Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 05. szombat - Viktor, Lorinc

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > Élelmiszer-kereskedelem: 130 milliárd forint adót csalnak el évente

Élelmiszer-kereskedelem: 130 milliárd forint adót csalnak el évente

Az élelmiszerek kereskedeleménél négy adóforintból egy nem folyik be a költségvetésbe, az ágazatban 130 milliárd forint adót csalnak el évente.

mti - 2012.09.17. 07:21
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Az élelmiszerek kereskedeleménél négy adóforintból egy nem folyik be a költségvetésbe, az ágazatban 130 milliárd forint adót csalnak el évente - írta a Magyar Nemzet.

A lap hétfői számában az Ernst and Young adótanácsadó elemzését ismertetve azt írta: legalább 130 milliárdos veszteséget okoznak a zöldség-, a gyümölcs-, a hús- és a baromfitermékek, a növényolaj, a kávé, a cukor, a tej- és a malomipari cikkek jogsértő kereskedelmére szakosodott illegális körök.

Az adótanácsadó szakembere elmondta: a körhintacsalásnak nevezett áfa-csalási módszer egyik válfaja az "export módszer". Ebben a cégek EU-exportra veszik meg a terméket áfa-fizetés nélkül, azonban utóbb több cégen keresztül azt Magyarországon értékesítik. A másik típus az import módszer, amelyben EU-n kívüli országból hoznak be élelmiszert, ennek egy részét legálisan értékesítik, a másikat papíron az EU-n kívülre szállítják, miközben fiktív számlával belföldön adják el.

Az Ernst and Young becslése szerint az áfa-csalás költsége viszonylag magas, így egy 10 százalékos áfa-kulcsnál már nem érné meg a visszaélés. Amennyiben nincs mód az áfa mérséklésére, akkor a fordított adózás bevezetését javasolják legkésőbb a jövő év elejétől - áll a tanulmányban, amelyet az alapvető élelmiszerek gyártóit, forgalmazóit tömörítő érdekvédelmi szervezet megbízásából készítettek.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 13 hozzászólás
Moderálásra küldöm 13. kalkutta 2012.09.17. 16:32

Aprópénz a pártok és politikusok lopásaihoz képest.

Moderálásra küldöm 12. macs 2012.09.17. 12:58

7. keletaru,
kérlek mondj egy példát, melyik bankot tőkésítették fel? Az OTP-re, az MFB-ra gondolsz?

Moderálásra küldöm 11. macs 2012.09.17. 12:55

1. KamuNeni,
kérlek olvasd el figyelmesen a cikket! Nem az üzletekről van szó, hanem a nagykereskedelemről. Papíron ide-oda utaztatják, adják-veszik az árút, és minden tranzakciónál nyernek az ÁFÁ-n. Persze alacsonyabb ÁFÁ-nál ez már nem érné meg!
Aztán kérlek nézz utána miért van Európa legmagasabb ÁFA kulcsa kis hazánkban! Hallottál már az 1 kulcsos adóról? Hallottál már arról, hogy 600 milliárdos lyuk van a költségvetésben? Hallottál már arról, hogy az elmúlt években 8-11%-os hozammal adtuk el az állampapírokat, ezt a hozamot valamiből ki kell fizetni?

Moderálásra küldöm 10. 4kerék 2012.09.17. 12:45

akkor emlejünk valami adót kérlek kormány, hogy az 1ft ne legyen hiány

Moderálásra küldöm 9. 4kerék 2012.09.17. 12:45

akkor emlejünk valami adót kérlek kormány, hogy az 1ft ne legyen hiány

Moderálásra küldöm 8. Qllancs 2012.09.17. 12:16

T. 5. ott a pont !!!
Ezeknek semmi sem elég. A kormány kényszeríti rá az embereket a csalásokra. Mert minden megtermelt 100 ft ból --ezek 98 ft elvennének --57 fajta adó van !!
SEHOL a VILÁGON NINCS ENNYI !!!!!
Majd a képviselők...politikusok is adóznak ---majd akkor kérjék számon a kisembereket !!!!

Moderálásra küldöm 7. keletaru 2012.09.17. 12:08

Ezt a jelenlegi bürokráciát mennyibe is kerül fent tartani ? Költség térítés bemondásra mennyibe is kerül az nekünk ! Bankok feltőkésítése ?! Ugyan már ?! Ne engedjük már jobban széthúzni azt az országot !! Üdv Kuci

Moderálásra küldöm 6. jozko 2012.09.17. 12:07

Le kell dobni a potyautasokat a szekérről!
Előbb utóbb /és félő, hogy rövidesen/ a szekér összeroskad, az a néhány gebe pedig, aki inaszakadtából húzza, vagy éhen döglik, vagy kitépi magát az istrángból és megy amerre lát!

Nem azt mondom, hogy a lovak közé kell dobni a gyeplőt!
Viszont túl sok a bakon a kocsis körül az ingyenélő,nekik semennyi pénz nem elég, jól élnek abból, hogy eladják az igavonók elől az abrakot - helyette ostorpattogtatással "bíztatják" a gebéket!
Sokan megérdemelnék, hogy a hátukból hasítsanak ostorszíjat!

Ami pedig a csalást illeti:
nem különleges észkombájnok találják ki, általában nem alkalmaznak különösebben rafinált módszereket.
Az "illetékesek" fele jogász / a Parlamentet is beleértve/: nem lenne nagy mutatvány elejét venni a csalás sorozatoknak- de sok pénzből sokfelé jut, kinek a szemét, kinek a fülét lehet vele befogni - vagy a kezét megkötni!
Pedig hát jogállam lennénk!
Az is vagyunk - tyúkperekben...
Nem igen emlékszem, hogy… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 5. NP1 2012.09.17. 12:01

Miértne?

Tudod ott ahol a törvényhozás tagjai számla nélkül veszik föl a költségtérítésüket a kisember, kiscég adózási morálja fölött lándzsát törni hááááát ....

Moderálásra küldöm 4. Kraivan 2012.09.17. 10:49

szal ha levisszük az adót, akkor hiány lesz, mert úgyis kiskapuznak.
Ha magasabb az adó, akik eddig kiskapuztak, most aktívabban kiskapuznak, és azért lesz hiány, mert a becsületes beledöglik.

Sztem atomot a kárpát medencébe. Úgyse lesz jobb ezek szerint.


13 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...