Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Elfogták a gyáli lány gyilkosát - volt barátja végezte ki

Volt barátja, miután ájultra verte, közvetlen közelről lőtte halántékon a lányt.
A rendőrség elfogta a péntek reggeli gyáli gyilkosság feltételezett tettesét, a lány volt barátját. A 21 éves Z. Dávid beismerte, hogy ő lőtte agyon az iskolába tartó - budapesti állandó lakcímre bejelentett, fővárosi iskolába járó, de Gyálon lakó - 16 éves D. Bernadettet. A gyanúsítottat őrizetbe vették.

Péntek reggel fél nyolckor járókelők tettek bejelentést arról a dabasi rendőrkapitányságra, hogy egy fiatal lány holtteste hever Gyál egyik utcájában. Ármós Sándor Pest megyei rendőr-főkapitány elmondta: D. Bernadett reggel a buszmegálló felé tartott, hogy iskolába menjen. Z. Dávid várta, és arra készült, hogy az erdőben megöli őt. Mivel nem tudta rávenni a lányt arra, hogy menjenek az erdőn keresztül, az úton sétáltak tovább, majd Z. Dávid egy lépéssel lemaradt a lánytól, és rálőtt. Az első lövés nem volt halálos, de a lány földre került, és segítségért kiáltott. Ettől az elkövető megijedt, és azért, hogy elhallgatassa a lányt, nyolcszor fejbe ütötte a pisztollyal, amitől D. Bernadett elvesztette eszméletét. Eközben Z. Dávid ismét tűzkész állapotba hozta a pisztolyt, és közvetlen közelről halántékon lőtte a lányt - közölte Ármós Sándor, hozzátéve: a fegyver nem sorozatlövő, tehát időbe telt, hogy ismét lövést lehessen leadni vele.

A fiú azt vallotta, hogy már májusi szakításukkor elhatározta, megöli a lányt, és azóta tervezte a gyilkosságot. Az interneten felkutatta a fekete lőpor készítésének módját, házuk pincéjében lőpor előállításával kísérletezett (erre a célra szerzett egy turmixgépet, amelyben a szükséges anyagokat őrölte), és lőterekre járt gyakorolni, hogy tesztelje a lőport. Ármós Sándor azt mondta, hogy a volt barát gyorsan akart végezni a lánnyal, "semmiképpen nem akart neki szenvedést okozni". Z. Dávid októberben vásárolt legálisan egy pisztolyt, amely korhű másolata egy, a XIX. században Olaszországban használatos forgótáras, ólomgolyó kilövésére alkalmas fegyvernek. A pisztolyhoz nem árultak csappantyút, amely nélkül nem lehet lövést leadni. Ugyanakkor Szlovákiában legálisan hozzájuthatott a csappantyúhoz, és Révkomáromban gyári feketelőport is tudott venni - mondta a főkapitány.

Papp Péter, a megyei főkapitányság bűnügyi igazgatója a sajtótájékoztatón kivégzésnek nevezte a gyilkosságot. Elmondta azt is, a fiú először arra készült, hogy felrobbantja a lányt, de azt nem tudta kivitelezni, ezért döntött a pisztoly mellett.

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. nanemaaa 2009. december 21. 16:10
  „Borzalmas. Remélem az ügyvédek nem dolgoznak a felelőssége alóli kivonásán (elmeállapotra hivatkozva).
  Ha netán bekerül a sittre, remélem neki is lesznek szerelmféltési ügyei odabenn. :((
  Az emberben tényleg felmerül a kérdés, hogy tényleg, miért kell ezeket etetnünk a börtönökben?”
 • 43. flexsnake 2009. december 21. 15:10
  „nem roma hanem cigány. :)
  Különben meg az aki annak vallja magát.”
 • 42. jq 2009. december 21. 14:13
  „Nem legyetek rasszisták. A mai nap szépe veri az egész heti termést :)”
 • 41. pepe028 2009. december 21. 14:03
  „roma.ha roma lett volna akkor késelés let volna.nem figyelted hogy ők csak késeléssel vannak a hírekben?mi bajod a nap szépével?szerintem jo csajszi.mégha van benne egy kis vono akkor is.”
 • 40. pepe028 2009. december 21. 13:59
  „hova jut a világ.sitten már nagyon várják a kis k . g . t.kislányt faragnak belöle ingyen.az ilyet nem sajnálom eggyáltalán.”
 • 39. mackósajt 2009. december 21. 13:25
  „37-es!
  Egyetértek veled!Ennyit a szólás szabadságról. A szabadság csak abban mutatkozik meg a DM.nél, hogy ma roma lány a nap szépe!
  Halál büntit vissza!Egyre több az ilyen eset!”
 • 38. jq 2009. december 21. 12:55
  „Valószínűleg inkább egy Olaszországban gyártott XIX. századi vadnyugati fegyverreplikát használt (pl. Uberti gyártmányú Colt-ot, ld.www.uberti.com), csak a főkapitány vagy az újságíró összekeverte a szezont a fazonnal”
 • 37. egyszerűvállalkozó 2009. december 21. 08:08
  „Látom a kedves moderátor rendesen törölte a véleményemet.Üdvözlőm a demokráciában!Éljen a szólásszabadság! Kíváncsi lennék neki mi a véleménye erről a patkányról.Továbbra is fentartom amit írtam:vissza a halálbüntetést amikor SZÁNDÉKOS, előre kitervelt gyilkosság elkövetőjéről van szó.”
 • 36. Carlo 2009. december 20. 22:33
  „nem tudom, mi a legnagyobb büntetés, de azt , és annál is többet érdemel
  1 ilyen gyilkost még tartsunk is el?
  halálbüntetést vissza kéne hozni, de nagyon”
 • 35. SP 2009. december 20. 17:04
  „34. hozzászólás Hmmm... 2009.12.20. 16:53
  Igen, a szülőknek minden apró részletre figyelniük kell. Az élettapasztalat nagyítóján át értékelni.”
 • 34. Hmmm... 2009. december 20. 16:53
  „Udv. kedves "SP".
  En is azt gondolom, utolag konnyu okoskodni, de hat ez a tragedia es nehany masik mar megtortent. Ezeken az aldozatokon mar sajnos senki nem tud segiteni, de kovetkezteteseket levonni es ugymond tanulni talan igen.
  En csupan azert probaltam szelesebbre nyitni a kerdest, mert az emberek hajlamosak szuklatoszogben reagalni es az eseteket csak az egyik fel szemebol vizsgalni.A korabbi hozzaszolok nagy resze a fiu szuleit is hibaztatja. Ez a fiatalember mar felnott a javabol. A problemak eredete korabbra nyulik vissza, valoszinuleg lehettek konfliktushelyzetek es mas jelei annak, hogy valami nagy baj van. Valamennyire hasonlo helyzetben volt a kis unokahugom, bizony az elso zaklatasok utan mindenfele kommunikaciot megszakitott a volt baratjaval. Igazad van, mert a kislany panaszkodott szuleinek, s valoszinuleg ez a kislany is panaszkodhatott VALAKINEK.”
 • 33. flexsnake 2009. december 20. 16:35
  „Most már minden hónapra lesz egy durva eset?”
 • 32. SP 2009. december 20. 14:58
  „31. hozzászólás Hmmm... 2009.12.20. 14:10
  Igazad van, összetett a probléma.
  Talán a környezetének észre kellett volna venni a fiú defektusát és jó irányba terelni az eseményeket.
  A lányok jobban megosztják bizalmas problémájukat az anyukákkal mint a fiúk. Az anyai 7. érzékének működni kellett volna.
  Lehet, hogy ha a vészhelyzetet komolyabban veszik, nem következik be a szörnyű tragédia. Persze könnyű utólag okosnak lenni.
  Lehet, hogy mint szülő a legjobb szándékom mellett én is hibázok. A történtek a szülőknek is mély tragédia, önhibáztatás.
  Sajnos egyre gyakoribb a hasonló eset.”
 • 31. Hmmm... 2009. december 20. 14:10
