Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Életfogytiglant kapott egy háromszoros gyilkos

Budapest - Életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtott egy férfit a Fővárosi Bíróság első fokon, nem jogerősen kedden, mert 2008-ban rágyújtotta a házat volt élettársára, annak gyermekére és az új élettársra, majd néhány hét múlva baltával agyonütötte 89 éves szomszédasszonyát.
A kisgyermek és a nő a lángok között lelte halálát, az új élettárs életveszélyesen megsebesült a tűzben, és maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Az eljárás adatai szerint a most 44 éves férfi - aki eddig 17 évet töltött börtönben, részben erőszakos bűncselekmények miatt - 2002 óta élt együtt élettársával és annak akkoriban született gyermekével.

A szóbeli indoklás szerint a férfi italozott, játékgépezett, rendszeresen verte az asszonyt, aki időről időre el is hagyta, ám a férfi bosszújától tartva mégis mindig visszatért. 2008 áprilisában a nő gyerekével ismét otthagyta a vádlottat és egy másik férfihoz költözött annak faházába. A vádlott erre elhatározta, hogy éjszaka rájuk gyújtja otthonukat. Éjjel belopódzott a faházba, a konyhában éghető anyagot locsolt szét, majd meggyújtotta.

A nő új élettársának sikerült a konyhán át kimenekülnie a lángok közül, de testének 80-90 százaléka megégett, életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg, gyógyulása egy évig tartott, és maradandó fogyatékosságot szenvedett. A nő és a kisgyermek tűzhalált halt.

A vádlott mindezt a közelből végignézte, majd hazament és aludni tért. A történtek után az anyjához költözött, majd néhány hét múlva belopódzott egy idős szomszédasszonyhoz, akit fejszével agyonütött, hogy kirabolja. Miután nem talált semmi értékeset, üres kézzel távozott.

A férfi mindezek után, még a nyomozás során, mindkét gyilkosságban volt élettársa - az áldozat - rokonaira próbálta terelni a gyanút, rájuk terhelő vallomásokat tett a rendőrségen, ezért a bíróság a hatszorosan minősülő emberölés mellett még hamis vádban is megállapította bűnösségét.

A szóbeli indoklásában a bíró megjegyezte: a férfi másokra terhelő vallomásaiban a bűncselekmények több olyan részletéről is beszámolt, amit kizárólag csak az elkövető tudhatott.

A vádlott a büntetőperben elismerte az idős asszony megölését és azt, hogy hamisan vádaskodott, de élettársa és a gyermek halála ügyében még kedden, az utolsó szó jogán is ártatlanságát hangoztatta.

A férfit a bíróság előre kitervelten, nyereségvágyból, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen, részben 14 éven aluli személy sérelmére elkövetett emberölés miatt ítélte első fokon életfogytiglanra azzal, hogy leghamarabb 35 év múlva helyezhető feltételesen szabadlábra.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, vádlott és védője azonban az élettárs és a gyermek halála ügyében felmentésért, továbbá a büntetés enyhítéséért fellebbezett, így a Fővárosi Bíróság első fokú ítélete nem jogerős, a három ember megölése ügyében indult büntetőper a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik majd másodfokon.

Olvasóink írták

 • 5. Falcao 2010. október 13. 12:54
  „Etesse a rák.Egy jó erős kötél kell a nyakába meg egy erős faág és lóghat.”
 • 4. apátfalvi 2010. október 12. 22:47
  „Hát ezzel már tényleg nem sok mindent lehet kezdeni...”
 • 3. jozko 2010. október 12. 21:51
  „Kár etetni!
  Egy kezdő kriminálpszichológus is megállapíthatja , hogy genetikailag selejt, gyilkos alkat, a kapzsiság, anyagi haszonszerzés motivál!
  Veleszületett tulajdonság, ráadásul a nevelés, szocializáció hiányában teljes egészében visszafordíthatatlan!Nem elmebeteg, mert a gyilkosságait józan ésszel tervezi meg és hajtja végre.
  Sohasem felidultságból, hanem tiszta logikával-anyagi indíttatással...

  Az emberiségnek meg kellene szabadulni az ilyenektől!”
 • 2. KolompárRómeó 2010. október 12. 21:40
  „Ha egy elítélt napi költsége CSAK 1000 Ft, akkor is majdnem 13millió forintba fog ez az amőba nekünk kerülni. És soha nem lesz belőle ember. Miért nem lehet elvágni a torkát és megetetni a disznókkal, vagy komposztálni? Akkor lenne értelme annak, hogy létezik.”
 • 1. dodó 2010. október 12. 20:40
  „35 év egy ártatlan cigánynak? "Csák ázsé mee cigán vagyok???"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvan a hortobágyi "nokiás doboz"

Megvan a hortobágyi "nokiás doboz" - kommentálta a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző… Tovább olvasom