Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Elfogadta a Ház Schmitt Pál lemondását - videóval

"Isten akarata és az önök bizalma nagy feladat elé állított, amelynek maradéktalanul eleget tettem" - mondta a köztársasági elnök.

Lemondott államfői hivataláról Schmitt Pál köztársasági elnök; az államfő döntését hétfőn jelentette be az Országgyűlésben, napirend előtti felszólalásában. A lemondási nyilatkozatot hétfőn el is fogadta az Országgyűlés. Schmitt Pál megbízatása megszűnésével, az új köztársasági elnök hivatalba lépéséig az államfői feladat- és hatásköröket Kövér László, az Országgyűlés elnöke gyakorolja. Az új köztársasági elnök jelölésének folyamatáról még hétfőn este ötpárti egyeztetést tartanak.

20:03 - Az új államfő jelöléséről este kezdődő, ötpárti egyeztetés után összeül a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportja - értesült az MTI kormánypárti forrásból.

A Fidesz-KDNP kezdeményezte ötpárti tanácskozás hétfő este lesz a parlamentben.

16:30 - Elfogadta az Országgyűlés Schmitt Pál köztársasági elnök lemondását hétfőn.

Az államfő lemondási nyilatkozatát 338 igen, 5 nem szavazattal, 6 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők. Nemmel voksolt két fideszes és három kereszténydemokrata képviselő, a tartózkodó szavazatokat pedig fideszes politikusok adták le.

Ujhelyi István szegedi MSZP-s országgyűlési képviselő Facebook oldalán közzétette Schmitt Pál lemondó levelének másolatát.
Ujhelyi István szegedi MSZP-s országgyűlési képviselő Facebook oldalán közzétette Schmitt Pál lemondó nyilatkozatának másolatát.

Schmitt Pál megbízatása megszűnésével, az új köztársasági elnök hivatalba lépéséig az államfői feladat- és hatásköröket Kövér László, az Országgyűlés elnöke gyakorolja.

Amíg Kövér László látja el az államfői feladat- és hatásköröket, a fideszes Lezsák Sándor alelnök tölti be a házelnöki posztot.

16:05 - Eltérnek a Házszabálytól

Házszabálytól eltéréssel tárgyalja az Országgyűlés hétfőn Schmitt Pál köztársasági elnök lemondó nyilatkozatát.

A Ház egyhangúlag úgy döntött, hogy a képviselőcsoportoknak a nyilatkozatról szóló vitában a felszólalásra öt-öt perc, az elsőként szólásra jelentkező független képviselőnek pedig háromperces időkeret áll rendelkezésre.

Határoztak arról is, eltekintenek attól a határidőtől, amely az államfői lemondás megfontolása kérésének kezdeményezésére vonatkozik.

A köztársasági elnök lemondásáról szóló nyilatkozat az első napirendi pontja lesz a hétfői plenáris ülésnek.

15:45 - Kövér László helyettesíti a lemondott államfőt

Hétfői dátum szerepel azon a nyilatkozaton, amellyel Schmitt Pál lemondott köztársasági elnöki megbízatásáról. A dokumentumot - amelyet határozati javaslatként iktatva közzétettek a parlament honlapján is - Schmitt Pál már eljuttatta az Országgyűlés elnökének, aki a köztársasági elnök megbízatásának megszűnésétől helyettesíti hivatalában a lemondott államfőt az új elnök hivatalba lépéséig.

"Magyarország és a nemzet egysége érdekében köztársasági elnöki megbízatásomról lemondok" - áll Schmitt Pál írásbeli nyilatkozatában.

Az Országgyűlés elnöke a köztársasági elnök megbízatásának megszűnésétől helyettesíti hivatalában a lemondott államfőt az új elnök hivatalba lépéséig. Fotó: MTI/Földi Imre
Az Országgyűlés elnöke a köztársasági elnök megbízatásának megszűnésétől helyettesíti hivatalában a lemondott államfőt az új elnök hivatalba lépéséig. Fotó: MTI/Földi Imre

A házbizottság hétfői rendkívüli ülésén az MTI információi szerint Kövér László azt indítványozta, hogy őt az Országgyűlés elnöki posztján Lezsák Sándor fideszes alelnök helyettesítse.

