Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 21°C Még több cikk.

Elfeledett pincék Gomba alatt - gyorssegélyt kap a család

Gyorssegélyt kap a gombai önkormányzattól az a háromtagú család, akiknek egy régi pince miatt megrogyott és lakhatatlanná vált a házuk a Pest megyei településen.
Gombán egy régi pincébe szakadt úttest miatt süllyedni kezdett szerdán reggel egy lakóház. Az épület megrogyott, az ott élő házaspárt és gyermeküket az önkormányzat a közösségi házban helyezte el. A lakhatatlanná vált épületből a tűzoltók hordták ki az értékeket. Egy időre elzárták a környéken a gázt, mert nem lehetett tudni, milyen vezetékek törtek el a föld alatt az omlás miatt. Később kiderült, hogy a vízvezeték, amit délre kicseréltek a szakemberek, addig az utcában nem volt vízszolgáltatás.

Lehota Vilmos, Gomba polgármestere elmondta, hogy a teraszos elrendezésű település alatt sok régi, elfeledett pince, üreg található. A feltárással estére végeztek, az úttest alatt beomlott pince a ház alatt is folytatódott, ezért rogyhatott meg az épület. Az önkormányzat szociális bizottsága 100 ezer forint gyorssegélyt ad a családnak, akik vélhetően albérletbe költöznek majd a közösségi házból, ahová ideiglenesen elszállásolták őket.

Olvasóink írták

  • 1. KolompárRómeó 2008. december 11. 06:57
    „"Később kiderült, hogy a vízvezeték, amit délre kicseréltek a szakemberek, addig az utcában nem volt vízszolgáltatás."

    Ez mit jelent? Hozza a formát a DM!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint egy tonna robbanószer került elő a Bosnyák téren

Már több mint egy tonna, különböző tüzérségi lövedéket szedtek ki a földből a Bosnyák téren szombat… Tovább olvasom