Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Életfogytig tartó fegyház az ózdi kettős gyilkosnak

A Debreceni Ítélőtábla kedden jogerősen helybenhagyta az ózdi kettős gyilkosság vádlottjára első fokon kiszabott életfogytiglani fegyházbüntetést - közölte Koszta János, az intézmény sajtószóvivője az ítélethirdetést követően.
Tájékoztatása szerint a bíróság Balla Lajos vezette büntetőtanácsa a vádlottat előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölésben, valamint lőfegyverrel, lőszerrel való visszaélésben találta bűnösnek. Az akkor 23 éves férfi 2008 nyarán követte el tettét: hitelezőjének és annak kislányának megölésével próbált megszabadulni adósságaitól.

Az ügy előzménye, hogy a büntetett előéletű ózdi férfi 2007 végén szomszédjától - az egyik későbbi sértettől - egymillió forintot kért kölcsön havi 10 százalékos kamatra, de az üzletről csak szóban állapodtak meg. A sértett azonban 2008 tavaszán már 20 százalékos kamatot kért, szeptemberben pedig már összesen 3 millió forintot követelt.

A vádlott - látva, hogy képtelen a pénzt visszafizetni - elhatározta, hogy megöli az 53 éves férfit: Budapesten, a józsefvárosi piacon puskát vásárolt, amellyel Ózd külterületén lőgyakorlatokat végzett.

2008. szeptember 24-én a férfit egy műhelybe hívta, mondván, hogy megvan a pénz és ott fizeti ki. Valójában a műhelyben található, nagy zajt keltő gépek miatt csalta oda a férfit, hogy a lövések ne hallatsszanak ki.

A sértett férfi a lányával együtt kora este ért a megbeszélt helyre. A kislány a kocsiban várta apját. A férfi belépett a műhelybe és az iroda felé ment, a vádlott eközben puskával mögé került és közvetlen közelről fejbe lőtte. A halott férfi fejére ezután egy zacskót húzott, majd felmosta a vért.

Miután a vádlott észlelte, hogy a férfi kocsija járó motorral kint áll, odament, hogy leállítsa azt. Ekkor vette észre az autóban ülő 9 éves kislányt, aki apja felől érdeklődött. A férfi úgy gondolta, hogy a gyerek tanúja lehet a gyilkosságnak, ezért azt mondta neki, hogy menjen be a műhelybe, mert apja hívja. Miután a kislány bement, a vádlott utána ment és őt is fejbe lőtte. A gyerek fejére is zacskót húzott, majd egy Ózd külvárosában lévő bozótos területen elrejtette a kislány holttestét.

Mivel a vádlott a férfi holttestét nem tudta megemelni, a barátnőjét és egy másik lányt - az ügy másod- és harmadrendű vádlottját - hívta segítségül. Nekik azt mondta, hogy a férfi támadt rá a puskával, amely dulakodás közben véletlenül sült el.
A nyomozók a kislány és édesapja holttestére egy nappal később találtak rá, utóbbira a tűzoltók segítségével, szivattyúzás közben, azt ugyanis a telephelyen egy vízzel teli, eredetileg sav tárolására szolgáló kádba dobták.

A bíróság a másod- és a harmadrendű vádlottat a bűnpártolás vádja alól felmentette.

Olvasóink írták

  • 2. maros50 2010. november 10. 18:11
    „Nagyon nagy szerencséje van az elvetemült gyilkosnak,hogy nincs halálbüntetés!Hogy kívánja-e halát a sitten nehezen hiszem,mert a mai magyar börtönviszonyok szanatórium egyes raboknak.Nem kötelező a rabnak dolgozni,rendszeres étkezés,színes tv,kondi terem,állandó orvosi vizsgálat.”
  • 1. KolompárRómeó 2010. november 09. 18:23
    „Kívánok ennek az amőbának mindent, amit csak lehet. Embert ölni, gyereket ölni. Bízom benne, hogy sokáig fog élni, de minden nap kívánni fogja a halált...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádat emeltek Hunvald György és társai ellen

Vádat emeltek Hunvald György volt erzsébetvárosi szocialista polgármester, Gál György, az… Tovább olvasom