Délmagyar logó

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -5°C | 1°C

Életfogytiglant kapott a kettős gyilkos

Életfogytig tartó fegyházbüntetést szabott ki jogerősen a Debreceni Ítélőtábla kedden arra a férfira, aki 2006-ban megölte és kirabolta a szomszédjában élő idős házaspárt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kistokajban - közölte Koszta János, az intézmény sajtótitkára az ítélethirdetést követően.
Az akkor 31 éves vádlott elbújt az idős házaspár kertjében álló melléképületben, mert úgy tudta, hogy aznap Miskolcra mennek vásárolni, és így az üresen álló házat könnyen kirabolhatja. A férfi közelgő eljegyzése miatt akart sürgősen pénzhez jutni.

Rejtőzködése közben azonban zajt csapott, amit a házban lakó 64 éves férfi észrevett és kérdőre vonta szomszédját. A vádlott a földre döntötte a sértettet, ráfeküdt, ütlegelte és fojtogatta. Mielőtt a sértett elvesztette az eszméletét még tudott kiabálni az élettársának, aki szintén odament. A vádlott a 62 éves asszonyt is megtámadta, őt is bántalmazta, fojtogatta. Mikor a nő is eszméletét vesztette a vádlott a még élő sértetteket egy ragasztószalaggal megkötözte, úgy, hogy a sértettek légzőnyílásait is teljesen lefedte a ragasztószalag.

A férfi ezt követően a házba ment, ahonnan mintegy másfélmillió forint értékben vitt el műszaki cikkeket, ékszereket és egyéb berendezési tárgyakat. A két holttestet a ház emésztőgödrébe dobta.

A későbbi vizsgálatok megállapították, hogy a két ember halálát fulladás okozta, noha egyéb súlyos sérüléseket is szenvedtek a bántalmazás következtében.

A vádlott ezt követően Miskolcon egy automatából pénzt is ki akart venni a sértettek bankkártyájával, de ez nem sikerült neki.

A bíróság döntésével súlyosbította az első fokon eljáró Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság ítéletét: a férfi 30 helyett 40 év múlva helyezhető feltételesen szabadlábra.

Olvasóink írták

  • 1. dodó 2010. február 09. 20:58
    „40 X 365,25 X 8370 Ft = 1.219.935.000 Ft (egymilliárd-kettőszázhúszmillió) a cigányra költött pénzünk mai árakon! Persze, ha kijön, akkor is el kell tartanunk szegíny öreg, megfáradt és a bűnét teljesen megbánó (természetesen meg is javult) állampolgárt...
    Két méter kötél = 1 000 Ft, hóhár, orvos stb bére kb 10 000 Ft, a temetést vállalhatnák a rokonyok!

    Nem lenne olcsóbb megoldás?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holtan, összeégve találtak egy bírósági titkárt

Holtan, összeégve találták berettyóújfalui lakásában kedden a helyi városi bíróság egyik titkárát;… Tovább olvasom