Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Éjszakai lakófogó

Okkal gondolhatták, hogy káprázik a szemük, vagy még nem ébredtek fel egészen álmukból annak a győri belvárosi háznak a lakói, akik a minap éjszaka nagy zajra ébredve kikeltek ágyukból és kinéztek a folyosóra. Rendőröket láttak és egy lakatosnak látszó férfit, aki hatósági felügyelet mellett kalapáccsal, feszítővassal támadta a rácsos ajtajukat. Az akkor ébredők egyik szomszédja náluk is előbb nyitott ajtót.

Arra riadt fel, hogy zajt üt valaki a folyosón. Kitámolygott az előszobába, majd kinyitotta a bejárati ajtót, és ugyancsak nagyot nézett. Egy nagydarab férfit látott, aki a folyosó rácsát igyekezett nem éppen diszkréten, választott mesterségére nem jellemzően, másként ügyetlenül kinyitni. A pizsamás ember egyszeriben felébredt, kapott a kulcsa után, és úgy, ahogy volt, papucsban már szaladt volna az ébresztője után, miközben a férfi már szedte a lábát és szaladt fel a negyedikről az ötödik emeletre. Szóval, akihez betörni készültek, eredt volna a csibész nyomába, csakhogy az ajtót nem tudta kinyitni. Addig feszegette a betörő, míg kinyitni ugyan nem sikerült neki, de a szerkezetet elrontotta.
Az ágyából felriasztott telefonált a rendőrségre. Gyorsan érkeztek a járőrök és a helyszínelők. A védünk és szolgálunk szellemében a rendőrök ébresztettek telefonon egy lakatost. Így történt aztán, hogy a belvárosi tízemeletes házban a negyedik szint rácsos ajtaját ketten próbálták meg kinyitni. A betörő nem tudta, a lakatos viszont eredménnyel járt. Kalapáccsal, vésővel, munkájával felverve a házat, igaz, rendőri segítséggel, ajtót nyitott. A munkájával felébresztettek méltatlankodására – meg vannak maguk őrülve, éjszaka kalapálni – reggel magyarázatot kapott a ház...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekeket gyógyítani

a legnagyobb kihívás

A győri Petz-kórház dr. Székely Ferenc-emlékéremmel kitüntetett két fiatal orvosa: dr. Báthori… Tovább olvasom