezúttal szólóban.
– Talán csak számomra újdonság, de mostanában nem csak énekelni látom-hallom, televíziós műsorvezetőként is gyakran feltűnik. A közszolgálati tévében csinálja a fesztivált, az egyik sportcsatornán pedig pókermeccseket közvetít férjével, Korda Györggyel. Honnan az ötlet?
– Nem ezekkel kezdtem a televíziózást: az egyik kis csatornán volt egy élő, beszélgetős reklámműsor, ahová hívtam vendégeket. Ami a zenés műsort illeti, nagyon örültem a meghívásnak, hiszen egy ideje már a pályán vagyok, nagyon sok jó sztorim van a kollégákról. Ami pedig a pókert illeti, korábban sosem kártyáztam, Gyuri közvetítéseit figyelve tanultam meg játszani, s ma már jól megy. Versenyeken is szívesen indulok, amikor Gyurit meghívják valahová műsorvezetőnek.

Tornázni sincs ideje

– A képernyőn és a színpadon egyaránt csinos. Mi a titka?
– Igyekszem egészségesen élni, alkoholt soha életemben nem fogyasztottam, csak buborékmentes ásványvizet, enni csak fehér húsokat eszem, és az egyetlen káros szenvedélyem a kávé. Kényszerből, ugyanis soha nem tudom kipihenni magamat, és valahogy bírnom kell a tempót. Tornázni sincs időm, ugyanakkor van infraszaunánk – ott, ha csak tehetem, eltöltök egy-egy fél órát. Zabálja a kalóriákat, feszesíti, szépíti a bőrt.

Huszonhét éve

– Most szőke a haja. Miért? Nők általában akkor váltanak hajszínt, ha valami nagy változásra készülnek az életükben…
– Nincs szó semmi ilyesmiről. Az én eredeti hajszínem majdnem fekete, vöröses hajszálakkal és ennek megfelelően húsz évig vörös voltam. Régóta kacérkodtam a gondolattal, hogy váltok. Az utolsó lökést ehhez egy tévéműsor adta, melyben egy vörös hajú nő beszélt rólam, nem éppen kedves stílusban, és elhatároztam, hogy nem akarok többé vörös hajú lenni. Azonnal felhívtam a fodrászomat és megkértem, csináljon belőlem olyan világos szőkét, amilyet csak lehet. Hogy meddig marad így, még nem tudom. Szeretem a változatosságot, ez mindig egyfajta megújulást jelent. Gyurival huszonhét éve vagyunk házasok – úgy gondoltam, most legyen szőke felesége.

– Ez azt is jelenti, hogy híve a szépségiparnak?

– Én az eredeti szakmám szerint kozmetikus vagyok. A mai napig figyelem, milyen újdonságok jelennek meg a piacon, igyekszem nyomon követni a fejlődést és bármilyen krémet, kencét szívesen kipróbálok. Ugyanakkor a plasztikai sebészettől vagy a botoxkezeléstől irtózom. Amit én ajánlani mernék mindenkinek, az például az oxigénkezelés, a hámlasztás. Ha minden hónapban nem is, két-három havonta jó lenne, ha minden nő megengedhetné magának.

– Szeret sütni-főzni? Egyáltalán, van ideje rá?
– Az időm tényleg kevés rá, de nagyon szeretek. Gyuri is szereti a házi kosztot, olykor még a kenyeret vagy a tönkölycipót is én sütöttem hozzá. Velünk lakik édesanyám, korábban ő segített be nekem a konyhában, de ő most már gondoskodásra szorul, így eljött hozzánk a nővérem is Németországból.

Nőcsábász volt

– Milyen érzés egy művészházaspár nőtagjának lenni?
– Nagyon nehéz, ugyanakkor gyönyörű is. Sok mindenről le kellett mondanom – szólóműsorok, önálló lemez, tévés meghívások –, ugyanakkor én jó szívvel mondtam le mindezekről. Nem is ezért nehéz igazán. Inkább azért, mert ha valaki egyedül áll a színpadon, nem hasonlítgatják a párjához és nem gondolkoznak azon, vajon egyedül is eljutott volna-e oda, ahol most tart. A mi kapcsolatunk huszonhét éve tart. Akkor, amikor Gyurival megismerkedtem, ő már huszonhárom éve a pályán volt, és már akkor sztárnak lehetett nevezni. Én is énekeltem már, de számomra akkor egy új karrier kezdődött. Vannak nők, akik irigyek rám, máig nem tudták elfogadni, hogy ő engem választott – pedig Gyuri annak idején nagy nőcsábász volt. Többek között ezért sem olvasom a rólam szóló internetes fórumokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hitelt vesz föl a diákok negyede

Szeged - Évről-évre egyre több egyetemi és főiskolai hallgató vesz fel diákhitelt. Sokan a… Tovább olvasom