Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Éjfélig kell váltaniuk a MÁV Biztosító ügyfeleinek

Pénteken még szerződhetnek új biztosítóval a MÁV Általános Biztosító Egyesület ügyfelei. Éjfélkor lejár ugyanis a határidő, és szombattól már nem lesz érvényes működési engedélye a társaságnak.
Ez azt jelenti, hogy akik nem kötöttek új biztosítóval szerződést, hiába fizették be korábban a MÁV-nál a harmadik negyedéves kötelező felelősségbiztosítást, elvileg biztosítás nélkül autóznak, és büntetésre is számíthatnak, ha a rendőr megállítja őket.

Lejár a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által adott határidő pénteken éjfélkor, és akkortól szűnik meg hivatalosan a MÁV Általános Biztosító Egyesület tevékenysége. Addig az összes MÁV-os ügyfélnek új kötelező felelősségbiztosítást kell kötnie egy másik biztosítóval. Többségük ezt már meg is tette: az előzetes számítások szerint 110 ezer emberből csak néhány ezren késik le a határidőt.

Akik éjfélig nem váltanak, azzal számolhatnak, hogy szombattól nincs kötelező felelősségbiztosításuk. Annak ellenére sem, ha korábban befizették a MÁV-nál az eredetileg októberig érvényes harmadik negyedévet. Így tehát ha szombattól kezdve egészen egy új biztosítás megkötésig kárt okoznak, akkor azt nekik kell megfizetniük. Ráadásul büntetésre is számíthatnak, ha igazoltatják őket, mert olyan autóval nem lehet közlekedni, amelynek nincs kötelező felelősségbiztosítása.

Olvasóink írták

  • 1. Kardos Péter 2008. augusztus 15. 13:57
    „Nem értem, hogy miért kési le az a néhány ezer ember? Ne mondja nekem senki, hogy a mai világban nem lehet tudni valamiről, ami hetek óta ömlik mindenhonnan. Mire várnak? A kötelezőt meg KELL kötni. Ennyi.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dávid Ibolya már a választásra készül

Levelet írt az MDF elnöke pártja megyei vezetőinek, és arra kérte őket, hogy szeptember végéig… Tovább olvasom