A vonatkozó szabályok értelmében a lemondás érvényességéhez az Országgyűlés elfogadó nyilatkozata szükséges. Az új köztársasági elnököt az elődje megbízatásának megszűnésétől számított harminc napon belül kell megválasztani, hivatalba lépéséig az államfői feladat- és hatásköröket az Országgyűlés elnöke gyakorolja.

A házbizottság hétfői ülésén egyetértés volt arról, hogy a parlament még hétfőn, a tárgyalási szünet után döntsön az államfő lemondásának elfogadásáról.

15:18 - Véget ér az ülősztrájk a Sándor-palota előtt

Schmitt Pál lemondása után véget ér a Sándor-palota előtti ülősztrájk, amelynek résztvevői a plágiumgyanúba keveredett köztársasági elnök visszavonulását követelték.

A civilek és LMP-s politikusok részvételével péntek óta zajló demonstráció beszüntetéséről az ellenzéki párt két szóvivője tájékoztatta az MTI-t hétfőn.

Tüntetők örülnek a Sándor-palota előtt, a Szent György téren, amikor Schmitt Pál köztársasági elnök bejelenti lemondását az Országgyűlés plenáris ülésén. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Tüntetők örülnek a Sándor-palota előtt, a Szent György téren, amikor Schmitt Pál köztársasági elnök bejelenti lemondását az Országgyűlés plenáris ülésén.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Csiba Katalin és Heltai László közleménye szerint "Schmitt Pál lemondásával végre megoldódott az a napok óta tartó méltatlan helyzet, ami az emberek igazságérzetét sértette".

Közlésük szerint a résztvevők kedden visszatérnek a helyszínre, és rendbe teszik a zöld parkot.

15:12 - Ötpárti egyeztetést kezdeményez a Fidesz

Ötpárti egyeztetést kezdeményez hétfő estére a Fidesz-KDNP az államfőjelölés folyamatáról - közölte Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője parlamenti sajtótájékoztatóján.

Elmondta: a házbizottság ülésén egyetértés volt arról, hogy a parlament még hétfőn, a tárgyalási szünet után döntsön az államfő lemondásának elfogadásáról. Ezután és a határozathozatalokat követően jöhet létre a pártok közötti egyeztetés.

Lázár János emlékeztetett, a Jobbik felvetette a közvetlenül választott elnök lehetőségét, az MSZP pedig Sólyom László korábbi államfő személyében megnevezett egy jelöltet is. Ezekről a felvetésekről is szó lesz az ötpárti tanácskozáson.

Az MTI azon kérdésére, amely szerint el tudja-e képzelni, hogy ismét Sólyom László legyen az államfő, a frakcióvezető azt válaszolta: "meg fogom hallgatni azokat az érveket, amelyek a szocialista pártot korábbi álláspontjának felülvizsgálatára bírták".

14:31 "Kellő időben értesülnek róla" - válaszolt Schmitt Pál parlamenti dolgozószobájából távozóban Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn újságíróknak arra a kérdésre, ki lesz a lemondását az Országgyűlésben bejelentett államfő utódja – tudatta az MTI. A lemondás tényét a kormányfő érdemben nem kommentálta.

A pártok eltérő módon értékelték a köztársasági elnök lemondását. A Jobbik örül Schmitt Pál döntésének, ugyanakkor a köztársasági elnöki tisztség iránti bizalom helyreállítása érdekében közvetlen államfőválasztást javasol - kommentálta Vona Gábor, a Jobbik frakcióvezetője hétfőn a parlamentben azt, hogy Schmitt Pál bejelentette, lemond megbízatásáról. Az MSZP szerint "napok óta arra a mondatra várt az egész ország", az LMP szerint elismeréssel tartoznak a köztársasági elnöknek lemondásáért, de a kormánypárti képviselők az erkölcs próbáján, a saját maguk által olyan sokat hangoztatott morál vizsgáján elbuktak. Harrach Péter (KDNP) úgy fogalmazott: a köztársasági elnök olyan erkölcsi nagyságról tett tanúságot, amelyre nem volt képes az az ellenzék, amely méltatlanul viselkedett beszéde alatt.

