Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Életbe lépett az uniós nemzetközi büntetésbehajtás

Érdemes jobban figyelni a közlekedési szabályokra az EU-országokban, miután életbe lépett a legalább 70 eurós bírságok határokon átnyúló behajtására vonatkozó közös szabályozás, figyelmeztette az autósokat húsvét előtt az APA hírügynökség.

Néhány országban egyes bírságokat emeltek is, például Olaszországban, hogy még a parkolási szabályok megsértőit is üldözhessék távoli hazájukban, persze csak az EU-n belül.

Olaszországban, Szlovéniában, Szlovákiában és Csehországban 90 km/óra a sebességhatár lakott területen kívül, nem autópályán. Olaszországban legalább 140 euró, Belgiumban 150 euró a gyorshajtás legalacsonyabb "ára". Németországban nem szabad az autópályán megállni, még azt is megbüntetik, aki azért áll meg, mert elfogyott az üzemanyag.

Svájcban sárga vonal, Olaszországban sárga-fekete vonal jelzi a parkolási tilalmat. Szlovákiában és Csehországban szívesen ellenőrzi a rendőrség a pótizzókészlet meglétét, Csehországban még a pótgyújtógyertyákat is szeretik számon kérni.

Vezetés közben telefonálni: ez Görögországban akár 125 euróba, Portugáliában legkevesebb 150 euróba kerül, tettenérés esetén.

A biztonsági öv becsatolásának elmulasztása Svédországban 173 euróba, illetve gyermekenként 288 euróba kerülhet, írta az APA hírügynökség.

A kelet-európai országokban nulla ezrelék a "megengedett" véralkoholszint vezetés közben, tette hozzá az APA.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért olyan sok az iskolai bukás?

Tovább olvasom