Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Életfogytiglan a gyermekgyilkosnak

Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla tegnap a szécsényi gyermekgyilkossággal vádolt Pongrácz Tamást, aki a vád szerint 2005. április 1-jén bántalmazott és összeszurkált egy 14 éves lányt, akit még élve egy szennyvízgödörbe dobott.
A Fővárosi Ítélőtábla a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bqntette és más bqncselekmény miatt indított büntetőügyben a Nógrád Megyei Bíróság elsőfokú ítéletét annyiban változtatta meg, hogy a vádlott életellenes cselekményét aljas indokból elkövetettként is minősítette. Kárpáti Piroska tanácselnök elmondta: a vádlott a szabadságvesztéséből nem bocsátható feltételes szabadságra.
A Fővárosi Ítélőtábla enyhítő körülményt az ügyben nem talált. Ugyanakkor súlyosbító körülményként értékelte a különösen veszélyes eszköz használatát, illetve a vádlott visszaeső voltát.
Az ítélőtábla szerint a sértett nagyszámú sérülése, ezek súlya, jellege, az elszenvedés hosszan tartó, elhúzódó volta, a helyzet, a hely, ahogy a sértett halála bekövetkezett, a tizennégy rendbeli szúrt sérülés nagyfokú elvetemültségre, a vádlott emberi mivoltából való kivetkőzésre utal. (mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oroszoktól védi a kormány a Molt?

Tovább olvasom