13:36 Lázár János megköszöni az elnök eddigi munkáját. Javasolja, hogy minden vezető rendszerváltás előtti, rendszerváltás közelében szerzett doktori címét vizsgálják felül. Kövér László két óra szünetet rendelt el.

Lemondott Schmitt Pál köztársasági elnök. Fotó: MTI/Földi Imre (galéria)

13:33 A köztársasági elnök jogállásáról szóló törvény szerint az államfő az Országgyűléshez intézett írásbeli nyilatkozatával mondhat le megbízatásáról. A lemondás érvényességéhez az Országgyűlés elfogadó nyilatkozata szükséges. A parlament tizenöt napon belül kérheti a köztársasági elnököt, hogy elhatározását újból fontolja meg. Ha a köztársasági elnök az elhatározását írásbeli nyilatkozatával fenntartja, az Országgyűlés a lemondás tudomásulvételét nem tagadhatja meg. Abban az esetben, ha a köztársasági elnök megbízatása megszűnik, az új köztársasági elnök hivatalba lépéséig az államfői feladat- és hatásköröket az Országgyűlés elnöke gyakorolja. A köztársasági elnök helyettesítése idején az Országgyűlés elnöke országgyűlési képviselői jogait nem gyakorolhatja, és helyette az Országgyűlés elnökének feladatait a Ház által kijelölt alelnök látja el.

Lemondott Schmitt Pál köztársasági elnök. Fotó: MTI/Földi Imre (galéria)

Az alaptörvény rögzíti az államfő megválasztásának szabályait. A köztársasági elnököt az Országgyűlés öt évre választja, államfővé megválasztható bármely magyar állampolgár, aki a harmincötödik életévét betöltötte. A köztársasági elnököt e tisztségre legfeljebb egy alkalommal lehet újraválasztani. Az államfőt elődje megbízatásának lejárta előtt legalább harminc, legfeljebb hatvan nappal, ha pedig a megbízatás idő előtt szűnt meg, a megszűnéstől számított harminc napon belül kell megválasztani. A köztársasági elnök választását az Országgyűlés elnöke tűzi ki, a parlament az államfőt titkos szavazással választja meg.

13:31 Lemondott államfői hivataláról Schmitt Pál köztársasági elnök; az államfő döntését hétfőn jelentette be az Országgyűlésben, napirend előtt.
Schmitt Pál azt mondta: elnöki munkáját az alaptörvény rendelkezései és legjobb tudása szerint, alázattal végezte. "Isten akarata és az önök bizalma nagy feladat elé állított, amelynek maradéktalanul eleget tettem" - fogalmazott. Majd úgy folytatta: az alaptörvény szerint az államfő kifejezi a nemzet egységét. "Ezen rendelkezés számomra azt jelenti, hogy ebben a helyzetben, amikor személyes ügyem szeretett nemzetemet inkább megosztja, mintsem egységesíti, kötelességemnek érzem, hogy szolgálatomat befejezzem, elnöki mandátumomról lemondjak" - jelentette be.

Lemondott Schmitt Pál köztársasági elnök. Fotó: MTI/Földi Imre (galéria)

Schmitt Pált felszólalását úgy zárta: "Isten áldását kérem Magyarországra és az önök munkájára". Beszéde végén a kormánypárti képviselők állva tapsolták meg. Schmitt Pál ezután Orbán Viktor miniszterelnök társaságában a parlamenti dolgozószobájába ment – foglalta össze az MTI.

