Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Élelmiszerfeldolgozóban találtak feketemunkásokat

Huszonöt feketén foglalkoztatott munkásra bukkantak a Heves Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervének munkatársai egy gyöngyösi élelmiszer-feldolgozó üzemben végzett ellenőrzés során.
A munkáltatók, akik bejelentés nélkül foglalkoztatják az alkalmazottakat, 30 ezertől akár több millió forintig is terjedő munkaügyi bírság kiszabására számíthatnak - közölte Boncz László.

A munkaügyi hatóság kötelezte a munkáltatókat a szabálytalanság megszüntetésére, ami jelentheti az elmaradt bérterhek befizetését is - tette hozzá.

Elmondta: a munkaügyi hatóság felügyelői ellenőrzés-sorozatot végeztek Gyöngyösön és környékén, amelynek keretében elsősorban a munkaviszony létesítésével összefüggő munkáltatói kötelezettségek teljesítését vizsgálták. Ennek alkalmával derült ki, hogy a gyöngyösi élelmiszer-feldolgozó üzem munkaszerződés és bejelentés nélkül foglalkoztatott munkavállalókat. A munkáltatóval szemben közigazgatási hatósági eljárás indult.

A munkaügyi hatóság továbbra is különös figyelmet fordít arra, hogy egyes munkáltatók a munkavállalók kiszolgáltatott helyzetét kihasználva - a bejelentési kötelezettség elmulasztásával kerülve meg járulékfizetési kötelezettségüket - ne jussanak jogtalan versenyelőnyhöz - mondta az igazgató.

Olvasóink írták

  • 1. Jozsoci 2011. október 19. 15:53
    „Amíg az adócsalókkal szemben nem alkalmaznak börtönbüntetést, addig a jogszabályoknak nem lesz visszatartó ereje. Csak néhány főkolompost kellene becsukni, a többiek jobban meggondolnák a fekete foglalkoztatást!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pedagógusok Szakszervezete: elfogadhatatlan a további forráskivonás a közoktatásból

A Pedagógusok Szakszervezete elfogadhatatlannak tartja a jövő évi büdzsét és azt, hogy további… Tovább olvasom