Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Életfogytiglant kapott a taxisgyilkos

Folytatás az 1. oldalról.

Mert az alapvető tény az, hogy Fridrich Richárdnak pénzre volt szüksége, magához vette a kést, fogott egy taxit, ugyanezzel a késsel halálos sebet ejtett a sofőrön, majd magához vette a tízezer forintot és az áldozat telefonját.
Ezért őt a bíróság előre kitervelt szándékkal, nyereségvágyból, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt ítélte a súlyos fegyházévekre.
Sajátos fordulatot jelentett az eljárás során, hogy az első fokon eljáró, Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádjában szó sem volt arról, hogy az elítélt szándéka előre kitervelt lett volna, ezt már az ottani bíróság állapította meg, s a felsőbb szintű vád és a tábla pedig csatlakozott hozzá. Ezt a vádlott kirendelt védője vitatta is, mivel nem látta bizonyítottnak a gyilkosság tervezettségét, s kérte, hogy dr. Nagy Zoltán tanácsa helyezze hatályon kívül a Tatabányán született döntést. Maga Fridrich Richárd pedig az utolsó szó jogán egy felkészült, meghatalmazott védőt megszégyenítő perbeszéddel lepte meg a jelenlévőket, s paragrafusszámokra hivatkozva igyekezett ízekre szedni a szerinte törvénytelen eljárást.
Hangsúlyozta azt is, hogy a tények nem támasztják alá ölési szándékát. A tragikus eset ugyanis egészen pontosan úgy történt a tényállás szerint, hogy ő ki akarta rabolni a taxist, s dulakodás közben combon szúrta áldozatát.
Ezután elhagyta a helyszínt, ahová később visszatért, s akkor látta, hogy a sofőr – a szakértő szerint 3–10 percen belül – elvérzett.
A vádlott szerint aki ölni akar, az nem bízza tettét a véletlenre, s ilyen pontos döfésre egy orvos sem volna képes.
A bíróság szerint azonban vitathatatlan, hogy a szerencsejátékon pénzt vesztett tatabányai férfi gyilkolni akart és gyilkolt is: áldozatát, akiből patakként ömlött a vér, magára hagyta, majd pénzét – amint azt tervezte is – elvette végül, szeptember 20-án, 2005-ben. Az ítélet jogerős, a tatabányai taxisgyilkos legkorábban ötvenhárom évesen szabadulhat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szűrővizsgálat

Az Erzsébet-kórház emlőszűrő centruma (Sopron, Győri út 15.) mammográfiás szűrővizsgálatra várja… Tovább olvasom