Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Elfogták a Pápa környéki bűnbandát

Pápa - Elfogták azt a négy fős társaságot, amely Pápa mellett, Ganna településen rabolt ki házakat. A lakókra az éjszaka közepén törtek rá, vasrudakkal megverték őket és értékeiket elvitték. A gyanúsítottak nemrég fogta el a rendőrség, köztük két helybeli fiatalkorút.
A rendhagyó rendőrségi sajtótájékoztatón szinte minden Gannán élő családból eljött valaki, annyira megdöbbentették őket a történtek. Vesztergom József polgármester elmondta, rettegésben éltek a gyanúsítottak elfogásáig.

A rablók először egy 73 éves férfira rontottak rá az éjszaka közepén. A tetőről leszedték a cserepet, úgy jutottak be a házba. Arcukat harisnya fedte. Az idős férfit többször egy vasrúddal megütötték, miközben értékei átadását követelték tőle. Az elkövetők az áldozat kezeit és lábait szigetelőszalaggal összekötözték, száját bekötötték. A lakásból több százezer forint értékben készpénzt, utalványokat, ezüst étkészletet és arany ékszereket tulajdonítottak el, de lecsatolták az idős személy csuklójáról a karóráját is. A sértett egy idő után ki tudta szabadítani magát, majd szomszédja segítségével értesítette a rendőrséget.

A társaság egy hónappal később egy 47 éves, osztrák férfit rabolt ki gannai otthonában. A középkorú férfit egy feszítővassal ütötték, majd megrugdalták, aki a bántalmazás következtében súlyos sérüléseket szenvedett. Az elkövetők a családi ház helyiségeiből készpénzt, az áldozat iratait, digitális fényképezőgépet és márkás szivarokat vittek el, majd elmenekültek.

Még ugyanezen a napon egy pápakovácsi nő tett bejelentést a pápai rendőrkapitányság ügyeletére, hogy az éjszaka folyamán ismeretlen tettesek megfeszegették lakásának bejárati ajtaját. A rendőrség ezzel a rablási kísérlettel is a négy fős társaságot gyanúsítja.

A rablásokban mindig hárman vettek részt. A négy gyanúsított közül ketten még nem töltötték be 18. életévüket, társaik pedig büntetett előéletűek. A rendőrök szerint a társaság további három házat is megpróbált kirabolni Pápán. A bűncselekmények megszervezésével egy többszörösen büntetett előéletű, 44 éves pápai lakost gyanúsítanak.

Olvasóink írták

 • 6. sőndör 2009. május 14. 11:15
  „4. igazad van, de azokat is akik istápolják őket!”
 • 5. apátfalvifaszagyerek 2009. május 14. 09:27
  „AKASZTÓFÁRA!!!!!”
 • 4. dodó 2009. május 13. 21:29
  „"Romák nélkül szürkébb lenne az ország."/Gyurcsány F./ +boldogabb, biztonságosabb és gazdagabb (dodó/
  "A romák a nemzet testéhez tartoznak."/Sólyom L/ ..mint egy rákos daganat (dodó)
  "Cigánybűnözés nincs, arról beszélni hazugság."/Dávid Ibolya/ -biztos vagy benne Ibike?”
 • 3. rozator 2009. május 13. 21:06
  „Ugye nem tücskök?”
 • 2. flexsnake 2009. május 13. 18:58
  „többszörös bűnelkövetők meg fiatalkorúak. Vissza kell állítani a halálbüntetést.”
 • 1. flexsnake 2009. május 13. 18:58
  „többszörös bűnelkövetők meg fiatalkorúak. Vissza kell állítani a halálbüntetést.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzhamisítókat fogtak

Püspökladány - Pénzhamisítás és terjesztés miatt 3 embert vett őrizetbe kedden a rendőrök… Tovább olvasom