Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Együtt-PM: a Fidesz beismerte a csalást és erre készül jövőre is

A Fidesz nevére vette a csalást, így a pártot át is lehetne nevezni "Csaló Antidemokraták Szövetségére - mondta Juhász Péter.
A Fidesz vezetői nyilatkozataikban gyakorlatilag beismerték, hogy két héttel ezelőtt csaltak a bajai időközi, önkormányzati választáson és 2014-ben is ilyen eszközökhöz akarnak nyúlni - mondta Juhász Péter, az Együtt-PM szövetség társelnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, hogy Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője és Kövér László, az Országgyűlés elnöke is úgy nyilatkozott: nem csaltak, a bíróság csupán kampánycsend-sértést állapított meg, amely 2014-ben már nem számít csalásnak.

Juhász Péter szerint azonban a bíróság ítéletében úgy fogalmazott, hogy Baján súlyos jogsértés történt a választások befolyásolása érdekében. Az Együtt-PM szövetség társelnöke szerint jövőre is csalásnak számít majd a szavazók szervezett szállítása a szavazókörökhöz.

Álláspontja szerint a Fidesz nevére vette a csalást, így a pártot át is lehetne nevezni "Csaló Antidemokraták Szövetségére". Erre a célra egy logót is készítettek, amelyet Juhász Péter kihelyezett a nagyobbik kormánypárt Lendvay utcai épületének kapujára, a bíróság ítéletét pedig bedobta a postaládába.

Baján szeptember 22-én tartottak időközi önkormányzati választást. A Fidesz jelöltjére, Kovács Csabára 467-en, Teket Melindára, az MSZP, az Együtt - A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció közös jelöltjére pedig 406-an szavaztak. A Jobbik jelöltje, Markó György a szavazatok 8 százalékával harmadik lett, míg a negyedik induló, az LMP jelöltje, Ikotity István 4 százalékot ért el.

A Kecskeméti Törvényszék múlt szombaton döntött úgy, hogy meg kell ismételni a szavazást a 32-es szavazókörben. A végzés szerint kampánycsend-sértés történt, a választói akaratot befolyásolta az, hogy szervezetten szállították az embereket a szavazásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

DK: a jövő évi költségvetés Orbán rögeszméinek a büdzséje

Ennyire gyenge labdarúgásért ennyi pénzt kiadni közpénzből", ehhez valóban rögeszme kell - mondta… Tovább olvasom