Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Életbe lép a kilakoltatási moratórium

Ma ismét életbe lép a kilakoltatási moratórium, így lakóingatlant március 1-jéig bizonyos esetek kivételével tilos kiüríttetni.
A törvény szerint a december 1-jétől március 1-jéig tartó téli kilakoltatási moratórium idején a végrehajtó a lakóingatlan kiürítését elhalaszthatja, ha a kötelezett magánszemély. Erre nincs lehetőség, ha önkényesen elfoglalt lakásról van szó, vagy ha a kötelezettel szemben korábban rendbírságot szabtak ki. Továbbá a bíróság a kiürítés végrehajtására utasít, ha a kötelezett vagy a vele egy háztartásban élő más beköltözhető lakóingatlan használatára jogosult, vagy ha a végrehajtást kérő a halasztás idejére gondoskodik a kötelezett elhelyezéséről, vagy ha a végrehajtást kérő magánszemély valószínűsíti, hogy a kiürítendő lakóingatlan birtokba vétele nélkül az ő lakhatása nem biztosított.

A Bírósági Végrehajtói Kamara november elején azt közölte az MTI-vel, hogy a végrehajtási ügyek száma az előző évhez képest némileg nőtt, de jobbára az idén is "kis követelések" miatt indult. A sikeres ingatlanárverések száma jelentősen csökkent, és nem éri el az összes végrehajtási ügyek fél százalékát.

A kilakoltatási moratórium mellett október 15. és április 15. között, a fűtési szezon alatt egyes közfeladatot ellátó állami és önkormányzati intézményeknél tilos kikapcsolni a közműveket.

Olvasóink írták

  • 1. Qllancs 2012. december 01. 15:50
    „Él és virágzik a végrehajtók maffiás árverezése --állami segédlettel. 41 000.-ft os parkolási bírság miatt vitteg el 5 milliós autót . Meg pár százezres tartozás miatt több milliós lakásokat !!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keleti platánfa lett Az év fája

Az egri termálfürdő területén élő keleti platánfa 7115 szavazattal lett Az év fája. Tovább olvasom