Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Elefánt

Az Elefánt egy teljesen átlagos középiskolai nap történetét meséli el valahol az Egyesült Államokban. Egy gyönyörű őszi napon az egyik diák, Eli le akar fotózni egy punk-rock párt. Ez a nap is olyan, mint a többi... De hirtelen elszabadul a pokol...
rendező: Gus Van Sant

forgatókönyvíró: Gus Van Sant
operatőr: Harris Savides
vágó: Gus Van Sant

szereplő(k):
Alex Frost (Alex)
Eric Deulen (Eric)
John Robinson (John McFarland)
Elias McConnell (Elias)
Jordan Taylor (Jordan)

A film sztorija

Az Elefánt egy teljesen átlagos középiskolai nap történetét meséli el valahol az Egyesült Államokban. Egy gyönyörű őszi napon az egyik diák, Eli le akar fotózni egy punk-rock párt. Nate a futball edzés után találkozik barátnőjével, Carrie-vel. John az iskolában hagyja apja kocsijának kulcsát, hogy a testvére érte mehessen. Az iskolai kávézóban Brittany, Jordan és Nicole megbeszélik a legújabb pletykákat. Michelle a könyvtárba rohan, de közben Eli néhány fotót készít Johnról a folyosón.

Ez a nap is olyan, mint a többi... De hirtelen elszabadul a pokol... www.port.hu

Kritikák

Port.hu - ij -

"Gus Van Sant érzékeny fényekkel festett doklírája felvillant néhány
lehetséges kiváltó okot: Amerikában könnyen beszerezhető fegyvereket, közönyös szülőket, valós problémákra nem figyelő tanárokat, erőszakra szoktató videojátékokat mutat. A tényfeltárás terén nem jut tovább ismert közhelyeknél. Nem sokat tudunk meg arról sem, hogy a fiúk hogyan lettek ilyenek, s háttérbe szorítja az őket kiközösítő diákok elleni bosszú motivációját is. Az eset megmagyarázhatatlan és felfoghatatlan marad, de be kell látni a tények ismeretében sincs ez másképp."
A teljes cikk

mozinet.hu - Böszi

"Lehet, hogy hiba volt egy adott lövöldözést megfilmesíteni. Lehet, hogy Van Sant túlságosan ragaszkodott az ismert tényekhez, és csak olyan motívumokat akart beletenni a filmjébe, amelyek bizonyíthatóan megtörténtek, ezzel magyarázhatók a lyukak és az üresjáratok. A columbine-i iskolában történtek viszont nem tekinthetőek elszigetelt eseménynek, egy hosszú évek óta tartó erőszakhullám egyik állomását képezik. Talán kicsit messzebbre kellett volna tekintenie a rendezőnek, addig kellett volna kutakodnia, amíg talál a választott stílusához passzoló tartalmat, amivel ki tud tölteni másfél órát. Mert ez így édeskevés."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képviselői fogadóóra

Boros László, az MSZP önkormányzati frakciójának képviselője pénteken 15 és 16 óra között fogadóórát… Tovább olvasom