Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Életfogytiglant kapott a kalapácsos gyilkos

Helybenhagyta a Győri Ítélőtábla az elsőfokú ítéletet, így jogerősen is életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta a bíróság azt az ácsi férfit, aki egy kőműveskalapáccsal harmincöt ütést mért áldozatára, mert szerinte az nem fizette ki neki hiánytalanul a háza felújításáért járó összeget - tájékoztatott az ítélőtábla szóvivője kedden.
Az elkövető, a 41 éves Markó István a leghamarabb 30 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra fegyházban letöltendő büntetéséből - tette hozzá Ferenczy Tamás.

A tettes 2008. október 17-én éjjel erősen italos állapotban behatolt az áldozat lakásába és annak nyugdíját kereste. A későbbi kihallgatásokon elmondta, hogy az ott lakó idős férfi felébredt és a nevén szólította, ekkor ő a magával vitt kalapáccsal agyonverte, de pénzt a házban nem talált - mondta el a szóvivő.

A bírósági iratok szerint a sértett és az elkövető minden nap együtt ebédelt az ácsi gondozási központban. Markó az áldozatnál 2008 őszén házfelújítási munkát vállalt, amelyet együtt végeztek el. Díjazásként 100 ezer forintban állapodtak meg, ebből azonban többszöri felszólításra is csak 40 ezret kapott meg, ezért közölte a tulajdonossal: "Akkor nem érdekelsz. Lehet, hogy még máma megöllek".

A tettest a bűncselekmény elkövetése után hét órával elfogták a rendőrök. A 41 éves, iskolázatlan és vagyontalan férfi korábban 13 alkalommal volt büntetve, lopás, garázdaság és erőszakos közösülés kísérlete miatt.

Olvasóink írták

 • 3. jozko 2010. november 02. 20:27
  „Építőipari beállítottság?
  Saját profilban hasznosítható!
  Gipsi-karton, pl.
  Macerás, de megfelelő technológiával csodákat lehet művelni!”
 • 2. dodó 2010. november 02. 17:00
  „Roma származású kirekesztett cigány.”
 • 1. KolompárRómeó 2010. november 02. 15:04
  „"13 alkalommal volt büntetve, lopás, garázdaság és erőszakos közösülés kísérlete miatt"

  De jó, hogy meg kellett várni azt, hogy valakit megöljön. Ez ám a "jog"rendszer.

  Ja, kultúra-e volt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkotmányügyi bizottság: igen Lázár indítványaira

A politikus többek között az Alkotmánybíróságról szóló törvényt is módosítaná. Tovább olvasom