Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Életveszélyes a gyalogos közlekedés

Sopronban közel két és fél éve 78 aláírással küldtek levelet a polgármesteri hivatalba, hogy életveszélyes gyalogosan közlekedni a Harkai úti buszmegállótól a Malomházi utcáig, illetve a Küllői utcáig. Az igényelt járda idén talán elkészül.
– Lassan két és fél éve, hogy levelet írtunk a polgármesteri hivatalba járdaügyben, de eddig még semmiféle konkrét visszajelzés nem érkezett – mondta Rácz Imre, a környék egyik lakója. – A probléma súlyos, mert életveszélyt hordoz magában: nincsen járda a Harkai úti autóbusz-megállótól a Kőszegi út, a Malomházi utca bevezető szakaszáig, illetve a Küllői utcáig.
A gyalogosok az úttesten tudnak csak közlekedni: kisiskolá-

sok, gyermekkocsit toló anyukák, nehezen mozgó idősek mellett haladnak el a jármqvek, s ez sokszor életveszélyes helyzeteket teremt. A megoldást egyedül a járda jelentené.
„ Összességében négy-ötszáz méterről lenne szó, de már annak is örülnénk, ha szakaszolással elkezdenék az építést.”
– A soproni képviselő-testület elfogadta a város 2007. évi költségvetését. Ebben külön sor tartalmazza a meglévő utak és járdák felújítását, valamint az új út- és járdaépítéseket – mondta érdeklődésünkre Németh Béla, a polgármesteri hivatal beruházási csoportjának előadója. – Jelenleg az elvégzendő feladatok pontosítása, egyeztetése zajlik. A Kőszegi úton több helyen hiányzik a járda, azok megépítését a második félévben tervezzük, beleértve a levélírók által kért szakaszt is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Méltónak tartja a megemlékezéseket?

Tovább olvasom