Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Elfogták Mladicot?

Szerbia nem folytat tárgyalásokat Ratko Mladic megadásáról, a háborús bűnökkel vádolt egykori boszniai szerb hadseregparancsnok változatlanul szökésben van – közölte szerdán Carla Del Ponte.
A volt Jugoszláviában elkövetett háborús bűncselekmények ügyében ítélkező nemzetközi törvényszék főügyésze a bíróság székhelyén, Hágában rendezett sajtóértekezletén azt mondta, hogy minden alapot nélkülöznek a Mladic letartóztatásáról kedd óta Belgrádban ismétlődően visszatérő híresztelések. A főügyész különös nyomatékkal szólította fel az Európai Uniót arra, hogy fokozza a nyomást Belgrádra Mladic elfogása érdekében. Szerbia hivatalos cáfolatai ellenére kedd óta makacsul tartják magukat Belgrádban azok a híresztelések, hogy a 63 éves szökevényt letartóztatták, vagy tárgyalások folynak megadásáról avégett, hogy megmentsék Belgrád EU-tagságot célzó csatlakozási tárgyalásait.
Megkezdődött szerdán Belgrádban az európai uniós társulási és stabilizációs tárgyalások második fordulója, rácáfolva azokra a jóslatokra, hogy megszakad a tárgyalássorozat, mert még mindig szökésben van Ratko Mladic. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választás előtt a labdarúgók

Mandátumának lejárta előtti utolsó ülését tartotta a megyei labdarúgó-szövetség elnöksége, amelyen… Tovább olvasom