Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Elégedetlenek a fiatalok a szórakozási lehetőségekkel

Hova járhatnak a fiatalok szórakozni? A megkérdezettek elégedetlenek a város nyújtotta lehetőséggel, javaslataik viszont vannak. Egyelőre azonban a harmincezres Mosonmagyaróvár „unalmas város” – legalábbis fiataljai számára.
Nyáron igencsak aktuális a kérdés: hová járhat a város ifjúsága kikapcsolódni? A Kisalföld megkérdezte erről néhányukat.
– Az olyan helyekre, melyek már nem kocsmák, de még nem is igazi szórakozóhelyek – volt az egyöntetű válasz. És persze a beachre, amely az egyetlen igazán elismert bulihelye a harmincezres város fiataljainak.
– A beach színvonalas szolgáltatásáról ismert – nyilatkozta Hécz Kálmán vezető. – A város diszkószerető rétegét nagyjából kiszolgáljuk. Két különböző stílusú színpad, minden hétvégén programok, a nyár tizenhat hétvégéjének felén kiemelt rendezvények is várják a vendégeket. Magas mércét állítottunk fel, amelyet nehéz volna másoknak is elérniük: a helyet tavaly beválasztották Magyarország tíz legjobb szórakozóhelye közé.
S hogy mit szólnak ehhez a vendégek?
– Semmi fantázia sincs a városban: Mosonmagyaróvár unalmas hely – értenek egyet Csőrés Móric, Szőke Edina, Kocsis Gigi és Varga Dóri. – Persze hogy a beach „lefedi” a diszkót szerető réteget, hiszen az máshová nem is járhat! Ha létezne másik lehetőség is, a fél város biztosan odajárna, akár úgy is, ha az olcsóbb és igénytelenebb volna.
– Több olyan szórakozási lehetőséget is mondhatunk, ami nagyon hiányzik a városból. Először is egy mozi, ezt felkiáltójellel írja! – figyelmeztetnek. – Aztán egy fiatalok számára is nyitva álló kávéház, mert a most meglévők drágák és még ki is néznek minket belőlük. Egy olyan hely is jó lenne, ami nem kimondottan diszkó, ám van egy nagy kerthelyiség és ahol táncolhatunk. Jellemző a városra, hogy a fiatalok még strandolni is inkább Lipótra járnak, mert az itteni termál kritikán aluli.
– Az is elveszi a kedvet a kikapcsolódástól, hogy a kisebb szórakozóhelyekre, ha az átlagéletkort nézzük, inkább gyerekek járnak, mint fiatalok – teszik még hozzá. S a végszó: „Vagy elmegy az ember és iszogat – vagy unatkozik Mosonmagyaróváron.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogy töltötte a kánikulai hétvégét?

Tovább olvasom