Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Egytelefonos szolgáltatás

Családi vállalkozásként indult, és – sok más céggel ellentétben – az is maradt a győri Medi-Cont Kft. (x)

Családi vállalkozásként indult, és – a gyakori példával ellentétben – az is maradt a győri Medi-Cont Kft. A mára régiós, országos és nemzetközi kapcsolatokkal is rendelkező fogászati szakkereskedés jövő tavasszal ünnepli fennállásának tizenötödik évfordulóját.

A nyugat-magyarországi régió a hazai fogászat fellegvára, itt működnek az ország legjobban felszerelt rendelői, a hazaiak mellett ide látogatnak a legszívesebben az ausztriai és a németországi páciensek is fogászati kezelésre. A Medi-Cont Kft. alapító tulajdonosai, Borsosné Rácz Anna és Borsos József számára ezért már az induláskor egyértelmű volt, hogy a fogászati rendelőket és szájsebészeti klinikákat kiszolgáló kereskedést is helyi, győri központtal kell létrehozniuk. Egy marcalvárosi panelház földszinti üzletében indult vállalkozásuk, nem sokkal a rendszerváltás után. Eleinte csak rendelőknek szállítottak fogászati alapanyagokat, később szervizszolgáltatással, majd fogászati gépek forgalmazásával és rendelői bútorok gyártásával bővült a palettájuk. Ma a belvároshoz közeli központjukból irányítják komplex, vagy – ahogy a cég vezetői fogalmaznak – „egytelefonos" szolgáltatást nyújtó vállalkozásukat. Az utóbbi kifejezés népszerű az orvosok körében, hiszen számukra is kényelmes megoldás, ha ugyanazon a telefonszámon rendelhetnek – a tömőanyagtól a fogorvosi széken át a rendelői bútorig – fogászati anyagokat, kérhetnek szaktanácsot vagy igényelhetnek szervizszolgáltatást. A vállalkozás ugyanis saját szervizzel rendelkezik, területi képviselőik pedig öt megyében, heti-kétheti rendszerességgel látogatják a fogorvosokat. Vevőik szívesen keresik fel honlapjukat (www.medi-cont.hu), ahol nemcsak az aktuális akciókról tájékozódhatnak, hanem le is adhatják rendelésüket.

A kereskedelmi profil bővülésével szükségessé vált a cég európai normáknak megfelelő fejlesztése. Mára közel negyven külföldi – főként német, olasz és svájci – gyártóval állnak kapcsolatban, 2001 óta pedig két – győri és soproni – üzletük ISO-minősítéssel működik. A cégvezetők rendszeresen látogatják a milánói és a kölni fogászati világkiállításokat, országos kiállításokon vesznek részt, és maguk is szerveznek évi hat-nyolc regionális szakmai bemutatót. Továbbképzéseikre évente közel ezer fogorvos tart igényt, de népszerűek szakasszisztensi képzéseik is. Széles körű szolgáltatásuknak köszönhetően mára a fogászati magánrendelők mellett a győri, szombathelyi és tatabányai központokkal működő megyei kórházak szájsebészeti klinikáit, a budapesti Semmelweis orvostudományi egyetemet és a Kútvölgyi-kórházat is vevőik között tudhatják. Kezdeményezésükre az ezredfordulón egy tíz üzletet és öt szakszervizt működtető országos hálózatot is létrejött Dental Unio-csoport néven, melynek központi raktára szintén Győrött található.
A Medi-Cont Kft. tulajdonosai azon győri vállalkozók közé tartoznak, akik az ország uniós integrációját megelőlegezve a régióban való gondolkodás mellett tették le voksukat. A vállalkozás nyolc munkatársa személyében helyi munkaerőt alkalmaznak, illetve képeztetnek tovább, de hozzájárulnak a helyi egészségügyi infrastruktúra fejlesztéséhez is: legutóbb a Kisalföld olvasói számára is ismert győri szívcentrumot támogatták egy nagyobb összeggel. Üzleteikben nemcsak a fogorvosokat, hanem a lakossági vásárlókat is szívesen várják szájápolási eszközökkel, szájhigiéniás szaktanácsadással. (PR)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emelné vagy csökkentené a nyugdíjkorhatárt?

Tovább olvasom