Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Éjfélkor jár le az idei pótfelvételik határideje

Hétfő éjfélig adhatják le jelentkezésüket azok, akik első körben nem jutottak be egyetemre vagy főiskolára, vagy nem is pályáztak az idén. A lapokat 5 ezer forint ellenében közvetlenül a kiszemelt iskolába kell eljuttatni, elektronikusan jelentkezni nem lehet.
A ponthatárok meghúzásával egy időben, július 25-én azoknak a szakoknak a listáját is nyilvánosságra hozták, ahol még vannak szabad helyek a felsőoktatásban. Ezt később a kiegészítő képzésekkel bővítették, amely szintén az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) honlapján, a http://www.felvi.hu található. A pótfelvételin jórészt költségtérítéses szakokat hirdettek meg az intézmények, a felsőfokú szakképzésben azonban még vannak államilag támogatott helyek is; az ide felvetteknek képzési hozzájárulást, azaz tandíjat sem kell fizetniük.

A jelentkezők csak egyetlen szakot jelölhetnek be, ha viszont az adott intézmény államilag finanszírozott és költségtérítéses formában is elindítja a képzést, úgy mindkettőt fel lehet tüntetni. A jelentkezési lapot a kiszemelt egyetemen vagy főiskolán, illetve az OFIK ügyfélszolgálatán (Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ, Budapest, Reviczky u. 6.) lehet beszerezni. A felvételi lap leadása előtt 5 ezer forintos eljárási díjat kell befizetniük a diákoknak. Ez erről kapott igazoló szelvényt a jelentkezési lapra kell ragasztani, és csatolni kell azokat a dokumentumokat is, amelyek a többletpontokat igazolják - tájékoztatott az OFIK.

A felvételről, illetve az elutasításról a felsőoktatási intézmények döntenek, és a jelentkezőket is ők értesítik. A felvettek a többiekhez hasonlóan szeptemberben kezdhetik meg tanulmányaikat.

Azok a diákok, akik nincsenek megelégedve a döntéssel - akár a normál, akár a pótfelvételi eljárásban utasították el őket- jogorvoslati eljárást indíthatnak az intézmények ellen, az írásos értesítő kézhezvételétől számított 15 napon belül. A részletekről a www.felvi.hu oldalon lehet olvasni, de a honlapról elérhető jogász szakértő is készséggel válaszol a felmerülő kérdésekre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keressük a gazdasági élet legjobbjait

Hétfőn jelenik meg a Lapcom Kft. Délmagyarország Kiadó pályázati felhívása a 2007. évi Presztízs… Tovább olvasom