Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Elektromágneses magnetoterápia a dohányzás ellen

Erős dohányosoknak is sikerülhet akár egyetlen kezeléssel is leszoknia a dohányzásról, elektromágneses magtetoterápia segítségével, a módszert alkalmazó gyógyító szerint.
A dohányzásról sokan nehezen tudnak leszokni. Illusztráció: Tésik Attila
A dohányzás káros az egészségre – leszokni róla viszont nehéz. Az elektromágneses magnetoterápia nagyban megkönnyítheti, hogy az ember egyszer, s mindenkorra abbahagyja az egészségromboló szenvedélyt – mondja dr. Fazakas Éva.

A szegedi orvos-természetgyógyász évek óta alkalmazza a dohányzásról való leszokás kezdeti szakaszában jelentkező hiánytünetek leküzdésére, enyhítésére alkalmas módszert. Évek óta erősen dohányzók is sikerrel „tették le" a cigarettát ennek segítségével. Fontos: a páciens tényleg le akarjon szokni a dohányzásról, belső elhatározás alapján. Hoznia kell a kezelésre egy teljes szál, és egy félig elszívott cigarettát. Ezek a gép bemeneti poharába kerülnek – a kimenetben egy biochip található, melybe elektromos áram hatására „mintegy beleíródnak a cigaretta rezgésinformációi"; közben a páciens elektródákkal, illetve fejpánttal csatlakozik a géphez. Méregtelenítés is történik a kezelés során, végül fülakupunktúra jön – mindezt életmódtanácsok egészítik ki, melyek megerősítik a pácienst a dohányzás abbahagyására vonatkozó elhatározásában.

Az említett biochipet magával viszi az ember, és mintegy két-három héten át, napi 3-5 órán át bőrére fölragasztva viseli. A kezelés megismételhető, erre azonban, szerencsés esetben, már nincs szükség.

Rosszabb matekosok
Azok a gyerekek, akiknek környezetében sokan cigarettáznak – tehát passzív dohányzóknak tekinthetők –, rosszabbak az olvasási, számolási képességei, mint azoké, akik füstmentes környezetben élik az életüket. A jelenség – melyet amerikai kutatók derítítettek ki – pontos oka egyelőre nem ismert. Az bizonyos: a dohányfüst tartalmazta anyagok károsak az idegrendszerre. S az is biztos: a dohányfüst-belélegzés csökkenti a szervezet oxigénellátását – márpedig az agy kiemelten oxigénigényes szerv.

Szívrohamtalanul
Úgy beszélünk a dohányfüstről, mintha valamiféle tőlünk független dolog lenne. Természeti csapás, amely ellen nincs mit tenni, létezik és kész. Vagy mintha földönkívüliek okoznák.
Ezzel szemben mi okozzuk, és hogy mekkora bajjal élünk együtt teljesen önszántunkból, jelzi: egy amerikai városban felére zuhant vissza a szívrohamok száma a lakosok körében, miután hat hónapon át minden nyilvános helyen tilos volt a dohányzás. Folytassuk tovább ezt az írást? Teljesen fölösleges.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erősödött a BUX

A Budapesti Értéktőzsde hivatalos részvényindexe, a BUX az elmúlt héten 1,87 százalékkal emelkedett,… Tovább olvasom