Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Együtt-PM: a számvevőszéknek ki kell vizsgálnia a NAV működését!

Scheiring Gábor felszólította Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, számoljon be arról, a kormány milyen intézkedéseket tervez az adócsalások visszaszorításáért.
Az Együtt-PM véleménye szerint az Állami Számvevőszéknek kötelessége kivizsgálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) működését - jelentette ki hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Scheiring Gábor. A független képviselő a választási szövetség nevében felszólította Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, számoljon be arról, a kormány milyen intézkedéseket tervez az adócsalások visszaszorításáért.

Egy pénteki sajtótájékoztatón Horváth András, a NAV munkatársa - aki már benyújtotta lemondását - arról beszélt: nagyobb hazai cégek és multik évente több mint ezermilliárd forint értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál.

Nagyon sajnálatos, hogy úgy tűnik, ma Magyarországon több száz milliárd forintos szervezett áfacsalás zajlik az "adóhatósági vezetőség elnézésével vagy ha úgy teszik jóváhagyásával" - mondta erre reagálva Scheiring Gábor.

Az Együtt-PM számára elfogadhatatlan, hogy miközben a kisvállalkozásokat vegzálják, a több száz milliárdnyi adót elcsalókat futni hagyják - közölte. Ezért felszólította Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, számoljon be arról, a kormány milyen intézkedéseket tervez az adócsalások visszaszorításának érdekében és hogyan akarják csökkenteni a kisvállalkozások adóterhelését.

Az Együtt-PM színeiben politizáló független képviselők támogatják annak az LMP-s Schiffer András és független Ángyán József által kezdeményezett parlamenti bizottságnak a felállítását, amelyik az ügyben folytatna vizsgálatot - mondta egy kérdésre felelve.

Az Együtt-PM semmiféle megszorításokra nem készül - mondta egy másik kérdésre válaszolva. Ezzel arra reagált, hogy az mno.hu tudósítása szerint Bajnai Gordon az Együtt-PM szövetség képviselőjelöltjeinek szombati bemutatásán azt mondta: "Mindig készek vagyunk megtenni, amit a nemzet jövője érdekében meg kell tenni. Akkor is, ha ki kell mondanunk, hogy ez fájni fog. Fájni fog, de azért, hogy utána lényegesen jobb legyen."

Scheiring Gábor úgy folytatta: fájni fog azoknak, akik adót csalnak, elkerülik az áfafizetést vagy igazságtalan módon, az állammal összeborulva, az adófizetők pénzéből gazdagodnak meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

11 tonna illegális hússzállítmányt talált a NAV

A jól szervezett hálózat tagjait akkor érték tetten, amikor 11 tonna külföldről illegálisan behozott… Tovább olvasom