Délmagyar logó

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 3°C | 11°C

Élelmiszerkommandót hoz létre a Jobbik

A Jobbik élelmiszerkommandót hoz létre, amelye szúrópróbaszerűen ellenőrzi majd a boltokat - mondta Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője szombaton sajtótájékoztatón Budapesten.
A képviselő elmondta, hogy kommandó akár már a nyáron megkezdheti működését annak érdekében, hogy felleljék a rossz minőségű élelmiszereket.

Az utóbbi évek botrányai - az illegális húsfeldolgozók, az átcímkézett élelmiszerek ügye - rávilágítanak arra, hogy Magyarországon kiterjedt élelmiszeripari maffia működik - jelentette ki.

A képviselő szerint az élelmiszer útja ma nagyon nehezen követhető, ezért általában nincs felelőse a rossz minőségű, olykor egyenesen mérgező import élelmiszer forgalomba kerülésének.

Z. Kárpát Dániel rámutatott, hogy a multinacionális cégeket is felelősség terheli a rossz minőségű, külföldről érkező élelmiszerek miatt.

A helyzetet véleménye szerint csak teljes nyomon követési rendszer alkalmazásával lehetne kezelni. Így nem fordulhatna elő, hogy az unión kívülről érkező, de aztán egy tagországban, esetleg Magyarországon átcsomagolt élelmiszert úgy hozzanak forgalomba, mintha itt gyártották volna - tette hozzá.

Álláspontja szerint a helyzeten a helyi piacok erősítésével is javítani lehetne.

Olvasóink írták

 • 6. Vörcsi 2010. augusztus 01. 11:28
  „Nem akarom bántani a Jobbikot, de nincsenek véletlenül valamilyen "hozzunk létre egy szervezetet" állandó mániában? Ezzel is úgy vagyok mint a Gárdákkal, nagyon jó az ötlet, csak az a baj vele, hogy fejjel mennek a falnak! Először tanulják meg a Fidesztől hogyan kell fondorlatosan, épphogy elégséges finomsággal megetetni amit akarnak! Az alapokat úgyis tőlük tanulták! Az ellenfelet ugyanis csak saját módszereivel tudják majd legyőzni.”
 • 5. deszkás 2010. augusztus 01. 08:47
  „Jobbik? Meg se meri szagolni a szeviépet,ha akarta volna eddig?....A kommandózunk ,kommandózunk.Szegeden is volt nemrég hazai gyártású uborka amelyik mérgezett volt s kivonták.”
 • 4. jozko 2010. augusztus 01. 00:25
  „A Fogyasztóvédelem , az Állategészségügyi Szolgálat, az ÁNTSZ mellett vagy helyett?
  Jó az ötlet-de egyelőre csak ötlet! Kíváncsi leszek a kivitelezésre!”
 • 3. Sportplusz 2010. augusztus 01. 00:00
  „..éljen a jobbik ..de ne csak a kamu élelmiszereket hanem a kamuzo botkát + ujhejit is vizsgálják .. hogy menyi kárt okoztak szegednek .és szeviépes csokosaik ( pisturi baranyai )”
 • 2. 3795639 2010. július 31. 22:13
  „Majd ezt követően létrehozzák a munkásőr-kommandót.”
 • 1. flexsnake 2010. július 31. 17:41
  „jó duma :D kár , hogy ennek a fószernak sincs jogosúltsága semmilyen szervezet létrehozására, egyébként élelmiszerügyi felügyelet működik most is. Csak ugye iskolát be nem fejezett emberek ezt nem tudhassák, ugye <moderálva> jobikosok?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt autó ütközött az M0-ás autóúton

Öt autó koccant az M0-ás autóúton az Anna-hegyi pihenőnél az M5-ös felé szombaton dél körül, a… Tovább olvasom