Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Életmentés a győri parkolóházban

A gyorsaságon és a szerencsén múlott, hogy sikerült időben megtalálni azt a férfit, aki a napokban a győri Jókai utcai parkolóházban lett rosszul. A sofőrnek annyi ereje volt még, hogy telefonon értesítse a fiát: baj van. A parkolóházban dolgozók így kezdték el keresni az autóját.
Mivel eddig hasonló eset nem történt, így mi sem foglalkoztunk még azzal a lehetőséggel, vajon mi történik akkor, ha a többszintes, Jókai utcai parkolóházban valaki rosszul lesz. A napokban azonban az áldozat és az óriásgarázs munkatársainak jelenlétén múlt csak, hogy időben érkezhetett a segítség. Tóth Péterné, a Komszol munkatársa így emlékszik a történtekre: „Az ügyfélszolgálatról érkezett telefon hozzánk, hogy valaki rosszul lett az autójában. A férfit – aki tudtunkkal a fiának és a munkahelyének tudott telefonon beszólni – ismertük, mert bérelt parkolóhelye van. Ez volt a szerencse, így viszonylag gyorsan megtaláltuk. A parkolóház »marcalvárosi« részén, tehát a földszint alatti második emeleten, még mindig ott áll a kocsija. Mire odaértem a kollégámmal, még tudtunk vele beszélni, de látszott, hogy nagyon rosszul van. Nyilvánvaló volt, hogy kár az időt húzni, azonnal mentőt hívtunk, s be is vitték a kórházba. Reméljük, jól van már.”
Nagy Csaba, a parkolóházat üzemeltető Komszol szóvivője hozzátette: ez volt az első ilyen „éles” helyzet, hasonlókkal azonban már találkoztak munkatársaik. Egyszer például egy anyuka zárta be véletlenül a kisgyermekét a kocsiba – akkor is a parkolóházban dolgozók segítettek. Számos esetben nyitott ablakkal hagyták az autókat a tulajdonosok, nemegyszer a slusszkulcsot is bent felejtették, sőt, olyan is akadt, amikor ezt még tovább tetézték azzal, hogy a laptop is az anyósülésen hevert... Kamerákat szereltek minden emeletre, így ha bármilyen hasonló eset történik, ugyanúgy tudnak segíteni az illetőn; bár kétségkívül nehezebb a helyzetük, ha nem ismert bérlőt, hanem egyszer parkoló

autót kell keresniük.
„ Ezért vagyunk ketten műszakonként, egyikünk naponta többször is ellenőriz, s ha bármi baj történik, azt észleljük” – mondta Tóth Péterné. Annyit kell még tudni, naponta 300–320 autóra, s persze tulajdonosaikra kell figyelniük az ott dolgozóknak.
A kommunális szolgáltató jobbulást kíván a férfinek, akiről úgy tudjuk: szerencsére már jobban van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most pedig jöhet a fülesleves

Bálokat, elegáns vacsorákat szoktak tartani a vásárhelyi Fekete Sasban, amely a legtöbb vendég… Tovább olvasom