Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 20°C Még több cikk.

Eladták a Bank Burgenlandot

A burgenlandi tartomány 110 millió euróért eladta a Bank Burgenlandot, a Sopron Bank Rt. anyavállalatát.

Az új vevő, Mirko Kovats további fejlesztéseket tervez, ezzel párhuzamosan folyik a magyarországi fiókhálózat bővítése.

A burgenlandi tartomány eladta a tulajdonában lévő Bank Burgenlandot, amely a magyarországi Sopron Bank Rt. 100 százalékos tulajdonosa. A vevő, Mirko Kovats vállalkozó összesen 110 millió eurót fizet a pénzintézetért. Hans Niessl tartományfőnök örömmel jelentette be a hírt. A 375 millió eurós adósságot felhalmozó osztrák pénzintézet az eladás után is regionális szinten működik tovább.

Kovats egyelőre az intézmény 49 százalékát vásárolja meg és a 110 milliós vételárat részletekben fizeti ki. A bank 100 százaléka 2007-ben vagy 2008-ban kerül Kovats kezébe, a tartomány addig őrzi meg beleszólási jogát a pénzintézet ügyeibe. A Bank Burgenland megvásárlása után az üzletember nem tervez létszámleépítést, inkább a bővítésen gondolkodik. Az elkövetkezendő években osztalékot sem szándékoznak fizetni, hanem a nyereség az intézményben marad, hogy fedezze a fejlesztéseket.

A Bank Burgenland tulajdonában lévő Sopron Bank üzletileg jó úton halad. Idén ötödik képviseleti irodáját nyitotta meg a Dunántúlon, legutóbb Keszthelyen. Idén várhatóan Zalaegerszegen is nyílik fiók, amelyet a közeljövőben budapesti képviseleti iroda fog követni. Információink szerint a magyarországi fiókhálózat bővítése tovább folyik, amelyet a Bank Burgenland új tulajdonosa is támogat.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy Mosolygó karrier

Fiatal, sikeres nő, 29 évesen két számítástechnikai magazin lapigazgatója. A Lajta-parti városból indult Mosolygó Kitti a saját példája alapján határozottan állítja: téves az a gyakran hangoztatott vélemény, hogy az érvényesülés nemfüggő. Naiv, éretlen huszonévesként azért pályázott meg egy férfiaknak kiírt állást, mert kíváncsi volt, ki az, akinek egy nő nem lehet elég jó. Tovább olvasom