Délmagyar logó

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 0°C Még több cikk.

Elavultak az otthoni villamos hálózatok

Az otthonok hatvan százalékában elavultak a villamos hálózatok - állapította meg a Watt City hálózatot üzemeltető Sonepar megbízásából készült, 300 háztartásban elvégzett márciusi felmérés.
A leggyakoribb probléma a régi alumínium vagy textilszigetelésű vezetékek új rézkábelre cserélésének elmaradása, a földelés teljes hiánya, az elhanyagolt öreg biztosítótáblák pedig önmagunkban is tűzveszélyesek. Az új kivitelezésű otthonok esetében leggyakoribb gond a műszaki tervben előírt anyag rosszabb minőségűre cserélése, a vezeték-térkép hiánya és a szakszerűtlen bekötések, megoldások térnyerése volt - közölte a felmérést megrendelő a villamos kiskereskedelmi hálózatot üzemeltető cég az MTI-vel.

A közlemény szerint a kiskereskedelmi lánc részben e felmérés alapján döntött arról, hogy német példa alapján ingyenes elektromos hálózati kivizsgálást biztosítanak bárkinek, aki ezt kéri.

A közlemény szerint az ingyenes szolgáltatásra interneten, a wattcity.hu portálon, valamint a jelenleg országosan 73 helyen megtalálható Watt City villamossági kiskereskedésekben lehet jelentkezni. A kiskereskedelmi láncnak főleg Nyugat-Magyarországon található üzlete, azonban ebben az évben és jövőre a cég még közel száz üzlet megnyitását tervezi.

Olvasóink írták

 • 4. comment 2010. május 24. 20:07
  „Egyik ismerősöm panelban lakik, és a nyárra tervezte a lakásának újra vezetékeltetését.
  Elmondása szerint a legegyszerűbb,külső vezetékes megoldás mellett döntöttek, igaz nem a leg esztétikusabb, de lényegesen olcsóbb.
  A 3 szoba konyhás lakásban mindent újat szerelnek az órától a dugaljakig. Az előzetes felmérés alapján csak az anyag ára eddig meghaladta a 180 ezer forintot, erre jön a vállalkozó munkadíja, így a negyedmillát meg fogja haladni.
  S ez az összeg soha nem fog neki visszatérülni, legfeljebb nyugodtan tud majd aludni.
  Az ideji nyaralás ezzel megoldódott a családja számára.....némi kis átcsoportosítással.
  Ezt is pályázati úton kéne, mint a szigeteléseket, hátha többen belefognának.
  DE SZIGORÚAN AZ ELŐÍRT ANYAGOKAT FELHASZNÁLVA, TECHNOLÓGIAI ELŐÍRÁSOKAT BETARTVA ÉS NEM ELCSALVA !!!!!!!”
 • 3. deszkás 2010. május 24. 14:21
  „Mindezt akkor amikor a hálózat kivitelezését végző vállalkozónak a seggét sem meri megszagolni senki!”
 • 2. Kudara 2010. május 24. 11:34
  „"Elavaultak"?? Valaki kijavíthatná a címet! XD”
 • 1. szergely86 2010. május 24. 09:04
  „sok sikert az üzletekhez... az emberek többségének úgy sincs pénze újrakábeleztetni a házát, ezt is fel kellene mérniük :D”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vegyszerrel támadt egy családra, agyonütötték

Halálos ütés érte azt a 39 éves férfit, aki vegyi anyaggal lefújta egy család több tagját. Egy bottal védekező asszony agyoncsapta a férfit. Tovább olvasom