Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Életfogytiglanra ítélték a magyar bőröndös gyilkost Londonban

A 29 éves Gy. Lászlónak legalább 17 évet kell börtönben töltenie, mielőtt feltételes szabadlábra helyezése szóba kerülhet.
Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte pénteken a londoni központi büntetőbíróság egy fiatal magyar nő szintén magyar állampolgárságú gyilkosát. A végzés értelmében a 29 éves Gy. Lászlónak legalább 17 évet kell börtönben töltenie, mielőtt feltételes szabadlábra helyezése szóba kerülhet.

Az áldozat ruhátlan holttestét egy bőröndben fedezték fel az északnyugat-londoni Barnet kerület Mill Hill városrészében, egy sportpálya közelében, erdős területen tavaly júliusban.

Az azonosítási folyamat lezárultával a Scotland Yard közölte, hogy az áldozat a 25 éves magyar állampolgárságú K. A., aki a városrészben élt. A londoni rendőrség nem sokkal később őrizetbe vette a gyanúsítottat, aki az észak-londoni Finchley kerületben lakott.

A halottkémi vizsgálat fojtogatása utaló gégezúzódást mutatott ki, jóllehet azt nem sikerült egyértelműen megállapítani, hogy ez vezetett-e közvetlenül a fiatal magyar nő halálához.

A North London Press online hírportál pénteki beszámolója szerint Gy. a tárgyaláson emberölésben ismerte el bűnösségét, és a bíróságon azt vallotta, hogy egy veszekedés során párnát szorított áldozata arcára, így próbálva elhallgattatni a sikoltozó fiatal nőt.

Gy. László állítása szerint a vita azzal a közösen elgondolt tervükkel kapcsolatban robbant ki, hogy álházasságokat szerveznek magyar nők és uniós tartózkodási engedélyt e módszerrel megszerezni próbáló külföldiek között. A hírportál forrásokat nem említve azt írta: K. A.-ról "feltételezik", hogy maga is részese volt egy ilyen álházasságnak, és talált egy 20 éves másik nőt, akit szerinte "használni" lehetett volna a tervhez.

Gy. azt mondta a tárgyaláson, hogy neki kétségei voltak a tervvel kapcsolatban, és amikor K. A. nem tágított a témától, akkor kezével befogta a száját. K. A. ezután sikoltozni kezdett, erre ő a nő torkára kulcsolta a kezét, párnát szorított az arcába, és amikor a párnát elvette, K. A. már halott volt.

A BBC pénteki beszámolójában idézi a Scotland Yard emberölési ügyekre és más súlyos bűncselekményekre szakosodott parancsnokságának (Homicide and Serious Crime Command) főfelügyelőjét, Nicola Wallt, aki az ítélethirdetés után kijelentette: K. A. Londonban "nagyon keményen dolgozott, hogy pénzt küldhessen Magyarországra édesanyjának és öccsének". A Scotland Yard magas rangú tisztje nem tett említést arról, hogy az áldozat törvénysértő tevékenységet folytatott volna.

A BBC pénteken állóképeket tett közzé egy térfigyelő biztonsági kamera felvételeiből, amelyek mutatják, amint Gy. a holttestet rejtő bőröndöt maga után húzva távozik a lakásból.

A fiatal magyar nő eltűnését egy barátja jelentette be tavaly július 20-án, és a rendőrség másnap, kutyákkal elvégzett kutatás után találta meg a holttestet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lendvai: Orbánék tisztára akarják mosni a Horthy-rezsimet

Az MSZP az kezdeményezte, hogy országgyűlési bizottság vitassa meg a "történelemhamisítást". Tovább olvasom