13:27 Vona Gábor és a Jobbik közvetlen köztársasági elnök választást javasol. Bírálja az MSZP-t, Mesterházy Attilát, Medgyessi Péter D-209-es ügynöki múltját emlegeti.

13:17 Hosszú taps követi a köztársasági elnök beszédét. Kövér László szerint méltatlan egyes képviselők viselkedése.

13:12 – Nem élhettem azzal a minden hallgatót megillető joggal, hogy kijavítsam hibáimat – amiket sem opponensem, sem konzulensem nem jelzett. Az eljárás etikátlan és jogszerűtlen volt – mondta doktori címének megfosztásáról Schmitt Pál, aki fellebbez. Bejelenti: megpróbálja megszerezni 70 évesen a PHD fokozatot. Szeretet és bizalom energiájáról is beszél a köztársasági elnök.

Lemondott Schmitt Pál köztársasági elnök. Fotó: MTI/Földi Imre (galéria)


13:08 "Az ártatlanság védelme" - mindenkit megillet, mondja Schmitt Pál. Megismétli: summa cum laude minősítést kapott a kisdoktorijához. Opponensére hivatkozik, senki sem hívta fel figyelmét, hogy pontosabban jelölje meg a forrásokat. – Sokan összekeverik az phd szabályait egy 27 évvel ezelőtti kisdoktori szabályit. Ez becsületbeli ügy, amiből nem engedhetek. Magamért is ki kell, hogy álljak. A tényfeltáró bizottság is arra jutott, hogy a dolgozat megfelelt az akkori követelményeknek.13:05 Schmitt Pál: tekintettel arra, hogy megbízatásomat önöktől kaptam, kötelességemnek érzem, hogy tájékoztatást adjak az országgyűlésnek. "Szinte semmi sem szent" - mondja ifjúkori tetteire utalva az államfő, közben halk nevetés hallatszik a padsorokban. – Elszomorító a sportszerűtlenség, még akkor is ha valódi hibák állnak is a háttérben. Egy internetes portál névtelen bloggere azzal vádolt, hogy kisdoktorimban túl sokat idéztem mások művéből. Még meg sem indult a tényfeltárás, az itt ülő képviselők csalónak kiáltottak ki. Felmerült a hír, hogy az elnök csal, lop, hazudik – külföldön is vádoltak. De kinek állhat érdekében, hogy meggyalázzak a köztársasági elnököt? Kik azok, akik valótlant állítanak? – mondta Schmitt.

13:03 Kövér László megnyitja az ülésszakot. Tapssal köszöntik a képviselők a köztársasági elnököt. Kövér megadja a szót Schmitt Pálnak, aki kimegy az emelvényre.

13:00 Az MR5 adásából közvetítjük a parlamenti ülést. Schmitt Pál köztársasági elnök, napirend előtti felszólalásával kezdődik az ülésszak. A köztársasági elnök felszólalását követik: Beszél majd az utókor... (Mesterházy Attila, MSZP), Operettország (Jávor Benedek, LMP), illetve "Következmények nélküli ország" (Vona Gábor, Jobbik).

12:55 Megérkezett parlamenti dolgozószobájába Schmitt Pál köztársasági elnök hétfőn háromnegyed egy órakor, 15 perccel napirend előtti felszólalása előtt.

Arra a kérdésre, hogy lemond-e, újságíróknak úgy válaszolt: "megtudják időben".

Schmitt Pál köztársasági elnök hétfőn napirend előtt felszólal a parlamentben - derült ki az Országgyűlés honlapjának tájékoztató adataiból. A felszólalás címe nincs megjelölve. A házszabály értelmében az államfő bármikor részt vehet és felszólalhat az Országgyűlés ülésén – közölte az MTI.

"Nincs szándékomban lemondani, mert a lelkiismeretem tiszta" - az államfő vasárnap ezt mondta az MR1-Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában a plágiumügyével összefüggésben.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Fidesz-KDNP reggeli frakcióülésére érkezőben úgy nyilatkozott, ha Schmitt Pál köztársasági elnök úgy dönt, hogy az igazságáért harcolni akar, akkor ezt a jogot senki sem veheti el tőle. Az elnök ügyében csak és kizárólag az elnök dönthet, hasonlóan a Magyar Nemzeti Bank, az Állami Számvevőszék elnökéhez vagy éppen az igazságszolgáltatás vezetőihez - közölte.

Korábban írtuk:

Felszólal a parlament hétfő délután egykor kezdődő ülésén Schmitt Pál köztárssasági elnök. A Házszabály 45. § (2) bekezdése szerint az államfő bármikor felszólalhat az országgyűlésben. Schmitt Pál ügyéről ma tárgyalt a Fidesz-frakció is, de azon a köztársasági elnök nem volt jelen - írta az Index.

A Fidesz-KDNP frakcióülésére érkező Orbán Viktor miniszterelnök újságíróknak nyilatkozik a Képviselői Irodaház előtt. Kijelentette: ha Schmitt Pál köztársasági elnök úgy dönt, hogy az igazságáért harc

A Fidesz-KDNP frakcióülésére érkező Orbán Viktor miniszterelnök újságíróknak nyilatkozik a Képviselői Irodaház előtt. Kijelentette: ha Schmitt Pál köztársasági elnök úgy dönt, hogy az igazságáért harcolni akar, akkor ezt a jogot senki sem veheti el tőle. Balra Havasi Bertalan, a kormányfő sajtóstábjának vezetője áll. MTI Fotó: Kovács Attila


Az [origo] információi szerint a tervezettnél előbb ért véget a Fidesz hétfői frakcióülése, miután Orbán Viktor miniszterelnök üzenetet kapott Schmitt Páltól. Az internetes portál szerint a 9 órakor kezdődöt Fidesz rendkívüli frakcióülésről a miniszterelnök 10 óra 5 perckor távozott.

Olvasóink írták

210 hozzászólás
 • 210. X_Y 2012. április 08. 22:11
  „206. SP 2012.04.03. 09:28
  Elsiette
  "Schmitt a lemondását. A MOB kiállt mellette."

  Nem a MOB állt ki mellette, hanem "Az Olimpiai Bajnokok Klubja elnöksége" amelynek elnöke - minő meglepetés: Schmitt Pál... bár ez biztos egy másik Pál :)”
 • 209. Yaqy 2012. április 08. 07:52
  „207.szikora !

  Épp ideje volt, hogy a "legnagyobb" birkát eltávolították, sokkal hamarabb kellett volna az ország golyóstollát meneszteni, őnálló véleményre képtelen, törvényi ismeretek híján lévő báb volt.
  "Birkaország, tele marhákkal és disznókkal", "Végső ideje megszűnnünk, és átadni helyünket - életterületünket azoknak akik arra érdemesebbek" - mikor ezt írtad, valószínű, hogy a tükröt nézted. Szerintem hagyd el az életterünket és költözz azokhoz akiknek szerinted azt át kellene adnunk !”
 • 208. s3307 2012. április 06. 12:23
  „Én csak arra lennék kiváncsi mi az az erkölcsi nagyság amiről Harrach úr beszél,mert szerintem és a szenátus szerint is a lopás az lopás,még akkor is ha a FIDESZ-KDNP ezzel nem ért egyet és nincs ebbe semmi balos kreáció.”
 • 207. Agáta 2012. április 03. 18:27
  „200. zest-nek, köszi a hozzáférést. Lehet, hogy még nem láttad, van magyar hozzászóló, de inkább ne tette vona, rettenetesen hibásan ír... Mindegy, ez a hozzászólás különösen tetszik:
  "The guy was an idiot !! He should have gone to Boston University. Martin Luther King plagiarized his "doctorate thesis" yet Boston University did not revoke his his "degree"." Angolul nem beszélőknek itt a fordítás:
  "A pasas hülye volt. A Bostoni Egyetemre kellett volna mennie, Martin Luther King plagizálta a doktori disszertációját, fokozatát a Bostoni Egyetem még nem vonta vissza."
  Ilyen és ehhez hasonló témájú hozzászólások találhatók az oldalon, az ilyesfajta dolog nem magyar kuriózum.”
 • 206. szikora 2012. április 03. 09:57
  „Birkaország, tele marhákkal és disznókkal !
  Ha nincs miért röhögjön MO-n a világ, akkor találnak a megélhetésiek okot, ha az sincs akkor kreálnak.
  Amúgy meg miért is adták meg neki ugyanazok a doktorit annó, ha most ilyen lazán ám alattomosan visszaveszik ??
  Ez olyan mintha gyermekkorban elkövetett hiba, csiny vagy akármi miatt nagykorúságunkban hurcolnának meg bennünket. Nincs közéleti szereplő akiről nem lehet valamit előrántani a kalapból, de engem leginkább azok a kamuértelmiségiek aggasztanak, akik napokon keresztül táboroztak a Sándorpalota előtt. Ezeknek nincs munkahelyük ? Vagy pontosan ezért voltak fizetve ?
  Végső ideje megszűnnünk, és átadni helyünket - életterületünket azoknak akik arra érdemesebbek !!”
 • 205. SP 2012. április 03. 09:28
  „Elsiette
  Schmitt a lemondását. A MOB kiállt mellette.

