Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

Élete eddigi legkeményebb mérkőzése

Galambos Tibor nagy meccse, élete eddigi legkeményebb mérkőzése valójában azután kezdődött, hogy letette a teniszütőt.

Galambos Tibor nagy meccse, élete eddigi legkeményebb mérkőzése valójában azután kezdődött, hogy letette a teniszütőt. Letette, mert így történt, nem kiesett a kezéből, de a mentőt már barátai hívták hozzá.

Nem ideális hely az ismerkedésre a szubintenzív kórterem, az újságíró ugyanis a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház kardiológiai osztályán először ott találkozott a győri Galambos Tiborral, harminc-egynéhány órával később, mint ahogy szívinfarktust kapott, aztán a szívcentrumban katétert vezettek a szívébe... A szorítókötés akkor már nem volt rajta, a férfi mégis úgy feküdt az ágyán, mint aki még mindig nem fogta fel egészen, ami vele történt.

Komolyabb betegsége nem volt

– Szombaton délutánonként rendszeresen teniszezem barátaimmal. Régi csapat, ugyanezekkel a fiúkkal jóval fiatalabb koromban a vizekre jártunk. Győr-szigeti vagyok, már csak ezért is a textiles csónakházba. Édesanyám valamikor a textilben dolgozott. Most ugyanott van kiváló lehetőség a teniszezésre. Valamikor fociztunk, lábteniszeztünk. 48 évesen heti három óra intenzív mozgás: úgy gondoltam, ennyi elég is és formában tart.Most két hónapos kihagyással mentem játszani. Már a bemelegítésnél éreztem valami szokatlant. Fájdalmat a karomban, mellkasszorítást. Vártam, hogy elmúljon, sőt, elkezdtünk játszani, de nem szűnt meg a nyomás, sőt... Abba kellett hagyni, egyre rosszabb lett, cimboráim a mentőkért telefonáltak.

Pillanatok alatt jött a mentő

– Pillanatok alatt ott voltak, elláttak. Hallottam, hogy telefonálnak Dézsi főorvosnak, gondolom, a lakására. Mire a Kórházba értünk, azalatt már Dézsi doktor is bent volt, és várt. Galambos Tibor győri, az Audi Motor Kft. alkalmazottja, emelőgép-ügyintéző. Szakmája villanyszerelő, ám régóta már nem ebben keresi a kenyerét. Dolgozott valamikor a Rábánál és a Győri Nemzeti Színháznál is. Kilenc- és tizennégy éves lányai vannak.

– Szombaton otthon ebédelünk a családdal, aztán indulok a Brigantiba. Még két órakor sem sejtettem semmit, három óra tájban már a műtőben vagyok, és hallom a főorvost, aki közli, most itt meg itt tart a katéterrel. Kérdezi később: hogy érzem magam?Majd: most már javulni kell, meg fog szűnni a szorítás. És pontosan ez történik. Már kezdem látni, ami velem és körülöttem történik. Egy csapat dolgozik rajtam. Összehangoltan, nehéz leírni, milyen érzés is volt.

Mi vezetett a betegséghez?

A kérdésre, hogy végiggondolta-e, mi vezetett a betegségéhez, azt felelte, persze hogy végiggondolta. Nem tud róla, hogy a családban előfordult-e infarktus, szülei tisztes kort értek meg.

– Amíg odaért a klubba a mentő, eszembe villant, talán ez az infarktus, aminek a jeleit érzem. Azóta pedig gondolkodva az okokon... Október 22-én, és az ugye nemrég volt, karamboloztam. Győrben egy autó kihajtott elém, a vége az lett, hogy felhajtottam a járdára, neki egy oszlopnak... A légzsákok kinyíltak, én nem sérültem meg, a feleségemnek a homloka kissé. A megrázkódtatás, amit átéltünk így sem volt kicsi. Az autó totálkáros lett, egy tíz hónapos autó. Stressz a javából.

Infarktus után, tervek előtt

Amikor hírét vették szerettei, hogy mi történt a családfővel, siettek be a Kórházba. Galambos Tibor azt mondja, eszébe jutott az is, mentek elbúcsúzni.

– Amíg az ember egészséges, az a legtermészetesebb. Nem lenne szabad megvárni, míg baj történik. A dohányzást abbahagyom természetesen, ezt már eldöntöttem.

– És mikor fejezi be a félbehagyott teniszmeccset?

– Azt egyelőre nem tervezhetem. A Kórház után következik a szanatórium. Szeretném hinni, hogy ennyivel megúsztam. Itt, a győri Kórházban csodálatos emberek kezében voltam, vagyok, hálával tartozom nekik.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ Önkormányzati párttá vált a Fidesz”

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom