Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Elfogták a csepeli kettős gyilkosság elkövetőit

Két embert vettek őrizetbe a csepeli kettős gyilkosság miatt: a bűncselekmény során megsérült biztonsági őrt és a tanintézmény gazdasági igazgatóját - közölte a rendőrség csütörtökön.

A két gyanúsítottat az emberölés napján, szerdán elbocsátották az iskolából sikkasztás gyanúja miatt. A nyomozók szerint brutális kivégzés történt: a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola igazgatóját, Takács Józsefet, és helyettesét, Papp Lászlót a biztonsági őr lőtte le.
 
Bodnár Zsolt, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese és  Keszthelyi József, a BRFK Életvédelmi Osztály vezetője a sajtótájékoztatón ismertették: a biztonsági őrt és a gazdasági igazgatót egy 3-4 millió forintos sikkasztási ügy miatt bocsátották el az állásukból szerdán. A gazdasági igazgató estére találkozót beszélt meg az alapítványi intézmény vezetőjével, hogy az elbocsátásból adódó technikai kérdésekről - például eszközök leadásáról, juttatásokról - beszéljenek. Az intézményvezető magával vitt egy pedagógust is, aki egy magnóval a zsebében rögzítette a találkozón elhangzottakat. A gazdasági igazgató pedig az egyébként csalás és közokirat-hamisítás miatt korábban büntetett előéletű biztonsági őrt vitte magával.

A felek fél órán keresztül beszélgettek, majd a rendőrök elmondása szerint a felvétel alapján a biztonsági őr egyszer csak - 30 másodperc különbséggel - lelőtte a két férfit. A történtek során a biztonsági őr is megsebesült a tenyerén; egyelőre nem tudni, hogy lövéstől, vagy magát sebesítette meg, hogy leplezze a bűncselekményt.

Előzmények

Egy símaszkos támadó fejbelőtt két férfit egy csepeli iskolában, a gondnokot pedig súlyosan megsebesítette. A két áldozat az iskola egyik tanára és vezetője volt, ők a helyszínen meghaltak. A rendőrség lezárta a környéket, és ötmilliós nyomravezetői díjat tűztek ki.

A hirado.hu információi szerint este fél hétkor egy símaszkos (más hírek szerint csuklyát viselő) támadó két férfit fejbelőtt a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában, az iskola gondnokát pedig megsebesítette. A gondnokot a kezén érte lövés, így ő értesíteni tudta a mentőket. Közben a támadó elmenekült.  

A mentők ugyan percek alatt a helyszínre érkeztek, de a két fejbelőtt férfin már nem tudtak segíteni. Az egyik halálos áldozat egy tanár, a másik az intézmény vezetője - közölte az [origo]-val Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese. Kormos azt mondta, hogy a harmadik meglőtt férfi biztonsági őrként dolgozott az iskolában, őt a mentőszolgálat szerint súlyos sérülésekkel szállították a Merényi Gusztáv Kórházba.

Az index.hu úgy tudja, hogy az egyik áldozat, az igazgató, Takács József, a XXI. kerület szocialista frakciójának helyettes vezetője, korábban alpolgármester volt, a másik áldozat, az igazgatóhelyettes, P. László pedig szintén egy helyben ismert szocialista szimpatizáns. A helyi- és a párthírek szerint az utóbbi időben többször is megpróbáltak fellépni kábítószer terjesztők ellen.

Tóth Mihály csepeli polgármester szóvivője, Polgár György az index.hu kérdésére elmondta, hogy a Széchenyi István Általános Iskola környékét, a Kikötő utcát és a Széchenyi utcát a rendőrség lezárta, a polgármester pedig a helyszínről követi az eseményeket. Ötmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya a csepeli lövöldözés kapcsán.

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában döntően hiperaktív, halmozottan hátrányos helyzetű, autista, túlkoros, nehéz befogadóképességű, de nem szellemi sérült fiatalok oktatása zajlik - értesült az MTI csepeli önkormányzati forrásokból. Az iskolát egy éve privatizálta az önkormányzat, és azóta egy alapítvány működteti az intézményt, amelynek a neve jelenleg Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola.

Elfogták a csepeli kettős gyilkosság elkövetőjét - értesült az MTI csütörtök  reggel.   A szerda esti kettős emberölés felderítéséről 10 órakor tart sajtótájékoztatót a rendőrség.

Olvasóink írták

 • 13. Zs 2009. január 08. 08:21
  „Ez is egy újfajta amcsi import? Basszus...”
 • 12. emzsr 2009. január 08. 08:01
  „Ezt senki nem olvasta: "az utóbbi időben többször is megpróbáltak fellépni kábítószer terjesztők ellen"???
  Azt gondolom, itt nem rasszista ügy van, hanem kábítószer. Nyilván üzenetnek szánta, aki küldte a kivégzőembert...
  Elég gáz, hogy ilyesmi megtörténhet, de ne dugjuk a fejünket a homokba, mert lám, megtörtént. Vagyis bármikor újra előfordulhat, másik városban, másik iskolában is. Komolyan kell venni. Ezek a dílerek nemcsak a tanárok életét veszik el, hanem a rászokó gyerekekét is, + a gyerekek családjának az életét is tönkreteszik, és sorolhathatnám.”
 • 11. KolompárRómeó 2009. január 08. 07:10
  „7. hozzászólás Conquer 2009.01.07. 22:46:

  Pont ez a baj, hogy az igazsag relativ fogalom. Mert ha valaki akarattal sok tanu elott megol valakit/valakiket, azt mindenfele tarsadalmi berendezkedesben termeszetesen ugyszinten meg kell olni, meg kell kinozni.

  De ha az igazsag relativitasa azt jelenti, hogy aki pl. azt meri mondani az aktualis kormanyfore, hogy kancsal, az is kivegzendo, akkor ezzel az "igazsaggal" nem tudok egyeterteni.

  Igen, ha teged vegeznek ki a 100-bol 1 elve alapjan, akkor igy jartal, a tarkoloves utan mar semmi nem bant, nem faj, nem zavar, nem fazol, nem kell adot fizetni, stb. De en megsem orulnek egy ilyen rendszernek.”
 • 10. flexsnake 2009. január 08. 01:11
  „Már nagyon régen, nagyon oos emberek megmondták: az elkövetővel két dolgot lehet csinálni, vagy-vagy:
  1. Kivonni a társadalomból végleg
  2. Társadalomba visszaengedése elött felülvizsgálni hogy mekkora a bünismétlés lehetősége

  Na most nálunk egyik sem müködik.
  Csak elég ritka esetben van tényleges életfogytiglan, a börtönbüntetés letöltése után pedig semmilyen vizsgálat nincs hogy az illető képes lesz-e emberi módra viselkedni.
  Na ezért lehet olvasni az olyan cikkeket hogy ,,az elkövető büntetett előéletű"....
  A halálbüntetésnek a véglegessége miatt igenis van visszatartó ereje, de a bevezetése az EU miatt nem lehetséges.”
 • 9. Sziti 2009. január 07. 23:21
  „Nem tudom mit jelent az állam büntetőhatalma, de az igazságszolgáltatás igazságosságában nem hiszek.
  Azt hiszem 7-es te sem hinnél ha téged érintene.
  Te úgy gondolod veled nem történhet meg, hogy ártatlanul felakasszanak.
  Ha van halálbüntetés bárkivel megtörténhet.
  Utána már nincs apelláta.”
 • 8. timuka 2009. január 07. 22:55
  „mi folyik eben az országban???”
 • 7. Conquer 2009. január 07. 22:46
  „5. hozzászólás KolompárRómeó 2009.01.07. 22:11

  Ezt a reakciót vártam. Hogy vagy én vagy a családom egyik tagja. Erre az a válaszom, hogy ha megtörténik, változtatni nem tudok rajta, így jártam/járt a családtagom, de az állam büntetőhatalmában feltétlenül hiszek... A justizmord mindig is belefért a jogba... Az igazság ugyanis relatív fogalom... Objektív igazság nem létezik... Így a halálbüntetés létjogosultsága a szubjektív igazságosság fényében megkérdőjelezhetetlen...”
 • 6. homer 2009. január 07. 22:12
  „Kb. 3 nappal ezelőtt egy másik, cigányokkal foglalkozó cikkel kapcsolatban megjegyeztem, hogy nagyon tartok attól , rövidesen háború lesz..A háború elkezdődött!!”
 • 5. KolompárRómeó 2009. január 07. 22:11
  „4. hozzászólás Conquer 2009.01.07. 22:00:

  Mindenképpen halálbüntetés-párti vagyok. De pont az utolsó mondatod az, ami engem is visszafog:

  "Ha 100-ból csak egy ártatlant akasztunk fel, az nem olyan rossz arány... Az még belefér..."

  Mert ugye ne te, vagy családtagod legyen az a bizonyos egy...”
 • 4. Conquer 2009. január 07. 22:00
  „"A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában döntően hiperaktív, halmozottan hátrányos helyzetű, autista, túlkoros, nehéz befogadóképességű, de nem szellemi sérült fiatalok oktatása zajlik"

  Kik is követnek el értelmetlen, gyakran brutális és kegyetlen bűncselekményeket? Szerintem grönlandi lehetett az elkövető...

  Ez a mondat már előrevetíti, hogy hogyan lehet majd rasszista ügyet csinálni ebből is. Mert hát az elkövető halmozottan kátrányos helyzetű és ezek a lelőtt tanárok kirekesztették és a Magyar Gárdát is ki akarták hívni. Ő csak egy nagyobb bajt akart megelőzni és hát ezért lőtt, mert aggódott testvíreiért is...

  Őszinte részvétem a "rasszista" tanárok családjának...

  Halálbüntetést vissza. Ha 100-ból csak egy ártatlant akasztunk fel, az nem olyan rossz arány... Az még belefér...”
 • 3. Nornora 2009. január 07. 21:51
  „Nem biztos, hogy a halálbüntetés lenne a legjobb ennek a gyilkosnak... Inkább egy jó kis középkori börtön, nem pedig egy olyan luxusszálloda, amibe mostanában laknak.
  Sötét cella, patkányok, száraz kenyér, víz, meg sok-sok munka napközben.”
 • 2. cartagonova 2009. január 07. 21:40
  „Visszaállítani a halálbüntetést!”
 • 1. KolompárRómeó 2009. január 07. 21:32
  „Ezt már nem hiszem el, hogy ilyen van!!!

  Kedves liberális gondolkodásúak (nem a klasszikus, valódi értékeket hordozó gondolatokra utalok), ugye ne legyen halálbüntetés? Ugye minél hamarabb a társadalomra kell ereszteni az ilyen őrülteket?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokat gyengült a forint, és még nem állt meg

A szerdai 268,50-es zárást követően a nyitás már egy forinttal feljebb volt, délelőttre viszont már… Tovább olvasom