Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Elfogták a zsidósága miatt megvert férfi támadóit

Elfogott a rendőrség két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy még a nyáron a származása miatt bántalmaztak egy férfit a fővárosban, a Dohány utcában; harmadik társuk elszámoltatása még tart - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán.
A rendőrség közleményében emlékeztetett rá: azt követően indítottak nyomozást közösség tagja elleni erőszak gyanúja miatt, hogy június 30-án 23 óra 45 perc körül három fiatalember a Dohány utcában egy ház kapujában - a rendelkezésre álló adatok szerint - beszélgetést kezdeményezett a későbbi sértettel, akitől megkérdezték, hogy zsidó származású-e. A igennel felelt, ezért a támadók ütni és rúgni kezdték, minek következtében a férfi a földre került, könnyű sérüléseket szenvedett.

A rendőrök széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, kihallgatták az áldozatot, egy, a közelben dolgozó taxist, valamint az áldozattal korábban, a 173-as buszon együtt utazó állampolgárt és a busz sofőrjét. Lefoglalták a közelben működő térfigyelő kamerák felvételeit és elemezték azokat.

Az összegyűjtött információk alapján a nyomozók eljutottak a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható támadókhoz, egy 16 éves és egy 18 éves fiatalemberhez, harmadik társuk bűncselekménnyel kapcsolatos elszámoltatása még folyamatban van - közölte a rendőrség.

A büntető törvénykönyv szerint közösség tagja elleni erőszakot követ el, aki mást valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz vagy a lakosság egyes csoportjaihoz tartozása vagy vélt tartozása miatt bántalmaz, illetőleg erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön. A közösség tagja elleni erőszak bűntettnek minősül, elkövetése öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) július elején tájékoztatta az MTI-t arról, hogy egy zsidó fiatalembert vertek meg a VII. kerületben. Az EMIH Bajnai Gordon miniszterelnökhöz fordult, és kérte, tegyen meg mindent a közbiztonság helyreállításáért és a szóbeli, illetve a tettleges erőszak ellen, mivel megszaporodtak a roma- és a zsidóellenes atrocitások.

Bajnai Gordon kormányfő felkérte Draskovics Tibor igazságügyi minisztert, hogy vizsgálja ki a megvert zsidó férfi ügyének körülményeit, tájékozódjon a történtekről, és tegyen javaslatokat, mit lehet tenni a hasonló helyzetek elkerülése érdekében.

Balog Zoltán, az Országgyűlés emberi jogi bizottságának fideszes elnöke az esettel kapcsolatban azt mondta, a Fidesz mélyen elítéli ezt az esetet és minden olyan erőszakot, amely valakit származása vagy vallása miatt ér Magyarországon. A képviselő felszólította az illetékes rendőrfőkapitányt, hogy tegyen meg mindent az eset tisztázására és az ilyen cselekmények megakadályozására.

Olvasóink írták

61 hozzászólás
 • 61. apátfalvifaszagyerek 2009. december 24. 00:53
  „Megkérdezném a tisztelt antiszemita hozzászólóktól, hogy a megvert gyereknek mi köze van a 91 évvel ezelőtti eseményekhez, mi köze van az izraeliek által elkövetett háborús bűncselekményekhez, mi köze van a "felvásárlókhoz"? Tudtommal velünk is csináltak már ilyet, amikor egy kalap alá vettek minket idióta honfitársainkkal. Mi lett a vége: kb. 30e, szerb partizánok által brutálisan legyilkolt magyar, a benes dekrétumok által meglopott és megalázott magyar emberek tömege, málenkij robotra hurcolt 100ezrek, stb. Akkor minden magyar "fasiszta" volt, és a hozzátok hasonló nagyeszűek ugattak akkor olyanokat egy magyar ember agyonverésekor, hogy "na jó, de bezzeg 41-ben a magyarok...". Származási alapon elkövetett erőszak mély primitivizmusra vall. Bárki is követi el. Kun Béla vagy Szamuely Tibor zsidó volt, így igaz. De tudtommal Hajós Alfréd is zsidó volt, vagy Karinthy, vagy Sebes Gusztáv esetleg Guttmann Béla is. Akkor őket is meg kell verni. Azon egyébként nem csodálkozom, hogy a szélsőjobboldaliak egyetértenek az erőszakkal... Nekik ott a Vér és Becsület.”
 • 60. gyorgy99 2009. december 23. 23:33
  „Kik árulták el 1918-ban Magyarországot?”
 • 59. gyorgy99 2009. december 23. 23:32
  „kis unnepi olvasmany mindenkinek. kulonosen az aranka feleknek...

  Kik árulták el 1818-ban Magyarországot?

  itt a cim: http://www.freepress-freespeech.com/holhome/tormay/marsch1.htm”
 • 58. gyorgy99 2009. december 23. 23:25
  „aranka.
  lehet,hogy cigok voltak a tettesek.

