Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Eladja fotóit a rendelő felújításáért az orvos

Saját fotói eladásával járul hozzá a hárskúti rendelő felújításához a község orvosa. A doktor amatőr természetfotós, és most 17 legkedvesebb képét bocsátja áruba. A bevételből az évek óta egyre rosszabb állapotban lévő intézmény rendbetételét támogatja.
Az alig 600 lakosú Veszprém megyei kistelepülésnek nemhogy új rendelőre, de a régi felújítására sincs pénze. A romos épületben repedeznek a falak, a festék lepattogzott.

Ahol hullott a vakolat, ott leveregettük, nehogy valakire ráessen. A nyílászárókat is át kellene csiszolni és festeni, mert ezeket már nem tudjuk bezárni - mondta Novográdecz Csaba orvos.

A munkák legalább 300 ezer forintba kerülnek. Az önkormányzat ennek csak egy részét tudja biztosítani, a többit máshonnan kell előteremteni. Az orvos ezért úgy döntött, eladja saját fotóit. Négy képet - egyenként 5000 forintért - már meg is vettek. A falubeliek abban bíznak, hogy a többi is gyorsan elkel.

Szombaton jótékonysági koncertet is rendeznek a faluban, annak bevételét szintén az orvosi rendelő felújítására fordítják.

Olvasóink írták

  • 1. spiler 2009. január 07. 08:06
    „OKOS ÖTLET,DE EZ A Z ÁLLAM FELEDATA LENNE,DE GRATULÁLOK/ÉRTELMES EMBER/.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszer többen kérnek segítséget, mint máskor

A szokottnál csaknem kétszer többen fordultak segítségért a békéscsabai családsegítő szolgálathoz az… Tovább olvasom