Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Életfogytiglant kapott a kézigránáttal robbantó családfő

Életfogytig tartó börtönbüntetést kapott az a férfi, aki 2005 augusztusában kézigránáttal vetett véget egy tömegverekedésnek Törökszentmiklóson. A városban három évvel ezelőtt két ellenséges család csapott össze késekkel, vasvillával, pisztolyokkal, csúzlikkal.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság szerdán hozott első fokú ítéletében a perpatvart kirobbantó család vezetőjét életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte, amelyből leghamarabb 30 év után bocsátható feltételesen szabadlábra. Emellett 10 évre eltiltotta a közügyektől. A másik család vezetőjét, aki az ügy hatodrendű vádlottja volt, többszörös visszaesőként három év hat hónap börtönbüntetésre ítélték, mellékbüntetésként pedig öt évre kitiltották Jász-Nagykun-Szolnok megyéből és négy évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

Az egy halálos áldozattal és 14 súlyos, életveszélyes sérüléssel végződő tömegverekedésnek egyébként 10 vádlottja volt. Mint a tárgyalást vezető bíró kiemelte, mindkét család akadályozta az igazságszolgáltatást és a történtek kiderítését, ezért fordulhatott elő, hogy az ügy három év után került első fokon lezárásra.Valamint ezért történhetett meg, hogy a jelenleg érvényes jogszabályok szerint az egyébként előzetes letartóztatásban lévő első rendű vádlottat végül házi őrizetre kellett bocsátani. Az első fokú ítélet ellen a tíz vádlottból heten fellebbeztek, köztük az első és a hatod rendű vádlott is, így az ügy a Debreceni Ítélőtábla előtt folytatódik. A bíróság egyébként úgy döntött, hogy az első rendű vádlottat a házi őrizetből ismét előzetes letartóztatásba helyezik.

Olvasóink írták

 • 6. Gaborapa 2008. október 30. 09:22
  „Az odáig rendben van, hogy elkapták őket, de nem igazán örülök annak, hogy még mi etessük őket 5, 10, 15, 20, meg 30 évig. Amelyik visszaeső, mindegy, hogy lopás vagy testi sértés miatt, felakasztanám mindet. Bent a sitten sem fognak megváltozni. A társadalomnak nincs szüksége ilyen emberekre.”
 • 5. Kolompár Rómeó 2008. október 30. 07:18
  „En speciell kituntettem volna, legfeljebb azert ronam meg, hogy nem dobott be meg parat.”
 • 4. dodó 2008. október 29. 22:57
  „Hogyan lehet egy cikket DM módra megírni? El kell hallgatni, ki kell hagyni!:

  Két törökszentmiklósi család évtizedek óta tartó csetepatéjából indult sokadik büntetőeljárásának első rendű vádlottja ugyan nem jelent meg az első fokon eljáró Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróságon -- hivatalos helyről meg nem erősített információ szerint a házi őrizetből megszökött --, így távollétében mondta ki felette a súlyos ítéletet dr. Pongrácz Zsolt bíró. Életfogytig tartó szabadságvesztést róttak R. Antalra szerdán. Ő állítólag szökésben van, ráadásul a fiát is elítélték.
  Az első rendű vádlott R. Antalt több személy ellen elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, robbanóanyaggal, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt életfogytig tartó fegyház büntetésre -- leghamarabb 30 év múlva szabadulhat (ha sikerül letartóztatni!) --, családtagjait egy, másfél év börtönbüntetésre, illetve 2005-ben 15 éves fiát felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. A másik família hangadója, R. Béla Colombó 3 év hat hónap börtönt kapott -- neki egyéb büntetéseiből további 25-30 évet le kell majd ülnie --, társaira szintén egy, másfél év szabadságvesztést szabtak. A bűnügyi költségek többmillió forintba kerülnek, amit az elítélteknek kell megfizetniük. A vádlottak és ügyvédjeik felmentésért és enyhítésért fellebeztek, így az előző perrel együtt a folytatás a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.
  A teljes cikkből több is kiderül, többek között két különálló perről van szó, több évi bűncselekményekről!”
 • 3. dodó 2008. október 29. 20:35
  „"Csak a tárgyalóteremben hat rendőr sorakozott fel, nehogy elszabaduljanak az indulatok a Debreceni Ítélőtáblán, ahol szerda délelőtt tizenhárom vádlott ügyében járt el a bíróság egy 2005. július 16-án, Törökszentmiklóson történt brutális leszámolás következményeként. A háttér: a bűncselekményt megelőző estén a két helybeli, népes család feje összevitatkozott a Betyár nevezetű sörözőben."
  "mindkét család akadályozta az igazságszolgáltatást és a történtek kiderítését,"
  Tudnak viselkedni, ugye?
  ...de legalább pára már benn vannak! A többire mikor kerül sor?”
 • 2. radenko 2008. október 29. 19:40
  „Végre valaki merte alkalmazni a tőrvény szigorát és jól értelmezte a jogszabályt. Csak így tovább tovább ezen ez úton.”
 • 1. Kurva cigányok 2008. október 29. 16:15
  „Rohadjon mega tetves cigány a sitten. remélem egyszer valaki egy gránátot dug a seggébe és hadd szoljon...az a baj hogy a gránát csak egyet basszott szét...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A huszonévesek 60 százaléka dohányzik Magyarországon

A magyarok több cigarettát szívnak, mint az Unió többi országának lakosai, ráadásul a huszonévesek… Tovább olvasom