Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Elfogytak a műszaki vizsgát igazoló címkék

Hiánycikk az okmányirodákban az a matrica, amivel a járművek forgalmi engedélyében és a rendszámán a műszaki vizsga érvényességét kell jelezni. Sok autós hiába vizsgáztatja le kocsiját, ha nincs címke, csak büntetést kockáztatva közlekedhet - írta a Népszabadság.
A lap szombati számában megjelentek szerint: a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalában (KEKKH) elismerték, hogy az egyik címketípusból - éppen a "legkelendőbb", a háromévesnél idősebb autókhoz járó, kétéves érvényességet igazoló matricából - hiány alakult ki.

A matricákat - ígéretük szerint - rövid időn belül kiszállítják. Arra a kérdésre, hogy ez hány okmányirodát érint, nem adtak pontos választ, csak annyit mondtak: "a nagyobb okmányirodákban van hiány."

A Népszabadság úgy tudja, Zalaegerszegen és Szentgotthárdon teljesen elfogyott a matrica, de Körmenden és Kaposvárott is fogyóban van.

A hivatal szerint a hiány oka az, hogy az idén a megszokottnál jóval több ilyen típusú matricára volt szükség, nyilván azért, mert alaposan visszaesett az új gépjárművek eladása. Ugyanakkor nőtt azoknak a gépjármű-tulajdonosoknak a száma, akik inkább megtartották és újból levizsgáztatták idősebb járműveiket, s ezekre a két évig érvényes matricát kellene felragasztani.

E magyarázatnak a Népszabadság szerint ellentmond, hogy - a Nemzeti Közlekedési Hatóság szerint - az idén nem nőtt jelentősen az öregebb járművek száma a vizsgabázisokon. Ráadásul a közlekedési hatóság állítja: a matricakiadásra jogosult vizsgabázisok egyikén sincs hiány érvényesítő címkékből.

Olvasóink írták

  • 1. KolompárRómeó 2009. október 03. 08:23
    „A pofátlanság teteje. A semmiért extrán adóztatják a népet, minden sz@rért mindenféle díjakat kérnek, állítólag regisztrálják az autókat (lásd: regisztrációs adó) és nem képesek egy rohadt lekérdezést ráereszteni a regisztrált autókra, hogy mostanában kb. mennyinek jár le a műszakija, mert akkor annyi matricát rendelünk.

    Kötelezően felesleges és drága eljárásokra kényszerítik rá az embert (ők nagyon dolgoznak, fontosak, ezért fizetünk), aztán meg akadályozzák abban, hogy pl,. tudja használni az autóját, amin az összes költségének 70-80%-as adó.

    Valaki ki lesz rúgva ezek után? Nem, nem önkielégítéssel, hanem büntetéssel, esetleg letöltendővel!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezer magyar került az idén külföldön rács mögé

Ezer magyar került az idén külföldön rács mögé hosszabb-rövidebb időre, többségük egy-két napon… Tovább olvasom