Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Éjfélig kell postára adni az adóbevallásokat

Bizonyos postahivatalok a szokottnál tovább tartanak nyitva szerdán az adóbevallási határidő miatt.
Még több mint egymillió adóbevallást vár az APEH az éjféli határidőig - hangzott el a Magyar Televízió Híradójában. Több postán meghosszabbították a nyitva tartást, idén azonban az egyszerűsített adóbevallás miatt várhatóan nem lesz olyan tömeg, mint korábban. Az szja-bevallást elektronikus úton is el lehet készíteni.

Szikora János, az APEH elnöke a Blikknek azt mondta, hogy általában azok hagyják az utolsó pillanatra az adóbevallás feladását, akiknek befizetési kötelezettségük is van. Legtöbbször az aláírás marad le a nyomtatványokról, de gyakori hiba a sortévesztés is a kitöltéskor, az adózó rossz sorba írja a számokat. Ilyenkor értesítik őt a hibáról, amelyet javítania kell. Szikora János a lapnak azt nyilatkozta, hogy a bevallását ő is az utolsó pillanatra hagyta, kedden adta fel. Az adóhatóság elnöke a későknek azt tanácsolja: ha késve is, de küldjék be a papírokat, mert ez enyhítő körülmény lehet a bírság megállapításánál. Indoklást pedig mindenképpen kérnek a késlekedéshez - tette hozzá. Bizonyos postahivatalok a szokottnál tovább tartanak nyitva szerdán az adóbevallási határidő miatt.

Éjfélig lehet feladni a magánszemélyek adóbevallását, valamint az szja 1+1 százalékának felhasználásáról szóló nyilatkozatok benyújtásának is ugyanez a határideje. Akik nem tudják tartani, mulasztási bírságra számíthatnak. A megyeszékhelyeken egy-egy posta este nyolcig tart nyitva szerdán, a fővárosban pedig a Nyugati és a Keleti pályaudvarnál lévő hivatalok éjfélig várják az ügyfeleket. A szokottnál hosszabban, este 10-ig tart nyitva Budapesten a Mammut Bevásárló Központ postája is, a Fogarasi úti Tesco-ban működő hivatalban pedig éjjel-nappal lehet küldeményeket feladni. Részletes információk a www.posta.hu oldalon találhatóak.

Olvasóink írták

  • 1. flexsnake 2009. május 20. 17:18
    „Jó de éjfélig kérem elpostázni a visszaigényelt pénzemet mert azzal sem kapkodnak, én bezzeg már az első napon bevittem! Haladjunk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Budapesten is nyomozna a bolíviai ügyész?

Egy bolíviai lap szerint Magyarországon is szeretne vizsgálódni az az ügyész, aki a bolíviai elnök… Tovább olvasom