  ""Kedves Bajnoktársunk, Barátunk!
  Megértéssel és őszinte együttérzéssel fogadtuk a személyedet ért sportszerűtlen és méltánytalan támadások után bejelentett döntésed.""

  http://sport365.hu/egyeni-sportok,hirek,a-mob-kialt-plagizalo-exelnoke-mellett,21701”
 • 204. SP 2012. április 03. 09:13
  „Lesz "új ügy",
  Schmittről leszállva jöhet Öszödi Ferenc. Késtek 1 kicsit Schmitt előtt kellett volna csúcsra járatni a témát.

  ""Sukoró-ügy: még áprilisban vádat emelhetnek
  Még ebben a hónapban
  vádat emelhet a Központi Nyomozó Főügyészség a sukorói kaszinóberuházás gyanúsítottjaival, köztük Gyurcsány Ferenccel szemben - írta keddi számában a Magyar Nemzet, amely szerint már szerdán megkezdődik az ügyben az iratismertetés. ""

  http://atv.hu/cikk/20120403_sukoro_ugy_meg_aprilisban_vadat_emelhetnek?source=hirkereso”
 • 203. bubuk 2012. április 03. 08:09
  „A fidesz jobban jön ki ebből az esetből, mint a maszop a maga pufajkás "na és", D-209-es és őszödi beszédeiből. Most már csak a Simornak kell lemondania, az MNB elnöki időkben folytatott off-shore ügyei miatt. A svájci főbankár, Hildebrandt azonnal lemondott, pedig neki csak a felesége summantott egy kicsit a CHF ellen USD haszonért.”
 • 202. X_Y 2012. április 03. 06:46
  „196. endfin 2012.04.02. 22:39

  "Schmitt Pál magyarabb volt, mint ti valaha lesztek,"

  Azt tuti:) Nem sokan voltak MSZMP tagok, Kádár-kormányban miniszterhelyettesek, olimpiáról sportolókat letiltó (1984, L.A.) g..ciputtonyok, MDF és MSZP alatt nagykövetek, MSZP főpolgármester jelöltek, FIDESZ-es pártelnökök... És persze nem sokunknak tussltak el egy súlyos sérülést okozó közlekedési balesetet (1964)

  "és minden tekintetben Magyarországot szolgálta személyével."

  Lásd fentebb: minden rendszert, minden kormányt elvtelenül, szervilisen, gerinctelenül kiszolgált.

  "Minden tiszteletem az Övé."

