Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Együtt-PM: a Fidesz a Hajdú-Bét ügyben is hazudik

Kifogásolták, hogy az elmúlt három évben a miniszterelnöknek eszébe se jutott foglalkozni az üggyel, csak akkor, amikor Bajnai Gordon visszatért a politikába.
Az Együtt-PM szövetség szerint Orbán Viktor miniszterelnök hazudik a Hajdú-Bét ügyben, a korábbi kormányzása idején hozott rossz döntéseivel pedig maga is hozzájárult a vállalat csődjéhez.

A választási szövetség mindezt csütörtökön tudatta az MTI-vel a Hajdú-Bét károsultjainak sajtótájékoztatóját megelőzően.

Közleményükben azt írták: együtt éreznek a károsultakkal, de a leghatározottabban cáfolják, hogy nehéz helyzetükért Bajnai Gordon volna a felelős.

Kifogásolták, hogy az elmúlt három évben a miniszterelnöknek eszébe se jutott foglalkozni az üggyel, csak akkor, amikor Bajnai Gordon visszatért a politikába. "Az, amit az Orbán-Simicska rezsim a Hajdú-Bét ügyben tesz - a látszat ellenére - nem a gazdálkodó családokról szól, hanem Orbán Viktor közpénzen folytatott magánháborújáról Bajnai Gordon ellen" - olvasható a kommünikében.

Azt írták: a Hajdú-Bét csődjét több körülmény okozta: a világ baromfiágazatát megrázó madárinfluenza-járvány, az első Orbán-kormány rossz minimálbér-politikája, illetve az, hogy Orbán Viktor első kormánya "közpénzzel tömte ki a Hajdú-Bét legnagyobb hazai riválisát, a Bábolnát", amivel a magántőkéből finanszírozott debreceni cég talpon maradási esélyeit ásta alá.

A Wallis, amelynek Bajnai Gordon valaha a vezetője volt, minden tőle telhetőt elkövetett a Hajdú-Bétet is elérő válság kezelésére - szerepel a közleményben. A vállalatcsoport az utolsó pillanatig pénzt tett a cégbe, a csőd azonban így is elkerülhetetlennek bizonyult.

Emlékeztettek arra: Bajnai Gordon már 2004-ben fogadta a károsultak képviselőit és személyesen járt el az államnál, hogy a bajba jutott gazdák a jogszabályok szerinti legmagasabb kárpótlásban részesülhessenek. Ezek a családok később éppen az ő közbenjárásának köszönhetően jutottak pénzhez - fogalmaztak.

Olvasóink írták

 • 4. DMagóg 2013. május 23. 17:23
  „Bizony, bizony rövidesen választanunk kell a libagágogás és a birkabégetés között!”
 • 3. spiler 2013. május 23. 17:04
  „miért nem jelenti fel a FIDESZ,,,,,,CSAK AZÉRT MERT NINCS ELLENE SEMMI ....félnek TŐLE,Ő TUDNÁ LEGYALÁZNI A fideszt”
 • 2. igazságkereső 2013. május 23. 15:42
  „Ki is engedélyezte a magyarországi bankoknak az egyoldalú szerződésmódosítást?!”
 • 1. kipkop 2013. május 23. 14:50
  „Lehet, hogy Bajnait már-már sajnálni kell, mert a libatenyésztők anyagilag "padlóra küldték"?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gránátot találtak Balatonfüreden, kiürítettek egy szakközépiskolát

A mentesítés idejére 32 lakónak, a közeli szakközépiskolából pedig 400 diáknak - köztük 8-10… Tovább olvasom