Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Elérte a francia partokat a savas füst

Nagy-Britanniában a hétvégén felrobbant olajtároló-telepen a tűzoltóknak a 20 égő tartály közül tizet sikerült eddig eloltani. Közben elérte a franciaországi Bretagne-t és Normandiát a detonáció következtében keletkezett sűrű, savas füst.
Nagy-Britanniában a hétvégén felrobbant olajtároló-telepen a tűzoltóknak a 20 égő tartály közül tizet sikerült eddig eloltani. Közben elérte a franciaországi Bretagne-t és Normandiát a detonáció következtében keletkezett sűrű, savas füst. Angliában több helyen pánikszerű üzemanyag-felvásárlás kezdődött, annak ellenére, hogy a hatóságok közölték: a tűzvész nem okoz jelentősebb gondot az ellátásban.

Az oltásnál környezetvédelmi szempontokat is figyelembe vesznek a tűzoltók, azaz meg szeretnék őrizni a talajvíz minőségét. A rendőrség szerint lehet, hogy még egy napig ég az üzemanyag-elosztó. A hatalmas fekete füstfelhő már Délkelet-Angliát beborítja a Sky News szerint. Még nem tudják biztosan, hogy milyen összetevőkből áll, így még azt sem ismerik, hogy milyen hosszú távú hatásokra számíthatnak, de az orvosok szerint leginkább az asztmások és a korosabb emberek érzékenyebbek a fekete füstgomolyag hatásaira.

Az intenzív osztályon tüdősérülés miatt kezelt személy állapota stabilizálódott, a másik súlyos sérültet megfigyelés alatt tartják csak, 41 embert még vasárnap elláttak és haza is engedtek. 2000 embert ki kellett költöztetni otthonából a Londonhoz közeli üzemanyagtelep körzetében. A kár előzetes becslések szerint csaknem 200 millió font.

A brit sajtó szerint fekete füst mellett csak a környező autópálya-szakaszok lezárása okozhat gondot a környéken élőknek.

A baleset - szakértők szerint - az európai ipar eddigi történetének egyik legsúlyosabb szerencsétlensége.

A detonációk dörejét a BBC rádió szerint még Hollandiában is hallani lehetett. A rendőrség kizárt ugyan a terrorcselekmény lehetőségét, de a vizsgálatba bekapcsolódtak a Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának szakértői is.

Krónika Hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úszva gyógyulnak a Gézengúz Házban

Tavasz óta új helyen fogadja a születési károsult babákat és szüleiket a győri Gézengúz Alapítvány.… Tovább olvasom