Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 4°C Még több cikk.

Együtt a rák ellen

Az Esély a Gyógyulásra Rákbetegek Győri Egyesülete határon túli magyar szervezettel létesített kapcsolatot a napokban a Nemzeti Civil Alap (NCA) pályázatnak köszönhetően. A találkozás célját az együttműködés, a kapcsolatteremtés és az „Együtt a Rák Ellen” testvérszervezet támogatása jelentette.

Dr. Zaupper Tamásné, az Esély a Gyógyulásra Rákbetegek Győri Egyesületének elnöke elmondta, a személyes kapcsolatteremtést követően beszámoltak a náluk működő sorstárssegítő szolgálatról, annak képzési lehetőségeiről. Mivel a partnerszervezet munkája kezdetén tart, így a győri tagok számos hasznos elméleti és gyakorlati tanácsait felhasználhatják.
Az első közös találkozáson orvosok, pszichológusok, gyógyszerészek, főiskolai hallgatók és néhány betegtárs is részt vett. A győriek szembesülhettek azzal a ténnyel, miszerint Erdélyben a hazainál rosszabb a helyzet a gyógyszerellátás és a gyógyászati eszközök területén is. A betegek még zárkózottabbak, mint nálunk. A hivatalos szakmai tárgyalásokon túl a győri szervezet vezetősége és hét tagja vendéglátóik kíséretében ellátogattak a Békás-szoroshoz és a Gyilkos-tóhoz.
„ Lenyűgözött bennünket a táj, no és az ottani magyarok mentalitása és barátsága. Remélem, ezt ők is hasonlóképpen érzik, egy viszontlátogatásra mindenesetre Győrbe várjuk őket.”
A program eredményeinek kiértékelése megtörtént, a győriek már szervezik a viszontlátogatást, amelynek során az erdélyiek a Rába-parti megyeszékhelyen ismerkednének a megyénkbeli rákbetegek torna-, életmód-, életvezetési és sorstárssegítő programjaival.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakossági fórum

Győr. A parkolási rendeletről és a kerékbilincs bevezetéséről tart lakossági fórumot Gergely Zoltán… Tovább olvasom