Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Elbocsátások a Tescónál

A soproni Tescóban tíz, a mosonmagyaróváriban tizenöt ember munkahelye vált kétségessé.
Az olvasói SMS-nek utánajártunk, s úgy értesültünk, a soproni Tescóban tíz, a mosonmagyaróváriban tizenöt ember munkahelye vált kétségessé. A győri áruházak egyelőre kimaradtak a leépítésből, akiknek menniük kell, azok zömében az értékesítésen – az árufeltöltésen – dolgoznak. Mindez azt jelenti, hogy az értékesítésen eddig dolgozó 10.816 ember helyett a továbbiakban csak 10.630-an maradnak állásban.

Érthetetlen a döntés

Az érintettek – akik legfeljebb név nélkül nyilatkoznak – érthetetlennek tartják a döntést, hiszen ami kritika egyáltalán az áruházláncot érte (és éri), az épp abból adódik, hogy az árukészlet folyamatos felöltését nem tudják mindig időben elvégezni. Márpedig most nagyrészt azoknak kell távozniuk, akik ezt a munkát végzik, így akik maradnak, azokra újabb teher hárul, a probléma pedig nem oldódik meg, sőt...

Győrt nem érinti

A döntés természetesen a megyei szupermarketeket is érinti, ami szinte csodaszámba megy, hogy a győri áruházak kimaradtak a listából. Sopron és Mosonmagyaróvár azonban nem ilyen szerencsés: az előbbi Tescóból tízen, az utóbbiból tizenöten kénytelenek távozni. Nem vigasz nekik biztosan, de a nem publikus listából az is kiderül, hogy például Esztergomban 200 emberből 27-et elbocsátanak.

Nem tagadták

Danks Emese, a Tesco kommunikációs vezetője a számadatokat – mondván, a cég magánvállalkozás – nem kívánta megerősíteni, de az elbocsátások tényét nem cáfolta. Így fogalmazott: „Nagyon sokat áldoztunk a központi raktár felépítésére, amellyel az eladóláncunk működése is részint átalakult. A cél természetesen az, hogy az árukészlet minél gördülékenyebben eljusson a helyszínekre. Mint mondtam, az új rendszerrel az értékesítés is változik valamelyest, de ezt a vásárlók nem vehetik észre. Minden kiskereskedelmi egységünk érdeke, hogy az árut fennakadás nélkül megtalálják a vevők, ha nem így lenne, a vásárlók elpártolnának tőlünk, ezt pedig nem kockáztathatjuk. Ha ilyen probléma valahol kialakul, ott a szezonális felvétel jelenti a megoldást. Tizenegy éve – amióta Magyarországon vagyunk – mindig a tökéletes kiszolgálásra törekedtünk" – zárta nyilatkozatát Danks Emese.

A munkaügyi központ adatai

A megyei munkaügyi központnál a Tesco S-Market ebben az évben pénztáros, targoncás, eladó szakmákban, összesen mintegy 15 főre jelentett be munkaerőigényt – tudta meg a Kisalföld.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogathajtók Fertődön

Lovassport

Július 15. és 17. között rendezik meg Fertődön az országos A kategóriás… Tovább olvasom