Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Éles lőszert kapott Hévíz fideszes polgármestere

Életveszélyes fenyegetést tartalmazó levelet és benne egy éles lőszert kapott hétfőn Papp Gábor, Hévíz nemrég megválasztott fideszes polgármestere .
Életveszélyes fenyegetést tartalmazó levelet és benne egy éles lőszert kapott hétfőn Papp Gábor, Hévíz nemrég megválasztott fideszes polgármestere - tájékoztatta a párt közleményben kedden az MTI-t.
"A levél feladója egyelőre ismeretlen, ám a bélyegen található pecsétből kiderül, hogy a küldeményt a hévízi postán adták fel" - áll a közleményben, amely szerint Papp Gábor otthonába érkezett a levél.
"Nézd meg jól az ajándékunkat, a következőt nem a postás hozza. Ez nem fenyegetés, ez ígéret." - írta a küldemény feladója.
A hévízi polgármester a közlemény szerint kijelentette: tudatja a levél feladóival, hogy nem lehet megfélemlíteni. Október 3-án "a hévízi lakosok 16 év után változást akartak, a választópolgárok akaratából kerültem a polgármesteri székbe".

Hozzátette: amikor az önkormányzati választásokon történő megmérettetést vállalta, tisztában volt azzal, sokaknak nem áll érdekében, hogy Hévízen változás kezdődjön el. Kampánya során, majd polgármestersége első hónapjában sem titkolta, hogy Hévízen új szemléletű városvezetést valósít meg és lezárja az elmúlt évekre jellemző "elfogadhatatlan és törvénytelen ügyeket", s akik eddig "nem a tisztességes úton jártak", azokban "ez félelmet kelt".

A közlemény kitér arra, hogy Papp Gábor többedmagával korábban feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. ügyében. "Ahogy akkor, úgy most sem hagyom, hogy félreállítsanak, és a bűnösök kibújjanak a felelősségre vonás alól" - fogalmazott Hévíz polgármestere.

A közlemény kitér arra, hogy Papp Gábor többedmagával korábban feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. ügyében. "Ahogy akkor, úgy most sem hagyom, hogy félreállítsanak, és a bűnösök kibújjanak a felelősségre vonás alól" - fogalmazott Hévíz polgármestere.

Papp Gábor az MTI megkeresésére elmondta: hétfő délután bontotta fel az aznap érkezett levelet, amelyben az idézettnél hosszabb fenyegetés volt olvasható. A küldemény kapcsán feljelentést tett, a rendőrség pedig lefoglalta a levelet és a lőszert is.

A hévízi városvezető hozzátette: nem először érte fenyegetés levélben, bár ilyen küldeményt még nem kapott. Amikor jó egy évvel ezelőtt a hévízi kórház kapcsán képviselőtársaival feljelentést tett, azt követően két levelet is kapott, amelyek miatt szintén a rendőrséghez fordult, de ezekben az ügyekben tudomása szerint még nem született eredmény.
Papp Gábor meglátása szerint a hévízi választási kampányhoz is köze lehet a mostani fenyegetőzésnek, az október 3-a előtti időszakban ugyanis több esetben "mocskolódó stílusú" volt a csatározás, ami miatt a helyi választási bizottság is vizsgálódott.

Salamon Róbert, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére közölte: a feljelentés kapcsán a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya nyomozást rendelt el. "A rendőrség a felderítés érdekében a szükséges intézkedéseket megtette" - fűzte hozzá.

Olvasóink írták

 • 11. FeketeMamba 2010. november 10. 14:35
  „baromság, ha valaki leakarná lőni már megtette volna. Ezek üres fenyegetőzések egy merényletet soha sehol nem jelentenek be.”
 • 10. tüsök 2010. november 10. 11:24
  „Ha valakinek valaki szálka a másik szemében, egyszerűen lelövi, vagy elgázolja.Nem csodálkoznék, ha kiderülne saját magának adta fel!!”
 • 9. mazsolaszolo 2010. november 10. 08:47
  „Jaj, persze...hogyne...ismerjük ezt már régről: pl. Kassa bombázása 1941-ben. Meg az ikertornyok az USA-ban.

  "Minket megtámadnak, nekünk félnünk kell, mi vagyunk az áldozatok"...ezt minden valamirevaló szocio- és pszichopata ismeri. Etessék ezt a nénikéjükkel! :(
  Ha meg félnek, van rá okuk. Váltásák le az elmebajos vezetőjüket, strukturálják át a Fideszt, teremtesenek élhető körülményeket az országban, de mindenkelütt jó példával járjanak elöl mindenben, amiről másoknak csak papolnak, hogy azoknak kötelező, rájuk nem vonatkozik...ugyebár.

  Csak féljenek. Van mitől.”
 • 8. qrumpli 2010. november 09. 21:31
  „Peig a zorbán király megmonta:Rend a lelke mindennek.
  Azé is hajrá figyesz hajrá magyarország!
  A 2/3ad csak tugggya!”
 • 7. dodó 2010. november 09. 21:04
  „Csak aztán nehogy a saját ujjlenyomata legyen rajta!
  Azt már meg sem kérdem, a levélválogatóban, vagy a pstásnak, esetleg neki nem tűnt fel kibontás előtt a furcsa nehéz és hengeres tárgy a sima borítékban?
  Hány forintos bélyeg kell egy súlyhatár feletti borítékra?”
 • 6. Mathiasking 2010. november 09. 20:17
  „Nehogy úgy járjon, mint Zámbó Imre, alias Jimmy. Valami neki is átvillant az agyán, de akkor az már késő volt.”
 • 5. antikos 2010. november 09. 19:25
  „Pedig a terrorizmus fel van számolva... Nem is értem???”
 • 4. achilleus 2010. november 09. 18:43
  „Valaki nagyon be akarja bizonyítani, hogy a maszop egy politikai pártnak álcázott bűnszervezet, és mint ilyen, feloszlatandó, titkosszolgálati háttérintézményei terrorizmus vádjával likvidálandók.”
 • 3. történész 2010. november 09. 18:42
  „Ezek tényleg elhiszik magukról,hogy a nép imádja őket.És ja még az elsöprő többség...a sok nép nem ment el szavazni a narancsapcsikoknak meg kötelező volt így nincs gond.”
 • 2. Gideon 2010. november 09. 18:21
  „Addig örüljön, amíg levélben kapja :))”
 • 1. KolompárRómeó 2010. november 09. 18:08
  „Ki kapott mit és kitől?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életfogytig tartó fegyház az ózdi kettős gyilkosnak

A Debreceni Ítélőtábla kedden jogerősen helybenhagyta az ózdi kettős gyilkosság vádlottjára első… Tovább olvasom