Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Élelmiszert is gyűjtenek a máltaiak

Ajándékosztással egybekötött karácsonyváró adventi műsorral gondolt a nagycsaládosokra a Máltai Szeretetszolgálat soproni csoportja, amely pénz-, illetve élelmiszergyűjtéssel segíti a rászorulókat.
– A nagycsaládosok és a város gyermekei részére rendezett, ajándékosztással egybekötött műsorunkban a máltaiak ifjúsági csoportja, a zeneiskola növendékei, a Juventus Koncert/fúvószenekar és a Pendelyes Néptáncegyüttes lépett nagy sikerrel közönség elé – mondta Tamás Józsefné, a Máltai Szeretetszolgálat soproni vezetője. – Az általunk kiosztott háromszáz csomag a passaui testvérszervezet felajánlásából érkezett hozzánk. A németek előzékenyen mindegyik csomagon külön-külön föltüntették, az ajándék hány éves fiúnak vagy lánynak való, így még személyesebb lett a karácsonyi meglepetés. A több mint egy évtizedes passaui kapcsolat a soproni származású, ám Németországban élő dr. Fodor László főorvosnak – a soproni polgármester testvérének – köszönhető, aki a máltaiakon keresztül segíti továbbra is szülővárosát.
– A gyerekek mellett a rászoruló felnőttekre is gondol a szeretetszolgálat – folytatta Tamás Józsefné. – Idén Gottschling Gábor igazgató jóvoltából az Eötvös-középiskola diákjai ajánlották föl segítségüket: pénzadományt gyűjtenek a város különböző pontjain. Az összegekből a máltaiak által támogatott családok részesülnek. A szeretetszolgálat tagjai a Spar-üzletekben élelmiszer-adományt fogadnak el a jótevőktől. Az élelmiszercsomagokat még a karácsony előtt kivisszük a rászoruló családoknak. A címeket a városháza szociális irodájától, a gyerekjóléti szolgálattól, a gyámhivataltól és az iskolák ifjúságvédelmi felelőseitől kapjuk meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A polónium

Két hete még szinte senki sem hallott a polóniumról, de Alekszandr Litvinyenko (képünkön) orosz… Tovább olvasom