  „Spirit hozzaszolasa automatikusan alakitja ki a kovetkezo kerdest:Vajon egy 26 eves fiatalember es egy ilyen fiatal lany kapcsolata /nem most kezdodott/mennyire tekintheto ugymondd realaisnak? AMENNYIBE a fiu szuleit hibaztatja valaki /26 eves mar nem kisgyerek, akar kulon is lakhatna/ ugyan ugy a kislany szulei es maga ez a tragikus halalt szenvedo gyerek is hibas lehet valamilyen mertekben.Vannak emberek, akik nem vakarhatoak le, folyamatosan zaklatjak azt a szemelyt, aki szakitott veluk, sok esetben hivatalos valas utan is. Szerintem ez nem egeszseges pszichikumra utal, akkor sem, ha most sokan felhaborodnak a velemenyemen. Nem akarom felmenteni ezt a fiatalembert, megerdemli a legsulyosabb buntetest, hiszen mar regota tervezte a gyilkossagot. A kislanyt es a szuloket nagyon sajnalom, mert ennel nagyobb fajdalom, mint valakinek a sajat gyermeket elvesziteni /foleg ilyen fiatalon/ nem hiszem, hogy letezik.
  26, Hozzaszolasomat nem csupan erre az egy esetre fogalmaztam.”
 • 30. spirit 2009. december 20. 12:32
  „Nem hiszem el ,hogy a a srác szülei nem vettek semmit sem észre.Az ilyen embereket ki kellene végezni!!!Az a szerencsétlen lány nem tehetett semmiről!Meg különben is ,mit várt a srác???Hiszen a lány még szinte tini volt.Elötte volt az élet!Nem gondolhatta,hogy örökre együtt fognak maradni...Remélem,élete végéig szenvedni fog a szemétládája,ha már nincs halálbüntetés!Pedig ő ezt érdemelné!!”
 • 29. comment 2009. december 20. 11:38
  „moderálva off”
 • 28. comment 2009. december 20. 11:34
  „Sajnos itt tartunk...:(((
  Felteszem a kérdést, ha minden normálisan érző ember fel van háborodva a történteken (nem csak ezen, hanem a hmvh-in is) és kérik, már már követelik a szigorúbb ítéleteket, akkor jogalkotóink miért tökölnek a rendeletek mielőbbi átdolhozásán?
  Nem szeretnék rossz színben feltünni, de ha az ítélethozók-jogalkotókkal történne hasonló tragédia, tuti hamarabb születne radikálisabb intézkedés-ítélet-végrehajtás!!!!!
  Ezen gondolkozzanak el az érintettek, mert " jöhet még kutyára dér !?"
  Részvétem a családnak, erőt a felfoghatatlan megértéséhez :((”
 • 27. sima 2009. december 20. 10:53
  „26. Ez nem egy gyilkolásra gyárilag felkészített fegyver volt , hanem egy falra akasztható szobai dísztárgy , amit azután szlovákiából beszerzett lőporral ill. csappantyúval felturbózott az átokházi akasztófa szökevény ! Ennek alapján , be kéne tiltani a turmixgépeket is , mert azon próbált először lőport előállítani. Ezután be kéne tiltani egész Szlovákiát , mert ott egy egész iparág működik az elöltöltős fegyverek előállítására .
  Ha minden alkalommal betiltanánk azt a tárgyat , amit a gyilkosok használnak , akkor se kés, se olló , se balta , de még csak víz sem lenne...( mert akit vízbe fojtottak ott meg a vízet használták gyilkolásra )
  A hülye szülőket senki nem említi felelősként , akik ezek szerint egyszer sem néztek a kölkük körmére. Inkább hagyták "szabadon kibontakozni". Na..itt az eredménye.”
 • 26. Hmmm... 2009. december 20. 07:38
  „En nem ilyen egyszeruenek latom a kerdest. "SP"-hez hasonloan, a tul hosszura engedett gyeplo /ha egyaltalan van is valami fekezo eszkoz/ kovetkezmenye ez az anarchia, embertelenne valo tarsadalom. Reszben a torvenyek, a felremagyarazott es kiforgatottl emberi jogok, a media es a piac abszolut szabadsaga ami elobb vagy utobb ellenunk fordul. Igy igaz, a kislany es a gyilkos is aldozat, csak mas kategoriaban. A legrosszabb, hogy ez folytatodik amennyiben nem tortenik lenyeges valtozas a elektronikus jatekok es animacios filmek temait, a fegyverviseles lehetosegenek felulvizsgalatat, az iskola es a szulo nevelesi eszkozeinek biztositasat, a media eszmeletlenul kultura rombolo programjainak kizarasat es a kor szerinti jogok es felelossegek egyensulybahozasat illetoen. Nagy szukseg lenne egy szigorubb szamonkero torvenyrendszerre.”
 • 25. JungHeinrich 2009. december 19. 20:35
  „moderálva”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyelőre nem nyitnak a bánkúti sípályák

Síelni még nem lehet, de a szánkózni vágyókat már várják a Borsod megyei Bánkúton. Tovább olvasom