  Ez téged minősít... Te is voltál MSZMP tag, MDF-es, kisgazda, MSZP-s most meg fideszes... mindig ahogy a szél fúj, igaz..A diplomádat kitől loptad??
  Szánalmas vagy :(”
 • 201. Emberségetavilágnak 2012. április 03. 06:33
  „201. bambinaXX 2012.04.03. 04:02
  Azért kellenek a név előtti krumplik, mert kifelé (külföld felé) másképp mutat.
  Az meg külön jó, hogy több pénz jár érte. Nem érdekel, ki mit hisz el, de igenis több pénz jár érte, a közalkalmazotti, köztisztviselői bértáblán az utolsó oszlop megfelelő időbeli sorának szorzója.
  A büfészakok időhúzásnak kellenek. Ész nem sok kell hozzá, csak olyan segg, amelyik végigüli nyugisan az éveket, eltanulgat, kapja az ösztöndíjat, a jegyzettámogatást, meg mindent, amit ügyesen ki tud használni. Nem kell kapaszkodnia munkahely után, nem kell kapaszkodni az állás megtartásáért, nem kell sorban állni a munkaügyi központban álláskeresési támogatásért. Megtanul 2 nyelvet és felkészül arra, hogy a diploma megszerzése után külföldön fog dolgozni, itthon a minimálbér nettója kevesebb, mint ami eddig neki, a főállású diáknak befolyt.
  Mérhetetlen pazarlás.”
 • 200. bambinaXX 2012. április 03. 04:02
  „Sajnálom, hogy így alakult - de NE legyünk már elvakultak: igenis, problémás a kisdoktorija: az akkori szabályoknak sem felelt meg. Aki írt már diplomamunkát, az tudja. Akinek "csak macskaköröm-hiány", ha más munkáját adja be a magáé helyett, az nem érti miről van szó. Sajnos, sokan vannak ilyenek..
  Már szakdolgozatot-főiskolai és diplomamunkát-egyetemi oklevél megszerzéséhez sem lehet beadni úgy, hogy ennyire aránytalanul szerepel benne más munkája. Ha 180 oldal az "irodalmi háttér/előzmény", akkor legalább 1800 oldalasnak kellett volna lennie a saját munkának.. ennyit az arányokról.
  egyébként sem értem, hogy mi a fenéért kellett pl. a testnevelőknek, színművészeknek is "egyetem"(főisk. helyett), ill. miért kellenek a büfészakok, hogy azok is diplomához jussanak, akik egyébként nem lennének képesek. A tudomány a tudósoké - hagyjuk rájuk az ezzel járó címeket (Dr., PhD) is.”
 • 199. zest 2012. április 03. 03:38
  „Angolul tudó és ÉRTŐ füleknek ajánlom ezt a lenti címet ... valamint a cikk után következő ´fórumos beszólásokat´, amelyeket NEM magyar ´honfitársak´ írtak illetve véleményeztek ...

  http://worldnews.msnbc.msn.com/_news/2012/04/02/10981451-hungary-president-pal-schmitt-quits-in-plagiarism-scandal”
 • 198. azbest 2012. április 03. 00:52
  „196. endfin: ügyes vagy, leülhetsz

