Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Él az elrabolt izraeli katona

Életben van a palesztin fegyveresek által júniusban elrabolt izraeli katona – közölte jeruzsálemi sajtóértekezletén Ahmed Abul Geit egyiptomi külügyminiszter. Gilád Salitot nagyszámú, Izrael által fogva tartott palesztin kiszabadulása fejében adnák át fogvatartói.

Megszavazták az együttműködés felülvizsgálatát

Az iráni parlament megszavazta szerdán azt a törvénytervezetet, amely egyrészt kötelezi a kormányt az ország atomprogramjának felgyorsítására, másrészt a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséggel (NAÜ) folytatott együttműködésének felülvizsgálatára, miután az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) szankciós határozatot hozott a hét végén Teherán ellen az iráni atomprogrammal összefüggésben.

Ázsia-szerte megszakadt a távközlés

Ázsia-szerte szétzilálta vagy megszakította a telefon- és internetszolgáltatást a Tajvantól délre kedd este kipattant nagy erejű tenger alatti földrengés, amelynek két halálos áldozata volt a szigeten, 42 személy pedig könnyebb sérüléseket szenvedett. A Richter-skála szerinti 7,1-es erősségű földrengés megrongált két tenger alatti kábelt, amely számos ázsiai ország között biztosítja a telefon- és internet-összeköttetést.

Szaddám vállalja a „mártírhalált”

Szaddám Huszein kötél általi halálra ítélt volt iraki diktátor vállalja „mártírhalálát” az iraki néphez intézett, szerdán ismertté vált üzenetében, egységre szólítva fel az irakiakat ellenségeikkel szemben. Az exdiktátor ügyvédei által szerdán ismertetett üzenetben arra szólította fel az irakiakat, hogy egységesen forduljanak szembe az ellenséggel. Szaddám megfogalmazása szerint „mártírként megy a bitófára” és „áldozza fel magát” Irakért. Több százan jelentkeztek eddig az iraki hatóságoknál hóhérnak, hogy kivégezhessék a huszadik század egyik leghírhedtebb diktátorát, Szaddám Huszeint. A morbid licitálás azután kezdődött, hogy kedden az illetékes iraki fellebbviteli bíróság helybenhagyta az exdiktátor elleni halálos ítéletet, és meghagyta, hogy harminc napon belül végre kell hajtani a verdiktet, a kötél általi halált.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Ha igazul csináljuk, az eget is lilára festem''

Azt szokta mondani: elsősorban ember, csak másodsorban színész. Pedig Szeged színészkirályát, Király… Tovább olvasom