Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Egyszerűbb lett az elektronikus bevallások beküldése

Egyszerűbb lett az elektronikus adóbevallások beküldése az APEH és a MEH közös, a közelmúltban lezárult programfejlesztésének köszönhetően - közölte az adóhatóság szerdán.
Az általános nyomtatványkitöltő program (ÁNYK) új verziójának használatával már közvetlenül, a böngésző program használata nélkül is beküldhető a kész nyomtatvány az Ügyfélkapun keresztül - ismerteti az APEH.

Ha az elektronikus bevallási rendszerben egy megnyitott, küldésre megjelölt nyomtatványt szeretne az ügyfél feladni, akkor a "Kapcsolat az Ügyfélkapuval..." menüből a "Nyomtatvány közvetlen beküldése az Ügyfélkapun keresztül" menüpontot választva, az Ügyfélkapu bejelentkezési adatok megadása után a program automatikusan elvégzi a nyomtatvány beküldését.

A fejlesztésnek köszönhetően a küldésre megjelölt állományok csoportos beküldése is lehetővé vált. Ehhez a módszerhez az "Adatok" menüpontban a "Csoportos beküldés az Ügyfélkapun keresztül" menüpontot kell választani.

Az azonosításra megadott adatok mindaddig érvényesek mindkét esetben, amíg a nyomtatványkitöltő programból ki nem lép a felhasználó.

Az új kitöltő programról részletesebb ismertetés az APEH honlapján (www.apeh.hu) elhelyezett "Információk az Általános nyomtatványkitöltőhöz" című tájékoztató anyagban található.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

21 új egyház alakult tavaly Magyarországon

Huszonegy új egyház, vallási közösség alakult 2009-ben Magyarországon - közölte az Országos… Tovább olvasom