  Nem a doktori fokozat minősége, hanem a mérhetetlen arrogancia, amivel kezelték a helyzetet, az csapta ki a biztosítékot sokaknál.”
 • 197. dimari 2012. április 03. 00:11
  „Milyen érdekes:
  Gyurcsányt gyűlölik, mert elismerte, hogy hazudott. Nekem se tetszik.
  Azt a hazugot, aki azt mondja magáról, hogy mindig igazat mond, istenítik.
  Elég ennyit kijelenteni és már hiszünk is? Na, ezek a birkák.
  S.P., aki mindegyik pártnak hű híve volt, nagyon jó állásokban, a végén hős lesz. Akkora magyar volt, hogy egy szót sem szólt, mikor a magyar sportolók nem mehettek Los Angelesbe, az olimpiára.
  Akkora magyar volt, hogy a magyar helyesírást sem ismerte.
  Január óta hazudik (ezt nem kellett volna), és még áldozatnak is hiszi magát, mert egyszer nem sikerült beetetnie Magyarország egy részét, hogy egy doktori disszertáció nem lehet más írásának a lemásolása.
  És ez nem formai hiba. Ez csalás és lopás.
  Szó sincs róla, hogy az akkori szabályoknak megfelelt volna, max. annak a szabálynak, hogy cserébe pozícióba került a dolgozat bírálója. Na, ezt a szokást kellene eltüntetni.
  Szerintem meg azok a birkák, akik mindent bevesznek, és a hazugságokkal jóllakva, okoskodva bégetnek.
  Az ilyenektől sosem változna semmi, mehetnénk Balkán irányába.”
 • 196. öregvegyész 2012. április 02. 23:54
  „133 X_Y . Nem tudom ki vagy de ne plagibácsizzáll mert ez azt jelentu számomra soha sem volt egyetlen önálló elképzekésed sem, Régen a kocsmákban ki volt írva tikos a padlóra köpni, . Várd ki a végét ,még tapsolhatsz ütemesen ujra,ha jól sikerül..”
 • 195. endfin 2012. április 02. 22:39
  „Egyszerűen szégyen az, amit Schmitt Pállal tettek. Most nem is ragoznám hosszasan a kimerítő magyarázatot, csak röviden megjegyezném, hogy egy jelentéktelen ügyet, nevezetesen Schmitt kisdoktorijának megalapozottságát úgy felfújtak, mintha valami főbűnt követett volna el, holott az akkori szabályoknak maradéktalanul megfelelt a dolgozat. De mindenkiből előtör a hihetetlen "igazságszeretés", inkább gyűlöletnek nevezném és részigazságokra építve üvölti az éterbe, hogy Schmitt Pál mondjon le, és gügyögve ad hangot ellenszenvének, mint a birkák.
  Nem találok szavakat, hogy ilyenkor mennyire szégyellem magam amiatt, hogy ilyen emberekkel vagyok körülvéve szülőföldemen, Magyarországon.

  Schmitt Pál magyarabb volt, mint ti valaha lesztek, és minden tekintetben Magyarországot szolgálta személyével. Minden tiszteletem az Övé.”
 • 194. bélabá 2012. április 02. 21:46
  „Tisztelt PálfiPéter ! Nem mondták még neked azt, hogy a narancsködön kívül is van élet.
  194. cruiser 2012.04.02. 21:27 Ezek szerint a fityesz oldalon csak szentéletű emberek vannak. Akkor minden a legjobb kezekben van ugye.”
 • 193. cruiser 2012. április 02. 21:27
  „Szégyen, amit ez a csürhe elkövetett. Azt hazudja a világnak: nincs Magyarországon demokrácia. Nincs sajtószabadság.
  Patkányok megbuktathatnak egy köztársasági elnököt, közben azt szajkózzák: Magyarországon nincs.../lásd: fent/
  Húsz évig a lőtéri döglött kutyát nem érdekelte S.P doktorija.
  Kinek volt érdeke ez a gusztustalan terrorhadjárat?
  Én az összes Foxi-Maxi diplomát és az összes doktorit felülvizsgáltatnám.
  A nem Foxis cuccokat is átnézetném.
  Kerül , amibe kerül! Iszonyú sok pénzt meg lehetne spórolni. Bérben, nyugdíjban. Valaki álljon már rá erre is.”
 • 192. bélabá 2012. április 02. 21:12
  „188. rodnás 2012.04.02. 20:23
  Te elhiszed, hogy a narancsuralom bármiben is jobb? Vagy egyszerűen el kell hinned.”
 • 191. Lázárhelyi 2012. április 02. 21:04
  „Sajnos Vikiék ugyanolyan, vagy még rosszabb pártkatonát választanak "maguknak", mint SP. volt.
  Semmi jóra nem számítok.”
210 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A NOB tanulmányozni fogja Schmitt plágiumügyét

A NOB közölte: "be fogja kérni az üggyel kapcsolatos jelentéseket, tanulmányozni fogja azokat". Tovább olvasom