  Az összegyűjtött információk alapján a nyomozók eljutottak a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható támadókhoz, egy 16 éves és egy 18 éves fiatalemberhez, harmadik társuk bűncselekménnyel kapcsolatos elszámoltatása még folyamatban van - közölte a rendőrség.”
 • 57. gyorgy99 2009. december 23. 22:45
  „aranyom aranka2.
  azon meg nem gondolkodtal el,hogy te vagy a gyuloletkelto ?”
 • 56. Johnson 2009. december 23. 22:45
  „aranka szivem! Nem félsz, hogy itt gyülöletet keltessz??”
 • 55. k.elvis 2009. december 23. 22:44
  „Aranka elgurult a gyógyszer?Azért jó látni,ahogy közeleg a változás,ti egyre kevésbé tudjátok modorálni magatokat.”
 • 54. aranka2 2009. december 23. 22:34
  „feer play helyesen: fair play”
 • 53. Johnson 2009. december 23. 22:08
  „moderálva”
 • 52. dodó 2009. december 23. 22:02
  „moderálva”
 • 51. dondongó 2009. december 23. 21:54
  „moderálva off”
 • 50. Conquer 2009. december 23. 21:53
  „aranka2

  Kicsit szerényebben. Én pl a 26-os hozzászólásommal véleményt mondtam. És ne feledd: a DM-nek már kellett kommentelés miatt IP címet kiadnia. Nehogy a tied legyen a következő...

  Inkább örülj, hogy karácsony van. És álljon itt a toleráns zsidókról neked egy cikk az MTI-től. Ehhez mit szólsz? Örülj, hogy ezek után nem megyek ki néhány társammal és hugyozom le a zsinagógát...

  Hotelekben, éttermekben és klubokban tilos karácsonyfát állítani, a vendégeket Mikulásokkal szórakoztatni, piros sapkákat osztogatni és egyéb karácsonyi szimbólumokat elhelyezni nyilvános termekben az izraeli főrabbinátus javaslata szerint - adja hírül az MTI (!), alább a folytatás.
  A Lobbi a zsidó értékekért elnevezésű rabbicsoport határozottan jár el azokkal a hotelekkel és éttermekkel szemben, amelyek nem tartják be ezeket a szabályokat. "Terveink szerint nyilvánosságra hozzuk azoknak az intézményeknek a nevét, amelyek a keresztény ünnep alkalmából karácsonyi szimbólumokat használnak, és bojkottot hirdetünk ellenük" - idézi a csoport tagjait a Jediót Ahronót című izraeli lap.
  A jeruzsálemi rabbinátus is fellép a karácsonyi szimbólumokat használó vendéglátóhelyek ellen, és azzal fenyegeti őket, hogy megvonja tőlük a kóseroklevelet. A vallásos zsidók amúgy is kerülik azokat a helyeket, amelyek nem rendelkeznek ilyen okmánnyal.
  Az izraeli külügyminisztériumba több panasz érkezett a rabbinátus javaslata miatt. Panaszt nyújtott be például Motti Levy vatikáni nagykövet, a washingtoni külügyminisztériumnál pedig a keresztény kongresszusi küldöttek jártak ez ügyben. Az amerikai külügyminisztérium kérésére ezért Oded Weiner, a főrabbinátus vezérigazgatója kifejtette: nem kötelező érvényű törvényről van szó, hanem "javaslatról", amely csupán ajánlja az intézményeknek, hogy ne állítsanak karácsonyfát.
  A szállodák december 31-én szilveszteri mulatságot is rendezhetnek a zárt terekben anélkül, hogy elveszítenék kóserigazolványukat - mondta el Weiner. Hozzátette: a közterületeken ugyanakkor lehetőleg kerüljék a keresztény szimbólumok használatát, mert ezzel "sérthetik a más vallású emberek érzelmeit".”
 • 49. aranka2 2009. december 23. 21:44
  „moderálva”
 • 48. dodó 2009. december 23. 21:38
  „"Még jó, hogy ilyen nagy erőkkel nyomozott a rendőrség (Budapesti Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Főosztálya) és nem pazarolta el az erőforrásait Horák Nórára, meg Szögi Lajosra.
  Azért itt mégiscsak komoly 8 napon belül gyógyuló sérülés van.
  A lelki sebeket meg sem említve!
  Azért minimum életjáradék járna... de legalább kárpótlás..." /Trychydts/

  "Megnyugvással tölt el, hogy Fok Balazs-t, a dicső zsidó harcost, aki egy kislánynak álcázott nácziterminátort ütött meg, semmi zaklatás nem érte a rendőrség részéről, hiába jelentgették fel a magyarok.
  Nem nyomoztak,
  Nem kérdeztek ki tanukat,
  Nem kértek le cellainformációkat,
  ....és amikor a Tomketbéláék mégis megtalálták Balázst, arra is fittyet hánytak.

