Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Együtt 2014: Kuncze szervezete is csatlakozik a mozgalomhoz

Az SZDSZ korábbi elnöke szerint nincs értelme egyedül indulni a következő választáson, "aki önállóan indul, az Orbán Viktor pozícióban maradásán dolgozik".
A Szabadelvű Polgári Egyesület (SZPE) is csatlakozik a Bajnai Gordon volt miniszterelnök, a Haza és Haladás Egyesület vezetője és két másik civil szervezet által október 23-án meghirdetett Együtt 2014 választói mozgalomhoz, amelynek célja az Orbán-kormány leváltása - mondta Kuncze Gábor, az SZPE elnöke csütörtökön a tv2 Mokka című műsorában.

Az SZDSZ korábbi elnöke szerint nincs értelme egyedül indulni a következő választáson, "aki önállóan indul, az Orbán Viktor pozícióban maradásán dolgozik". Ha viszont létrejön egy olyan együttműködés, amely elfogadható módon "le szándékozik váltani a jelenleg kormányzatot", akkor ahhoz szívesen csatlakoznak - tette hozzá.

Kuncze Gábor megfelelőnek tartja az Együtt 2014 mozgalom irányvonalát, bár - mondta - nehéz lesz megtalálni a közös pontokat a sok lehetséges résztvevő között. A mozgalommal szerinte egy olyan platform jön létre, amelynek alapján el lehet kezdeni az együttműködést. Bajnai Gordon meghirdetett programja jó alap, a részleteket még ki kell dolgozni - értékelte.

A politikus arról is beszélt, Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő "a miniszterelnöksége alatt részben általa elkövetett hibák, részben pedig a karaktergyilkosság miatt olyan helyzetbe került, hogy számára egyelőre az is probléma, hogy a vezetéshez szükséges bizalmat itthon megszerezze, ezért aztán most ő nem jön számításba bármilyen együttműködés vagy összefogás vezetőjeként". De mindenkire szükség van, aki demokratikus erőt képvisel, és akinek a fő célja a kormányváltás 2014-ben, így a Demokratikus Koalícióra is - mondta Kuncze Gábor.

Bajnai Gordon az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) október 23-i tüntetésén elmondott beszédében az új politikai közép létrejötteként beszélt az Együtt 2014 választói mozgalom megalakításáról. Azt mondta, céljuk a változást akarók egységének megteremtése, nem alakulnak párttá, de tudják, hogy a szövetségben szükségük lesz demokratikus pártokra és politikusokra is.

Olvasóink írták

 • 5. kipkop 2012. október 25. 14:44
  „Újra indul a "Lopj sokat" mozgalom.”
 • 4. csergemerge 2012. október 25. 14:29
  „Megtalálta a zsák a foltját...
  Milla + DK + LMP = SZ D SZ”
 • 3. Örvájn 2012. október 25. 14:17
  „A elégedetlenkedőknek 2009-ben még ciántablettát osztogató Kunce Gábor csatakozása szerencsés dolog, hiszen egyértelművé teszi a szervezet ,,függetlenségét" az elmúlt húsz évtől. A létező sajtószabadságot hiányoló szervezett leginkább az elmúlt két évet akarja eltörölni, és ehhez megtalálta a hiteles személyeket. A sokat hivatkozott ,,1989 -es eszmék" kisajátítása (már a felvetés is érdekes) azok részéről akik az inkriminált időszakban a KISZ vezető testületeiben küzdöttek a szabadságért. Meglehetősen érdekes. Tanulságos megtekinteni az ismert video megosztó portál zárójelben olvasható címet viselő felvételét. (Budapest, Batthyány örökmécses, 1988. június 16.)”
 • 2. Power 2012. október 25. 12:05
  „Ígérgetésekben mindegyik első osztályú, beleértve a Fidesz-KDNP-ét is.”
 • 1. lukrecia 2012. október 25. 10:22
  „Persze Strabag-s Gabika, ami osszetartozik az osszeall. Mindig is egyutt voltatik ti volt mszpsek, csak neha mas nevet viseltetek. Igy is ugy is kevesek vagytok.
  Eppen az ilyen nevek miatt hiteltelenk vagytok ---Kunce, Libajnai--gyurcsibohoc
  Ket ev mulva mar indulhat Zuschi is, sot a BP 5 ker onkormanyzati vezeteosege is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: csak programalapon képzelhető el az együttműködés az Együtt 2014 mozgalommal

Karácsony Gergely azt mondta, az LMP-ben vannak viták, de egyelőre nem arról beszélgetnek, hogy "ki… Tovább olvasom