Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

elégedett kapitány

Remek mérleggel, két arannyal, három ezüsttel és egy bronzzal, az alapelvárásokat teljesítve fejezte be szereplését Helsinkiben, az úszók 10. rövidpályás Európa-bajnokságán a magyar válogatott.

úszás

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke értékelésében hangoztatta, hogy ma már komoly esemény, pedig egykoron részt sem vett Magyarország a 25 méteres uszodában rendezett kontinensviadalokon, most meg Debrecen a 11. ilyen EB házigazdája lesz jövő decemberben. Az elnök saját felelősségét is említette Cseh Lászlóra kitérve, akit arra kértek, hogy egy számban induljon Helsinkiben, mivel a márciu- si nagymedencés világbajnokságra készülő úszó nem volt, nem is lehetett csúcsformába. Ám a finn fővárosban a 200 vegyest megnyerő „Laci nem bírta ki, hogy ha már ott van, ne méresse meg magát további két számban is, ennek lett két ezüst az eredménye”.
Turi György, a Kőbánya SC klasszisának edzője tanulságként azt vonta le a fő számban, a 400 m vegyesen elszenvedett vereségből, hogy még egy világklasszis is, ha nincs százszázalékos állapotban, ha nem koncentrál maximálisan, akkor kikaphat itt, Európában is. Csúcsformában azonban nem most, hanem a tavaszi, melbourne-i világbajnokságon kell lenni, s ezért el is követnek mindent, már kedden kora reggel indul a vb-felkészülés kemény szakasza, mert a cél a Cseh klasszisához méltó szereplés Ausztráliában.
Kiss László szövetségi kapitány összességében elégedetten nyilatkozott a finnországi szereplésről, kiemelve, hogy a magyar versenyzők kilenc országos csúcsot úsztak, s meglett a várt hat érem, benne a két arany is. A szakvezető dicsérte az Európa-bajnokokat, az ezüstérmes Boulsevicz Beatrixot és a bronzérmes Kerékjártó Tamást, megnyugtatta a dobogó- közeli helyezéseket elért Verrasztó testvérek szereplése, a három magyar rekordot is felállító Szepesi Nikolett – szavai szerint – „ugyancsak rendben volt”. Egyszersmind bízik benne a kapitány, hogy az eredmények tovább javulnak, s újabb sikerek lesznek a pekingi olimpiáig vezető úton, majd magán a 2008-as olimpián is.
Cseh László Helsinkiben a férfiak kereseti listáján 3000

euróval a második helyre került.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

FC Fehérvár

3 (2) FC Sopron 1 (0)

Székesfehérvár, Borsodi Liga-mérkőzés, 1500 néző. V.: … Tovább olvasom