  A HVG teljes mellszélességgel kiállt mellette
  és amikor már nem lehetett tovább eltusolni az ügyet, akkor egy bocsánatkéréssel megúszta."/Babarczy Eszter/
  http://www.youtube.com/watch?v=AMgERLOnt9c”
 • 47. Zejko 2009. december 23. 21:24
  „Nincs jobb dolgotok itt zsidozni ha annyira szeretitek a palesztinokat fogadjatok be oket es adjatok egy megyet nekik ja annyira nem koserek mi???Az arabok is felhasznaljak hogy hu szegeny palesztinok de amint menekultek mennenek hozzajuk vissza.... oket ok is ugyanugy kutyaba nezik a palesztinokat Libanonban sem kulombul.
  Mindenhol .... csak az arab eszmek hirdetesere jo indokok mit tudtok ti :D :D:D egy libanoni sem szereti a palesztint az egyiptomiak meg egyenesen utaljak oket Izrael allam lete elott egyiptomi hol meg jordan uralom alatt voltak az nem vlt baj mi.
  Izguljatok inkabb a kinai toke miatt ami szetfalja az orszagot amit felvesztek gagyi szarokat vegyetek magyar termeket ha meg nem ,sajnaljatok ra a lovet akor nyilazzatok leegymast.
  TESCO az nem budos mi mert az asztan a magyar toke :D fuuuu ti tiszta .... vagytok.
  Utaljatok a zsidokat de Karinty Khon Frigyesre meg veritek a melleteket vagy a nobeldijasokra.
  Ne magyarazzatok inkabb ne mennyetek tescoba magyar bolt magyararu <moderálva>”
 • 46. 1131 2009. december 23. 20:02
  „Na azt mindjárt gondoltuk, hogy ezt a "bűn"elkövetőt el fogják fogni..... -.-”
 • 45. Johnson 2009. december 23. 19:57
  „FankaDeli!!!!!!!! Palackposta.........”
 • 44. gyorgy99 2009. december 23. 19:50
  „zsido kultura....

  Esterházy Péter - Így gondozd a magyarodat!

  - A magyar géniusznak két archetípusa van. A bartók és a puskás. A bartók sovány, a puskás kövér.
  - A magyarod élete lokális, szerelme globális. Mit akar ezekkel a magyarokkal? Was für ein magyar?
  - A csokorba kötött magyart szétbontjuk, és éles késsel ferdén visszavágjuk. Kivétel a fásszárúak, mert azokat törjük vagy kalapáccsal zúzzuk.
  - Nehogy megrohadjon a magyar. Az összement magyart a savó leöntése és Trianon után túrónak használhatjuk...
  - A magyar eml?s. Egy magyar nem csinál nyarat.
  - A magyar a sötét, ahová Európa ugrik.
  - A magyar az új nincs. Az új semmi. Az árnyék.
  - Ki tartson magyart? Kezd? magyarbarát inkább kanmagyart tartson, ne szukát! Tanácsosabb fajtiszta magyart beszerezni, mint valami bizonytalan származású magyart.
  - Öreg magyart ne vegyünk! A magyart következetesen dicsérjük vagy dorgáljuk! Lágy, barátságos hang: jól van, jó magyar, illetve keményen, határozottan: pfuj, magyar, helyedre!
  - A sárgamagyar... a tágasság érzetét kelti. A narancsmagyar....mámoros. A vörösmagyar....meleg. A jómagyarember.... az már a járásáról megismerszik. Mint komor bikáé. Leveg?t minden magyar igényel, de nem huzat formájában. A Kárpát-medence huzatos.
  - A magyar a tartós fogyasztási cikkek kategóriájába tartozik.
  - Olcsó magyarnak híg a leve!”
 • 43. k.elvis 2009. december 23. 19:45
  „Ha ezt magyarokkal teszik,akkor nem történik semmi.Drazsé meg már Londonban van, zsíros jutalomállásban, onnan nehezebb lesz hazahozni,ha majd lesznek az elszámoltatások.”
 • 42. Johnson 2009. december 23. 19:43
  „Úristen! Miket mertek irni??? Most ha én ezeket elolvasom nem lesz bajom?? Nem bombáznak le??? 700- kisgyermeket bombáztak le palesztinában, láttam fotókat rólla ahol tőből leszakadt ovodások lábai és kezei voltak a földön,és halottak voltak totál,vajon a szüleik mit éreztek,de gáz ez gázában!!! Vagy már ezért is fel teccenek jelenteni???”
61 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamionstop lesz karácsonykor és szilveszterkor

A közelgő ünnepeken is életbe lép a nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozása - közölte a… Tovább olvasom