Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 0°C | 11°C Még több cikk.

Együttműködési megállapodást kötött a polgárőrség és a NAV

A február végétől köztestületként működő szervezet stratégiai partnernek tartja az adóhatóságot.
Új alapokra helyezve kötött együttműködési megállapodást a Magyar Polgárőr Szövetség (OPSZ) a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) pénteken Budapesten; a február végétől köztestületként működő szervezet stratégiai partnernek tartja az adóhatóságot.

Az OPSZ sajtófőnöke pénteken az MTI-vel közleményben közölte, a megújított megállapodás szerint Magyarország gazdasági rendjének védelme, valamint az ország területén elkövetett jogsértések felderítése, megszakítása, megelőzése, megakadályozása, és az elkövetők elleni hatékony fellépés érdekében, a rendelkezésre álló erők, eszközök koncentrálásával, egymás tapasztalatainak átadásával, és lehetőségeik eredményesebb felhasználásával segíti a két szervezet egymást a jogszabályokban előírt közös feladatok végrehajtása érdekében.

Nagy Gabriella a közleményben idézi a már 20 éves szervezet vezetőjét, Túrós Andrást, aki a megállapodás aláírásakor úgy fogalmazott: közös ügy, közös feladat, hogy a keret-megállapodás ténylegesen tartalommal legyen megtöltve és a stratégiai partnerség kialakuljon. Az OPSZ elnöke ugyanakkor fontosnak tartja, hogy a pénzügyőrök és a polgárőrök közösen lássanak el szolgálatot a jövőben.

A polgárőrmozgalom 1991-ben indult el, eredeti neve Önvédelmi Szervezetek Országos Szövetsége volt. A mintegy 2100 egyesületet tömörítő OPSZ-nek több mint 83 ezer tagja van.

A február elsején hatályba lépett új polgárőrtörvény értelmében a polgárőr-egyesületeknek együttműködési megállapodást kell kötniük az illetékes megyei vagy fővárosi rendőr-főkapitánysággal, és csak azok az egyesületek működhetnek, amelyek tagjai a köztestületté alakult Országos Polgárőr Szövetségnek.

Az új jogszabály szerint csak 18 évnél idősebb, büntetlen előéletű emberek lehetnek polgárőrök; minden polgárőr egységes, kitűzhető, fényképes azonosító igazolványt kap, és formaruhát viselhet.

Olvasóink írták

  • 1. DMagóg 2012. szeptember 07. 16:34
    „"... lehetőségeik eredményesebb felhasználásával segíti a két szervezet egymást a jogszabályokban előírt közös feladatok végrehajtása érdekében."

    Azt még értem, hogy besúgó hálozatként nagyban segítheti a NAV munkáját a polgárőrség. Nincs is ezzel semmi gond, sok sikert!

    Nem, nem! Ez mégsem egy III./3-as szervezet! Több annál! A célszemélyek kiválasztásában ki dönt? Ezek rosszabbak, mint az önkéntes rendőrök és az utcabizalmiak voltak.

    A NAV miben, hogyan és mennyiben segíthet a polgárőrségnek a "feladatai" ellátásában? Ennek egyetlen módja, a pénzbeli segítség, a besúgók lefizetése. Mi Más? Szép új világ!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marian Cozmára emlékeznek szombaton Veszprémben

Csendes megemlékezést szervez szombatra a Veszprém Kézilabda Fan Club, mivel aznap lenne 30 éves… Tovább olvasom